Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 4:25:49 μμ
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 23:25

Με 149 νέους φοιτητές και στο ίδιο πάντα κτήριο το ΤΕΙ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με 149 νέους σπουδαστές εμπλουτίζεται το παράρτημα ΤΕΙ Κιλκίς (τμήμα σχεδιασμού και παραγωγής ενδυμασίας) ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο ΤΕΙ Κιλκίς εισήχθησαν 149 φοιτητές με ελάχιστη βαθμολογία τα 5.917 μόρια ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η βαθμολογική οροφή των εισαχθέντων που είναι 13.011 μόρια για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων και 14.735 μόρια για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ! Τούτο σημαίνει ότι πολλοί υποψήφιοι που θα μπορούσαν να εισαχθούν με τα ως άνω μόρια  σε σχολές ΑΕΙ επέλεξαν το τμήμα του Κιλκίς, μοναδικό άλλωστε στην χώρα με παρόμοιο αντικείμενο σπουδών.
Κι αν αυτά είναι τα ευχάριστα, μαζί με το συνολικό αριθμό των σπουδαστών του ΤΕΙ που ανέρχεται σε 850 σπουδαστές εκ των οποίων οι 600 περίπου ενεργοί, τα δυσάρεστα προέρχονται από το μέτωπο της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης μετακόμισης στο νέο κτήριο.


Το θέμα παραμένει ως είχε μετά την προ μηνός ανακοίνωση της διοίκησης του ΥΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας  ότι η μεταφορά θα γίνει από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Και παρότι για τη μεταφορά αρκεί μια εβδομάδα, ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτος το μόνο βέβαιο είναι πως οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα γίνουν στην προσωρινή (από το 1999!) στέγη του ΤΕΙ στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 4 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 22 του προσεχούς μηνός και μέχρι τότε ουδεμία; (και) σκέψη μπορεί να γίνει για τη μεταφορά του παραρτήματος στο νέο κτήριο.
Μετά τις εξετάσεις έχει ο... Θεός.