Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 3:47:47 πμ

Εκπαίδευση

Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως η «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».
Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου, αθλητικές δράσεις και κινητικές δραστηριότητες με κεντρικός στόχο τη δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 20:08

Εκτός ...τραπέζης οι μαθητές των σχολείων Κιλκίς-Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων εφαρμόζουν πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης μαθητών σε 954 δημοτικά σχολεία της χώρας.

Τηλεσκόπια και ισχυρές διόπτρες στήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 18 Σεπτέμβρη στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, από μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (ΟΦΑ). Οι μαθητές του 3ου και του 7ου Δημοτικού καθώς και πολλοί γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν και να γοητευτούν από τη σκιά των κρατήρων της Σελήνης, τους δακτυλίους του Κρόνου, τους δορυφόρους του Δία, τον ερυθρό πλανήτη Άρη, τον γαλαξία της Ανδρομέδας και τους αστερισμούς.

Κατασκευή της ιστοσελίδας του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς από το 2ο Δημοτικό Σχολειό Κιλκίς
Με πολύ χαρά μέσα στο καλοκαίρι πληροφορηθήκαμε, έπειτα την κατάθεση πλήθους δικαιολογητικών και δύο χρόνων αναμονής, ότι εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) η ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, η οποία κατασκευάστηκε από το Σχολείο μας στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής δράσης που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 21:04

Ένα νέο σχολικό έτος ανατέλλει

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη Ιωαννίδη, Δασκάλου/τ.Σχολικού Συμβούλου.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα (11-9-18) ένα νέο σχολικό έτος ανατέλλει για μικρούς και μεγάλους , Μαθητές, Δασκάλους, Γονείς. Είναι μια ημερομηνία που σημαδεύει μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία και τις προτεραιότητές της, την Εκπαίδευση των παιδιών της, των Ελληνόπουλων που καθημερινά λιγοστεύουν.

Ο Δήμος Κιλκίς συμπράττει με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και προσκαλεί τους δημότες να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης πάνω στα αντικείμενα της ψυχολογίας, της συμβουλευτικής και της προπονητικής ζωής που θα υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο στο Δήμο Κιλκίς για τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2018 – Ιουνίου 2019.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 22:47

Η Αφροδίτη Ντίνου στο θερινό σχολείο του CERN, Playing with Protons

Γράφτηκε από τον

Παίζοντας με τα πρωτόνια (Playing with protons) ονομάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στο CERN, το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής και στόχο έχει να βοηθήσει όλους τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να εμπλακούν αποτελεσματικά με τη Φυσική, την επιστημονική ανακάλυψη και την καινοτομία.

Υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις και παραβιάζοντας το γνωστό moto "είδηση είναι μόνο η κακή είδηση" οφείλουμε να τις αναδείξουμε. Η νέα σχολική χρονιά και το πρώτο "κουδούνι" στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ν. Κιλκίς από τις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς καθώς είναι λυμένα όλα τα "συνήθη" προβλήματα.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 22:17

Παράρτημα με ισχυρές βάσεις

Γράφτηκε από τον

Αν και και οι βάσεις στα τμήματα των ΤΕΙ τόσο του μητρικού ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και πανελλαδικά, έπεσαν στα βάραθρα, το τμήμα Σχεδίασης και παραγωγής ενδυμασίας Κιλκίς επιβεβαίωσε και φέτος την ισχυρή του θέση ως ένα από τα τμήματα με υψηλή ζήτηση.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων προέκυψε ότι και φέτος καλύφθηκαν όλες οι θέσεις αφού συνολικά εισάγονται στο ΤΕΙ Κιλκίς, 149 ήδη φοιτητές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 21:07

Σε οχτώ δημοτικά σχολεία του ν. Κιλκίς τα προσφυγόπουλα

Γράφτηκε από τον

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα βρει και πάλι στα θρανία περί τα 90 - τόσα φοίτησαν στην περσινή χρονιά- προσφυγόπουλα σε οκτώ τάξεις υποδοχής, όπως ορίστηκαν με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.