Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 8:36:12 πμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 15:45

3ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Επίσκεψη στη Γαλλία

Γράφτηκε από τον

Στα πλαίσια συμμετοχής του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο πρόγραμμα ERASMUS με τίτλο «Positive coexistence in the school society», (στο οποίο συμμετέχουν επίσης και σχολεία από Γαλλία-Λιμόζ, Φινλανδία-Λόβισα, Γερμανία-Στουτγκάρδη και Ισπανία-Αλμερία,Λας Νόριας),

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 15:50

3ο Βραβείο Σεναρίου για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Οι μαθητές της Στ τάξης του σχολείου έλαβαν μέρος για άλλη μία φορά –με ανάλογες τιμητικές διακρίσεις- στον 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ -Παιδί και Κινηματογράφος με τίτλο: «Από τους κύκλους της Κουσάμα… στους κύκλους των παιδιών!», υπό την Αιγίδα Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 15:16

«Η πιο ολοκληρωμένη πρόταση για το παιδί σου

Γράφτηκε από τον

Το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Ατέρμων ευχαριστεί Θερμά την ΕΠΣ Κιλκίς για την επιλογή του Ατέρμονα ως κέντρο διεξαγωγής της Αγωνιστικής ημέρας για τις Κ12 του Πρωταθλήματος Υποδομών Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Κιλκίς

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 22:04

Ελληνική Φιλοξενία και Κοσμοπολιτισμός

Γράφτηκε από τον

Υπόδειγμα ευγένειας, φιλοξενίας και σεμνότητας, ίσως μιας άλλης εποχής και μιας άλλης κοινωνίας, αποτέλεσε η υποδοχή που επιφύλαξε ο εκδότης των τοπικών εφημερίδων ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ κύριος Κώστας Τερζενίδης στην ΔΥΕΠ Γυμνασίου Αξιούπολης στις 27 Μαρτίου.

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς επισκέφτηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ( ΚΠΙΝΣ) το οποίο πρόσφατα κατέκτησε την κορυφαία διεθνώς και υψηλών προδιαγραφών διάκριση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε επίπεδο σχεδιασμού και κατασκευής – την πλατινένια πιστοποίηση LEED – χάρη στην καινοτόμο αρχιτεκτονική και πράσινη τεχνολογία του.

Τα κορίτσια του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς μας έδωσαν μεγάλη χαρά! Σήκωσαν ψηλά το κύπελλο κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην κατηγορία τους. 

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στον προπονητή τους για τη λαμπρή τους διάκριση, για το ομαδικό πνεύμα και την ακατάβλητη αγωνιστικότητά τους.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 15:04

15 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, που έχει οριστεί να είναι η Παρασκευή πριν από την Εαρινή Ισημερία κάθε χρόνου (για φέτος 15 Μαρτίου 2019), αποφασίστηκε από τους μαθητές της Στ΄ Τάξης, να πραγματοποιηθεί μια έρευνα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, προκειμένου να καταγραφούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του ύπνου των συμμαθητών τους

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 22:39

ΝΗΡΕΑΣ:«Αλλάζοντας μέσα από τις αλλαγές»

Γράφτηκε από τον

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σχεδιάζει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο για γονείς μαθητών ΣΤ΄ Τάξης, με θέμα: «Αλλάζοντας μέσα από τις αλλαγές». Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε 4 συναντήσεις και συγκεκριμένα στις 1, 8, 15 και 22 Απριλίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρες 17:15-19:15.

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 22:36

«Μαθαίνουμε Παρέα» υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Λάτση

Γράφτηκε από τον

Στα πλαίσια του προγράμματος «μαθαίνουμε παρέα» του κοινωφελούς ιδρύματος Λάτση με τη δράση «Χέρσο πάμε ΣΙΝΕΜΑ!» που εφαρμόζει η Ε τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου Κιλκίς, επισκεφθήκαμε τον κινηματογράφο «Άστρον», τον μοναδικό ιστορικό κινηματογράφο της πολης που συνεχίζει ακόμη χάρη στην επιμονή και την αγάπη για την 7η τέχνη των αδερφών Αριστοτέλη και Χρήστου Σταμπουλή.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου οι μαθητές του Β3 τμήματος του 2ου ΓεΛ Κιλκίς συμμετείχαν με εισήγησή τους στο 5ο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Η εργασία που παρουσίασαν είχε τον τίτλο "Οι ναοί του Κιλκίς : ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία (Άγιος Δημήτριος-Στενημαχίτες)".