Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:24:59 μμ
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 20:55

«Μια γιορτή για την Ελπίδα»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την τρέχουσα σχολική χρονιά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς- Αντιδημαρχία Πολιτισμού, επανήλθε δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα ανεβάζοντας τη μουσικοχορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και είχε τίτλο: «Μια γιορτή για την Ελπίδα».


Ήταν μια γιορτή από εθελοντές, τη σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου, για εθελοντές, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Κιλκίς), μιας και τα έσοδα της παράστασης προορίζονται για την υποστήριξη των 500 περίπου οικογενειών της περιοχή μας, οι οποίες λαμβάνουν τακτικά τρόφιμα, καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης με τη φροντίδα των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.
Εθελοντισμός σημαίνει προσφέρω και εμπλέκομαι ενεργά για να στηρίξω εκεί που υπάρχει κάποια ανάγκη, βρίσκοντας νόημα σε αυτό που κάνω και λαμβάνοντας ταυτόχρονα ικανοποίηση, με δέσμευση και συνέπεια, στα πλαίσια και στα όρια που έχω τη δυνατότητα και τη θέληση να το κάνω. Αυτό προσπάθησε και προσπαθεί να κάνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και όσοι με πολύ κόπο και μεράκι έστησαν τη μουσικοχορευτική παράσταση την οποία παρακολούθησαν γύρω στους 1800 θεατές, μεταξύ των οποίων και 70 περίπου προσφυγόπουλα που φοιτούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης και προσκλήθηκαν ειδικά για να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Πέρα από το στοιχείο της προσφοράς όμως, η εμπλοκή της σχολικής κοινότητας στην υλοποίηση αυτής της παράστασης, είχε ως στόχο να καταστήσει κάθε παιδί που συμμετείχε σ’ αυτήν, ενεργό πολίτη και έτοιμο να προσθέσει αξία σε οτιδήποτε κάνει, ενώ παράλληλα επιχείρησε να φέρει μέσα στο σχολείο τα πιο ισχυρά συστατικά της εσωτερικής κινητοποίησης, όπως το παιχνίδι, το πάθος, τη στόχευση, καθώς και τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου τα παιδιά να φέρουν στο φως δυνατότητες και δεξιότητες όπως η πειθαρχία, η επικοινωνία και η συνεργασία. Δεξιότητες που καλλιέργησαν με επιτυχία, παρουσιάζοντας ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα, προκαλώντας συγκίνηση και αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού που κατέκλεισε το Συνεδριακό Κέντρο.
Την κεντρική παράσταση παρακολούθησε πολυμελής αντιπροσωπεία εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος κα Αικατερίνη Φραγγίδου Παναγιωτίδου, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε το Σχολείο για την πρωτοβουλία του, ενώ εξήρε την προσπάθεια των παιδιών να προσφέρουν εθελοντικά για έναν τόσο σημαντικό σκοπό.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, κος Εμμανουήλ, ο Βουλευτής Κιλκίς κος Γεώργιος Γεωργαντάς, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Δόμησης κος Δημήτριος Τσαντάκης και κος Ιωάννης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, κος Δημήτριος Κυριακίδης, ο Δ/ντης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κος Αριστείδης Παπαδόπουλος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας κος Παύλος Εφραιμίδης, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς κα Δάφνη Νιάκα, συνταξιούχοι και εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες μαθητών καθώς και πλήθος κόσμου.
Η Σχολική Κοινότητα του 2ου Δημοτικού Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, καθώς και τον Δήμο Κιλκίς – Αντιδημαρχία Πολιτισμού που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και συνδιοργάνωσαν μαζί της την φιλανθρωπική αυτή παράσταση, τον αποφοιτήσαντα μαθητή του Σχολείου και βραβευμένο καλλιτέχνη κο Vasko Stampoliew που φιλοτέχνησε τις προσκλήσεις και το Πρόγραμμα, καθώς και Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς που παραχώρησε για όσο χρειάστηκε τον ζεστό, φιλόξενο και άρτια εξοπλισμένο χώρο του για να πραγματοποιούνται οι πρόβες.
Ευχαριστεί παράλληλα τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους συναδέλφους των Δημοτικών Σχολείων της πόλης (1ου,3ου,4ου, 6ου,7ου, 8ου και 9ου) των Νηπιαγωγείων (1ου, 2ου, 5ου, 6ου, 10ου και 14ου) του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κρηστώνης, του Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. Κιλκίς, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες προσήλθαν στο συνεδριακό Κέντρο και ενίσχυσαν τον σκοπό της.
Η παράσταση αυτή, για μια ακόμη φορά, κινητοποίησε όλους τους φορείς που συνθέτουν την Σχολική Κοινότητα του 2ου Δημοτικού, ενώ επιστράτευσε στον μέγιστο βαθμό, όλες τις δυνάμεις και τις ικανότητές της. Κυρίως όμως επιστράτευσε τη φαντασία και την αγάπη των μελών της, έτσι ώστε παρά τα εμπόδια, να αποδειχθεί και πάλι ότι «η ελπίδα θα ζει, όσο υπάρχουν άνθρωποι».

Έκθεση εικόνων