Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 3:55:29 πμ

Εκπαίδευση

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 10:08

Κλειστά τα Γυμνάσια - Λύκεια του ν. Κιλκίς και την Τρίτη

Γράφτηκε από τον

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκε ότι και τηνΤρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα παραμείνουν κλειστά.

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 20:15

Άνετο, ευάερον, ευήλιον αν είχαν και ...πετρέλαιο

Γράφτηκε από τον

Χρειάστηκαν τουλάχιστον πέντε χρόνια αγώνων για το αυτονόητο: τη μεταστέγαση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο του κτήριο.  Από τις αρχές του Γενάρη λοιπόν οι σπουδαστές του παραρτήματος παραγωγής και σχεδίασης ενδύματος ζουν ...ένδοξες μέρες. Φοιτούν πλέον σε ένα αξιοπρεπέστατο χώρο, με τεράστιες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων. Αυτά είναι τα καλά νέα ή μάλλον ας προσθέσουμε σε αυτά ότι το ΚΤΕΛ Κιλκίς με αναπροσαρμογή των βορινών δρομολογίων του εξυπηρετεί μερικώς τις ανάγκες μετακίνησης των σπουδαστών προς και από το κτήριο του ΤΕΙ.

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 11:12

Οι αναπληρωτές συνέρχονται με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε το επόμενο χρονικό διάστημα να αναδείξει το σοβαρότατο πρόβλημα της πολιτικής των μη διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους καθηγητές.  Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τα εξής:
Εβδομάδα δράσης για τους μόνιμους διορισμούς και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών στο διάστημα 23 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κιλκίς κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο
Τέθηκαν από το ΔΣ της ΕΛΜΕ και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς - μόνιμους και αναπληρωτές - του νομού μας.

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 20:29

Λειτουργικό και “κούκλα” το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση παρεμβάσεων μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς που αφορούσε τη λειτουργικότητα και την αισθητική του σχολείου κι έγινε με τη συνδρομή της Σχολικής Επιτροπής και φορέων του Δήμου Κιλκίς, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων, εθελοντική προσφορά μελών της τοπικής κοινωνίας που σχετίζονται με το σχολείο αλλά και εκπαιδευτικών-μαθητών του σχολείου τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ για την ενημέρωση και ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών αποφάσισε  τον ορισμό συναδέλφων  ως  συνδέσμων  σε κάθε σχολείο του Νομού.

Οι σύνδεσμοι θα ενημερώνονται για  τα θέματα που απασχολούν την ΕΛΜΕ και θα μεταφέρουν τα προβλήματα  και τις προτάσεις  των σχολείων τους στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 22:30

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Γράφτηκε από τον

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, βράβευσε η Eurobank στη Βέροια, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 22:24

Μεστή περιεχομένου η εκδήλωση των εκπαιδευτικών Π.Ε. Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Στέφθηκε  με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Παιονίας στις 29-1-2018, στο Πνευματικό Κέντρο Γουμένισσας με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Δωρόθεος, ο οποίος καθήλωσε με τον μεστό ,καθαρό και διδακτικό του λόγο το ακροατήριο. Το θέμα της ομιλίας του ήταν «Οι Τρεις Ιεράρχες και η Οικογένεια».

Την Κυριακή 28/01/2018,ο Σύλλογος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ ), σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο “Electra Palace” της Θεσσαλονίκης, βράβευσε 65 άριστους μαθητές που φοιτούσαν σε φροντιστήρια της Μακεδονίας, της  Θράκης ,της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.  Ήταν  μεγάλη μας  χαρά και τιμή, που μέσα σε όλα αυτά τα παιδιά συμπεριλαμβάνονταν και δύο δικοί μας μαθητές:

Την Παρασκευή 26/01/2018 ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης περιόδευσε στο Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς συνοδευόμενος από τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κ.κ. Αριστείδη Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο.
Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρεται: «Πρώτος σταθμός της περιοδείας το ΕΠΑΛ  Αξιούπολης όπου συνομίλησε κατ' ιδίαν με το 15/μελές μαθητικό συμβούλιο, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.