Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:09:59 μμ

Εκπαίδευση

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 21:01

Με δυο ψηφοδέλτια οι δάσκαλοι του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου οι δάσκαλοι του Κιλκίς ψηφίζουν για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και στην κάλπη θα βρίσκονται μόνο δυο ψηφοδέλτια, αφού τα στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και για την εκλογή των οργάνων του, όπου για δεκαετίες κυριαρχούσαν στο χώρο αυτό.
Ετσι, στην εκλογική αναμέτρηση θα αντιπαρατεθούνμόνο τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και της Κίνησης Εκπαιδευτικών, κάτι που έγινε και στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στη Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Tο έργο «How do you say it in your language ?» το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-17 από τους μαθητές της Ε’ και  ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Χέρσου Κιλκίς στο μάθημα των Αγγλικών βραβεύτηκε από την Κεντρική και την Εθνική Υπηρεσία του e-Twinning,  όχι μόνο με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας αλλά και με την Ευρωπαϊκή.

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 21:03

Εργαστήρι Γονέων από τη Βίκυ Καλφοπούλου

Γράφτηκε από τον

Συναισθηματικό Εργαστήρι Γονέων δημιουργήθηκε στο Κιλκίς από την Βίκυ Καλφοπούλου, ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο, με στόχο να προσφέρει στους γονείς ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο νέες εμπειρίες και γνώση, με προορισμό τη συναισθηματική εκπαίδευση στις σχέσεις με τα παιδιά σας.
Το συναισθηματικό εργαστήρι θα αποτελείται από κλειστές ομάδες των 8 με 10 ατόμων, με συχνότητα 2 φορές το μήνα. Δυνατότητα δημιουργίας πρωινών και απογευματινών τμημάτων, τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Την ντροπιαστική για την Πολιτεία συμπεριφορά  της έναντι των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς με την καθημερινή οδύσσεια στην οποία υποβάλλονται αναδεικνύει σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς  ζητώντας να εκδηλωθεί επιτέλους αποτελεσματική μέριμνα για την ευπρεπή και ασφαλή στέγασή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ταλειπωρούμενοπι επί μήνες μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ έχουν προβεί σε κατάληψη του σχολέιου τους.

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου το 2015-16 στα πλαίσια του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας. Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία του Κιλκίς και του 2ου Γυμνασίου μέσα από τα μάτια παλιών και νέων μαθητών. Φυσικά το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς και, ελπίζουμε, και των επόμενων.
Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την Επέτειο του ΌΧΙ. Πότε όμως ξεκίνησε να γιορτάζεται αυτή η επέτειος; Στη wikipedia διαβάζουμε:

Από το ιστολόγιο του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου το 2015-16 στα πλαίσια του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας. Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία του Κιλκίς και του 2ου Γυμνασίου μέσα από τα μάτια παλιών και νέων μαθητών.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «Μικρός Βορράς» διοργάνωσαν Επιμορφωτική Συνάντηση, με θέμα: «Ψέματα κι αλήθεια, του λαού τα παραμύθια».
Η Επιμορφωτική Συνάντηση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και πραγματοποιήθηκε στο χώρο της  Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, κατά τις ώρες 17.00 - 19.45. 

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 21:58

Ποιητική συλλογή του Χρήστου Σαμαρά: Παράθυρο με θέα..

Γράφτηκε από τον

Μία εξαιρετική συλλογή ποιημάτων με διαφορετική θεματική και ποικίλο υλικό αφαιρετικού αλλά και γήινου χαρακτήρα, είναι αυτή του Χρήστου Σαμαρά, διευθυντή του δημοτικού σχολείου Γουμένισσας.

Ολοκληρώθηκαν την , Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα. Το Συνέδριο οργάνωσε η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) στο χώρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 20:56

Η UNESCO βράβευσε τον Κώστα Ταλαμπίρη

Γράφτηκε από τον

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, θέλοντας να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και την προσφορά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2014-2017 προκήρυξε δέκα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές».
Η έννοια της εκπαιδευτικής προσφοράς σύμφωνα με τις αρχές της UNESCO περιλαμβάνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, που εμπνέουν και καθοδηγούν τον μαθητή στην έρευνα, τις επιστήμες, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την επικοινωνία.

Επιπλέον, είναι συνυφασμένη, μεταξύ άλλων, με την καινοτομία, την αλλαγή, τη διασύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία, την ενσωμάτωση όλων των κοινωνικών, φυλετικών και θρησκευτικών ομάδων του πληθυσμού, την αντιμετώπιση του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την ανάπτυξη της επιστημονικής συγκρότησης των εκπαιδευτικών.
Ένα από τα βραβεία, που φέτος, απονεμήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, από τους νομούς Σάμου, Ξάνθης, Σερρών, Δράμας, Ζακύνθου, Δωδεκανήσου, Χίου και Ιωαννίνων απέσπασε, ο Κιλκισιώτης δάσκαλος και δ/ντης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, Κωνσταντίνος Ταλαμπίρης.
Η Επιτροπή Κρίσης των Βραβείων απαρτίστηκε από διακεκριμένους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας, ενώ στην αξιολόγηση του Κιλκισιώτη δασκάλου εκτιμήθηκε θετικά ότι με το έργο του διαμορφώνει θετικές στάσεις απέναντι στη μάθηση, τη δράση και τη συνεργασία, ενισχύει την επικοινωνία σχολείου, κοινότητας και οικογένειας, ενώ παράλληλα επιχειρεί να προωθήσει την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την αλλαγή και την καινοτομία, αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε) στη διδακτική διαδικασία.
Η τελετή βράβευσης έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης με κάθε επισημότητα, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της επιστήμης και της παιδείας, ενώ τα βραβεία απένειμε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής για την Εκπαίδευση της UNESCO, Δρ. Qian Tang.