Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 6:46:56 πμ

Εκπαίδευση

Σεμινάριο εκπαιδευτικών της Α'/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Προοπτικές Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης μέσα από τη Γεωλογία και την Παλαιοντολογία, στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών», οργάνωσε την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 06:58

Φτιάχνουμε κουραμπιέδες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Από την αρχή του Δεκέμβρη έχουμε μπει σε ρυθμό Χριστουγέννων στο Σχολείο. Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και η προετοιμασία για τον διαγωνισμό Οικολογικού Δέντρου σε όλες τις τάξεις. Τα παιδιά συμβάλλουν με ιδέες και τις υλοποιούν πάραυτα, οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν παιδαγωγικά και δημιουργικά και οι γονείς είναι συνεργοί και συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας στην σχολική κοινότητα.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 22:54

Πρώτη δύναμη η “Ανασυγκρότηση” στην ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς πραγματοποίησε την ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την Τρίτη 11/12/2018 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Α) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ 7μελούς Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Ψήφισαν 372
Λευκά 16
Άκυρα 8
Έγκυρα 348

Στις 9 Ιουνίου 2016, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, ο αείμνηστος συμπολίτης μας, Δημοσιογράφος Παναγιώτης Φλωρίδης έγραφε:
«Το 2ο Δημοτικό Σχολείο του Κιλκίς είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης. Το ιστορικό κτίριο “Ντάνεφ” έχει μείνει ανεξίτηλο, όχι μόνο στις φωτογραφίες και τις ζωγραφικές αναπαραστάσεις, αλλά και στην ψυχή των παλαιότερων Κιλκισιωτών.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ομάδα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς πραγματοποίησε κοινές αθλητικές δραστηριότητες με μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο ΔΑΚ Κιλκίς.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 17:32

Το Δημ. Σχολείο Χέρσου στο πρόγραμμα «Μαθαίνουμε παρέα 2018-19»

Γράφτηκε από τον

Το Ολοήμερο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Χέρσου επιλέχθηκε σε επίπεδο νομού από το Ίδρυμα Λάτση για να ενταχθεί στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Μαθαίνουμε παρέα» με την πρόταση «Χέρσο, πάμε σινεμά!» που θα υλοποιηθεί στο σχολείο στο διάστημα Δεκέμβριος 2018- Μάιος 2019 από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε τάξης με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Πετρούλη Ελισάβετ και Τσιτσίμη Ιωάννη.

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 21:06

Χριστουγεννιάτικο χρώμα στο 2ο Δημοτικό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Σ’ έναν υπέροχο γιορτινό στολισμό της εισόδου του σχολείου προχώρησαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, χαρίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία στους μικρούς μαθητές. Ο στολισμός, που εντυπωσιάζει με τον όμορφο φωτισμό, έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, που συμπαρίσταται διαρκώς σε κάθε δράση ή ανάγκη του σχολείου.

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 επιμορφωτική συνάντηση των φιλολόγων του Νομού Κιλκίς στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Τη συνάντηση διοργάνωσαν το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας δια των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς».

Οι μαθητές, κυρίως από τα σχολεία της πόλης του Κιλκίς, βγήκαν και πάλι στους δρόμους το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής τους, διαδηλώνοντας υπέρ της Μακεδονίας και την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
Στο ν. Κιλκίς, σύμφωνα με στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έγινε από μαθητές κατάληψη 12 σχολικών μονάδων από το σύνολο των 32, ενώ και δυο σχολεία υπολειτούργησαν.

Η ιστορία είναι παλιά. Ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 1910. Στο σημερινό λαογραφικό Μουσείο στεγάστηκε το “Ημιγυμνάσιον Κιλκίς” προκειμένου τα παιδιά των κιλκισιωτών (προσφύγων στο μεγαλύτερο μέρος τους) να συνεχίσουν τις σπουδές τους αφού ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.