Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:20:10 πμ

Εκπαίδευση

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 διεξήχθησαν οι εκλογές του Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς» στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Στις εκλογές ψήφισαν 26 φιλόλογοι-μέλη του Συνδέσμου

Ο Βουλευτής νομού Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποίησε συναντήσεις με τους νεοεκλεγέντες  Πρυτάνεις του ΤΕΙ Κεντρικής   Μακεδονίας κ. Χασάπη Δημήτριο και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης  κ. Τζιώνα Παναγιώτη.

Ενα νέο πανεπιστήμιο με «μαγιά» υπάρχοντα ΤΕΙ σχεδιάζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, εξετάζεται και η απορρόφηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι αντιδράσεις επιμέρους τμημάτων για τη θέση τους στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Για σήμερα έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας φοιτητών και αποφοίτων Φυσικοθεραπείας.

Πρόσφατα το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση  ανακοίνωσε τις 20 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα που θα χρηματοδοτηθούν το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 από το πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Παρέα». Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς «Κώστας Λαχάς» επιλέχθηκε ως ένα από τα 20 Σχολεία που θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2.500 €.

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 21:02

3ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Ερωφίλοι:επιθυμώ, μαθαίνω, νοιάζομαι

Γράφτηκε από τον

Tο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς σε  συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» προτίθενται, στα  πλαίσια  των  γενικών  καθηκόντων  και  αρμοδιοτήτων  τους, προκειμένου  να  πετύχουν  την  αποτελεσματική  λειτουργία  της  Σχολικής  Μονάδος, να οργανώσουν βιωματικό εργαστήριο με θέμα: “Ερωφίλοι: επιθυμώ, μαθαίνω, νοιάζομαι".

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 20:42

Στρες και υγεία - τεχνικές αντιμετώπισης

Γράφτηκε από τον

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, πραγματοποίησαν στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, σε μια κατάμεστη αίθουσα,  με  καλεσμένη την  κα Μπογιατζάκη Βασιλική - Ψυχολόγο (Α.Π.Θ.) & Κοινωνική Λειτουργό (ΣΕΥΠ - ΤΕΙ Πάτρας), την προγραμματισμένη συνάντηση με θέμα: «Στρες και Υγεία. Τεχνικές αντιμετώπισης».

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετείχε στην ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου eLearning από τη Φύση, που πραγματοποιήθηκε στο Castelfiorentino της Ιταλίας στις 10 Οκτωβρίου 2017. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017 και η Επιμορφωτική συμμετείχε σε αυτό ως διακρατικός εταίρος.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 21:14

Συγκρότηση του προεδρείου των Δασκάλων Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 8/11/2017 στο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα εκλεγμένα μέλη προχώρησαν στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.  Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16.11.2017 υπήρξαν δύο κύριες απόψεις για τη σύνθεση του προεδρείου.

Τις εγκαταστάσεις της επεξεργασίας λυμάτων Κιλκίς επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου οι μαθητές της Δ' και Ε' τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους Νόπης Αποστολάτου  και Χαράλαμπου  Αθανασιάδη.
Η υποδοχή και η ξενάγησή τους έγινε από τον λειτουργό των εγκαταστάσεων Νικόλαο Αποστολίδη (διπλ. χημικό μηχανικό M.Sc& τεχνολόγο μηχανολόγο).

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 21:28

Παίζοντας με τα Πρωτόνια

Γράφτηκε από τον

Το CERN είναι το μεγαλύτερο κέντρο για τη Φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στον κόσμο. Εκεί ερευνώνται τα συστατικά της ύλης και το είδος των δυνάμεων που την κρατούν ενωμένη. Περίπου 6500 επιστήμονες, σχεδόν οι μισοί φυσικοί σωματιδίων του κόσμου, έρχονται στο CERN για τις έρευνές τους. Εκπροσωπούν 500 Πανεπιστήμια και περισσότερα από 80 έθνη.