Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019, 9:51:33 μμ

Εκπαίδευση

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 19:13

Εκλογές καθηγητών για το ΠΥΣΔΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή πέντε συνδυασμών θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Κιλκίς.
Τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι είναι:

Το διάστημα 23 με 27 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος αδελφοποίησης, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των εκπροσώπων των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας σε σχολεία της Νότιας Ρωσίας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των πρωτοκόλλων συνεργασίας. Είχε προηγηθεί στην Ελλάδα στις 23.4.2018, ανάλογη επίσκεψη των Διευθυντών/ντριών των Ρωσικών Σχολείων προκειμένου να γίνει η πρώτη γνωριμία και επαφή.

Το 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, καθώς και από τη διεξαγωγή των Μαχών Σκρα και Δοϊράνης. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο στις προκλήσεις που δημιουργούνταν από την επέτειο αυτή. Για τον λόγο αυτό υλοποιήθηκαν στο σχολείο μια σειρά από εργασίες και δράσεις με στόχο τη διερεύνηση και ανάδειξη της ιστορίας και του τόπου.

Το 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, καθώς και από τη διεξαγωγή των Μαχών Σκρα και Δοϊράνης. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο στις προκλήσεις που δημιουργούνταν από την επέτειο αυτή. Για τον λόγο αυτό υλοποιήθηκαν στο σχολείο μια σειρά από εργασίες και δράσεις με στόχο τη διερεύνηση και ανάδειξη της ιστορίας και του τόπου.

Το 9ο φύλλο της όμορφης εφημερίδας του κυκλοφόρησε το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς (οικολογικό σχολείο), που τιτλοφορείται: «ΦΥΣΙΚΑ, τα νέα του σχολείου μας! και όχι μόνο», με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη στις 24 σελίδες της
Την επιμέλεια του εντύπου έχει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ντίνου, ενώ η Κατερίνα Μοσχοπούλου στο editorial της εφημερίδας σημειώνει:

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 22:14

Αδελφοποίηση 2ου Γυμνασίου Κιλκίς και Γυμνασίου Vityazevo Ν. Ρωσίας

Γράφτηκε από τον

Εκπαιδευτική αποστολή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας που αποτελούνταν από στελέχη της εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων πραγματοποίησε επίσκεψη από τις 22 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε σχολεία της περιφέρειας Krasnodarsky kray της Νότιας Ρωσίας. Από το Κιλκίς συμμετείχαν ο διευθυντής της Α/θμιας Εκπ/σης κ. Άρης Παπαδόπουλος και οι διευθυντές του 2ου Δημοτικού Κων/νος Ταλαμπίρης και του 2ου Γυμνασίου Αλέξανδρος Ταμουτσίδης.

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 22:01

Περί παραχώρησης σχολικών χώρων άθλησης στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το πρώτο βήμα για να μπεί τάξη στην αταξία που επικρατεί εδώ και χρόνια, στο θέμα της (δωρεάν) φιλοξενίας αθλητικών συλλόγων-ακαδημιών και λοιπών ομάδων στις σχολικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Κιλκίς έγινε. Σε μια διευρυμένη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς είχε την ευκαιρία να θέσει υπόψη όλων των εμπλεκομένων τα προβλήματα που δημιουργεί στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων η ανεξέλεγκτη χρήση και η μη τήρηση των όρων παραχώρησης των σχολικών εγκαταστάσεων από τους φιλοξενούμενους συλλόγους.

Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως η «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».
Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου, αθλητικές δράσεις και κινητικές δραστηριότητες με κεντρικός στόχο τη δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 20:08

Εκτός ...τραπέζης οι μαθητές των σχολείων Κιλκίς-Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων εφαρμόζουν πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης μαθητών σε 954 δημοτικά σχολεία της χώρας.

Τηλεσκόπια και ισχυρές διόπτρες στήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 18 Σεπτέμβρη στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, από μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (ΟΦΑ). Οι μαθητές του 3ου και του 7ου Δημοτικού καθώς και πολλοί γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν και να γοητευτούν από τη σκιά των κρατήρων της Σελήνης, τους δακτυλίους του Κρόνου, τους δορυφόρους του Δία, τον ερυθρό πλανήτη Άρη, τον γαλαξία της Ανδρομέδας και τους αστερισμούς.