Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 8:11:55 πμ
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 12:58

Ο Γαβρόγλου ανακοινώνει τη Δευτέρα τις τελικές αποφάσεις για το ΤΕΙ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάθε πρόβλεψη για την τύχη του ΤΕΙ στο Κιλκίς είναι παρακινδυνευμένη και δεν θα την επιχειρήσουμε αφού ούτως ή άλλως επέστη η ώρα. Τη Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αναμένεται από τη Θεσσαλονίκη να εξαγγείλει την τελική του απόφαση για τη δομή του νέου Πανεπιστημίου που θα προκύψει από τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τα τρία ΤΕΙ (Σερρών, Σίνδου και Καβάλας).


Έτσι θα λάβουν τελική απάντηση και κρίσιμα ερωτήματα που συνδέονται με την τύχη του ΤΕΙ στο Κιλκίς. Θα παραμείνει παράρτημα ή τμήμα σχολής με έδρα τις Σέρρες;
Θα αναβαθμιστεί σε αυτοτελή σχολή και με πόσα τμήματα;
Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο που διέρρευσε πριν λίγες ημέρες είναι ότι ο Υπουργός με έγγραφό ζητούσε από τα τέσσερα υπό συγχώνευση ιδρύματα:
Α. Να μειωθεί ο αριθμός των Σχολών που έχουν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο.
Για παράδειγμα να μην υπάρχουν στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο που θα δημιουργηθεί με τη συγχώνευση και των ΤΕΙ, τρεις Σχολές Διοίκησης Οικονομίας σε τρεις διαφορετικές πόλεις. Οπως επισημαίνει ο υπουργός πρέπει να γίνει μία Σχολή.
Β. Τμήματα που έχουν συγγένεια να διαφοροποιηθούν ως προς το αντικείμενό τους. Τέτοια τμήματα είναι η Λογιστική και η Πληροφορική.
Δηλαδή η Επιτροπή πρότεινε πολλά Τμήματα Λογιστικής/Διοίκησης (περίπου 7) με παρόμοιο γνωστικό αντικείμενο και ελαφρώς «τροποποιημένο» τίτλο, διασπαρμένα σε 3 πόλεις (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα) στα πλαίσια τριών (3) Σχολών ΣΔΟ!
Κάτι παρόμοιο και με τα τρία (3) Τμήματα Πληροφορικής στα πλαίσια τριών (3) Σχολών σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.
Μια τελευταία πληροφορία που καταχωρίζουμε με πάσα επιφύλαξη είναι ότι στις προτείνεται μία Σχολή Σχεδιασμού & Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Κιλκίς (με 3 Τμήματα: Τμήμα Σχεδιασμού Ενδυμάτων, Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης, Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου).
Πρόκειται περί ...ονειρικής λύσης, η οποία υπερκαλύπτει πάσα κιλκισιακή προσδοκία. Άμποτε να τη δούμε.
Αλλά ...κοντός ψαλμός αλληλούια.