Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, 8:23:50 πμ
Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 22:04

Let's do it Greece στο 5ο δημοτικό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πιστοί στο ραντεβού μας από το 2014, πήραμε και φέτος μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία LET'S DO IT GREECE. Για την εβδομάδα Let's do it Greece στα σχολεία, επιλέξαμε την τελευταία μέρα - την Παρασκευή 27-4-2018 - για να υλοποιήσουμε τις δράσεις που οργανώσαμε.
Σύσσωμο το σχολείο μας, παιδιά κι εκπαιδευτικοί, πήραν μέρος σε δράσεις εξωραϊσμού του σχολικού χώρου και της γύρω περιοχής, μοιρασμένοι σε ομάδες.


Έτσι, οι Α', Γ2, Δ' τακτοποίησαν τις αίθουσές τους και στη συνέχεια πήγαν στο πάρκο Γαλήνης (Ζωοπάζαρο) για καθαρισμό του πάρκου και δράσεις μελέτης περιβάλλοντος. Μελέτησαν το μικρό τους οικοσύστημα σε ομάδες, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις τους σε φύλλα εργασίας, έφτιαξαν εικαστικά έργα κι απόλαυσαν την όμορφη μέρα στη φύση.
Η Β' τάξη ανέλαβε τον καθαρισμό της αυλής και του γύρω από το σχολείο χώρου. Συμπλήρωσε φύλλο εργασίας σε ομάδες σχετικά με το littering, τα είδη των σκουπιδιών δηλαδή, που πετούν οι άνθρωποι κάτω. Ακολούθησε αποδελτίωση των ευρημάτων και συζήτηση για την αποδόμηση στη Φύση των διαφόρων υλικών και την αξία της Ανακύκλωσης.
Οι Γ1, Ε1 και Ε2 ανέβηκαν στο λόφο Αγ. Γεωργίου, όπου μάζεψαν τα σκουπίδια από τη νότια πλαγιά, περπάτησαν σε περιβαλλοντικό μονοπάτι μαθαίνοντας για τον προσανατολισμό και τη χρήση της πυξίδας, τα είδη χλωρίδας και πανίδας που υπάρχουν στο δασικό οικοσύστημα που βρισκόμασταν, κατέγραψαν τα ευρήματά τους σε φύλλο εργασίας, μαζί με τα ανθρώπινα ίχνη και παρεμβάσεις που εντόπισαν κατά την πορεία μας. Τέλος κάναμε στάση για πικ νικ και για να φτιάξουμε έργα από φυσικά υλικά που βρήκαμε στο έδαφος.
Η ΣΤ' ανέλαβε να καθαρίσει και να τακτοποιήσει τις ντουλάπες που βρίσκονται στους διαδρόμους του σχολείου καθώς και την αποθήκη με το αθλητικό υλικό και να καταγράψουν τι υπάρχει. Φύτεψε και περιποιήθηκε τα λουλούδια και φυτά του Σχολείου και προώθησε τα ανακυκλώσιμα στον μπλε κάδο. Ακόμη κατασκεύασαν λουλούδια από χαρτί για την ανοιξιάτικη διακόσμηση του Σχολείου.
Ήταν μια πραγματικά έντονη προσπάθεια απ' όλους, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, μαθησιακά κι εξωραϊσμού. Για άλλη μια φορά, σε μια ακόμη μεγάλη δράση, το σχολείο μας συμμετείχε ενωμένο και τα παιδιά μας μεγαλούργησαν! Προθυμία, αποτελεσματικότητα, συνεργασία, πρωτοβουλία! Είμαστε οι πιο ευτυχισμένοι εκπαιδευτικοί όταν βλέπουμε τις προσπάθειές μας να πιάνουν τόπο!
 Ικανοποίηση και χαρά μας άφησε η μέρα αυτή, που τελείωσε με πικ νικ στη Φύση για την απαραίτητη ξεκούραση των ...αγωνιστών.