Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:21:26 πμ
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 21:57

Επίσκεψη στο «Ελληνικό Παιδικό χωριό Φιλύρου» Θεσσαλονίκης του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και συγκεκριμένα οι τάξεις Γ1- Γ2-Γ3 επισκέφτηκαν στις 12-2-2019 το « Ελληνικό Παιδικό χωριό Φιλύρου» Θεσσαλονίκης, συνδέοντας την επίσκεψη αυτή με τη δράση-πρωτοβουλία συλλογής και αποστολής τροφίμων, φαρμάκων και ρουχισμού, που υλοποιήθηκε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χωριού προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο από τις απαρχές της ίδρυσης και λειτουργίας του Χωριού μέχρι και σήμερα.
Ιδιαίτερο σημείο της επίσκεψης, αποτέλεσε η ομιλία-ενημέρωση από την Κοινωνική Λειτουργό Κα Τζούλια Ράσκου, η οποία ασκεί το λειτούργημά της στο χώρο, εδώ και 15 χρόνια. Με την αρμοδιότητα αυτή παρουσίασε με ρεαλισμό και ευαισθησία ταυτόχρονα, απευθυνόμενοι σε 15χρονους μαθητές, τη ζωή των παιδιών σ όλες τις εκφάνσεις της καθώς και νομικά η θεσμικά ζητήματα που διέπουν τις προϋποθέσεις υποδοχής και παραμονής των Παιδιών στο Παιδικό Χωριό.
Οι μαθητές παρακολουθήσαν με ιδιαίτερη προσοχή την ομιλία-ενημέρωση και έθεσαν καίρια ερωτήματα με πνεύμα κριτικό και ωριμότητα.
Τα λόγια των μαθητών κατά την αποχώρησή τους: « φεύγουμε με ένα μήνυμα…»