Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, 2:50:46 μμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 21:09

Έρμο Κιλκίς..!

Γράφτηκε από τον

Δυστυχισμένο Κιλκίς που είσαι τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη και τόσο μακριά από την Αθήνα, γράφαμε την περασμένη εβδομάδα σχολιάζοντας την διαφαινόμενη εξέλιξη με την πλήρη απαξίωση του Κιλκίς μέσω και της κατάργησης του ΤΕΙ, του λειτουργούντος δηλαδή εδώ παραρτήματος. Μια εξέλιξη που προέκυψε και προαναγγέλθηκε από τον αντιπρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Στάμου στη σύσκεψη που οργανώθηκε στο Δήμο Κιλκίς.

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 22:30

Οι απόφοιτοι 1978 του Λυκείου Χέρσου ξαναβρίσκονται!

Γράφτηκε από τον

Μετά από 40 χρόνια οι τότε νεαρές και νεαροί απόφοιτοι του Λυκείου Χέρσου, της τάξης του 1978, θα ξαναβρεθούν και πάλι στην αυλή του σχολείου, όπου ενηλικιώθηκαν με πολλά όνειρα και αγωνίες για τη ζωή που είχαν μπροστά τους.
Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 6:30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με… κρασοκατάνυξη. Οσες και όσοι προσέλθουν παρακαλούνται να αφήσουν τα εγγόνια στο σπίτι!

Ενόψει του προγραμματισμού των ειδικοτήτων που θα ενταχθούν στο Δ.ΙΕΚ Κιλκίς για το καινούριο έτος κατάρτισης 2018 -2019, προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ στην παρακάτω διεύθυνση http://iek-kilkis.kil.sch.gr/ , για να ψηφίσουν την ειδικότητα της επιλογής τους στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 21:59

Παιδόκοσμος "Αλέξανδρος". Η πρώτη επιλογή!

Γράφτηκε από τον

Παιδόκοσμος "Αλέξανδρος". Η πρώτη επιλογή!

Δυστυχισμένο Κιλκίς που είσαι τόσο μακριά από την Αθήνα και τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη! Παραφρασμένη τη γνωστή από τις αρχές του περασμένου αιώνα κραυγή μεξικανού προέδρου (Δυστυχισμένη Λατινική Αμερική που είσαι τόσο μακριά από τον Θεό και τόσο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες) ξαναθυμόμαστε και γίνεται επίκαιρη στο Κιλκίς μετά την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συγκαλέσει σύσκεψη το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Δημαρχείο Κιλκίς ,όπου μέσες άκρες διαμηνύθηκε στους φορείς του νομού ότι: Καταργείται το παράρτημα ΤΕΙ και αντ' αυτού το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας (όπου εντάσσονται το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας) θα φροντίσει υπό την εποπτεία του να λειτουργήσουν προγράμματα διετούς φοίτησης, επιπέδου μεταλυκειακού ΙΕΚ!

Εκπρόσωποι του Ε.Ι. Κ. (παράρτημα Θεσσαλονίκης) επισκέφθηκαν το Δημοτικό του Χέρσου την Πέμπτη 24 Μαϊου 2018 και εφάρμοσαν με τη Στ τάξη του Σχολείου εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με το διαφορετικό, συναισθηματικό και τόσο ξεχωριστό κόσμο των κωφών ατόμων και των κωφών μαθητών. Για αυτό το καταπληκτικό δίωρο, το γεμάτο ομορφιά και συναίσθηση, τους ευχαριστούμε θερμά.

Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων για τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας φοίτησης των προνηπίων ηλικίας 4 ετών στο Νηπιαγωγείο, τη σταδιακή εφαρμογή του σε μια τριετία 2018, 2019, 2020 και το θόρυβο που προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς , της 8-5-2018, τα άρθρα και απόψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τοπικά μέσα, o Σύλλογός μας έχει να σχολιάσει τα ακόλουθα:

Στο ΚΠΕ Στυλίδας ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΣΤ’ τάξης «Κλίμα – Δάσος – Προσανατολισμός». Συντονιστές του προγράμματος στο σχολείο ήταν οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Δεσποινίδης και Αφροδίτη Ντίνου, που είναι μέλη του εθνικού δικτύου «Κλιματικές Αλλαγές – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα» του ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης κι επιμορφώθηκαν σε σχετικό σεμινάριο για τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 10:11

Μια έκδοση από το eTwinning και οκτώ σχολεία

Γράφτηκε από τον

Οκτώ σχολεία από την Ελλάδα, τη Λιθουανία και την Ιταλία, ανάμεσά τους το 11ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το Διθέσιο Νηπιαγωγείο Γαρδικίου Θεσπρωτίας, συνεργάστηκαν για ένα περιοδικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιo του eTwinning.

Το 1ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, με νηπιαγωγό την Κουλούρη Μαρία, και το 3ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, με νηπιαγωγό την Κόλλια Ιωάννα, τη φετινή σχολική χρονιά 2017-2018, υλοποίησαν ευρωπαϊκό το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο  “The fairy of life’s values”. 

Μετά τη βράβευση του 2016 από τη Μαθηματική Εταιρεία ο  Πάρις  Ιωαννίδης του Σάββα και της Καλλιόπης, εγγονός του Δημήτρη (Mήτου) και της Αγάπης, μαθητής του 2ου Γυμνασίου Περαίας, ξαναβραβεύτηκε σε νέο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας.
Η βράβευση έγινε στις 26 Απριλίου 2018 στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσία των γονέων και των παππούδων.