Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 10:23:35 μμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 19:58

Συνάντηση της ΕΛΜΕ Κιλκίς με το δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη

Γράφτηκε από τον

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη, την Πέμπτη 3-10-2019.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στα σχολεία όλης της Ελλάδας  εορτάστηκαν η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού μαζί με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019. 

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (3-10-2019)

Μπορεί το απόγευμα τη Τρίτης η ολιγόωρη αλλά κατακλυσμιαία βροχή να τρομοκράτησε ελαφρώς τους Κιλκισιώτες, αλλά η Τετάρτη αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευχάριστη μέρα για τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Ο λόγος σχεδόν ευνόητος: Η αυλή του σχολείου τους πλημμύρισε από τα βρόχινα νερά που λόγω της ανάγλυφου της περιοχής καταλήγουν στην βόρεια - βορειοανατολική πλευρά της περίφραξης του σχολείου, η οποία λειτουργεί ως οιονεί φυσικός αποδέκτης των πλημμυρικών νερών στην περιοχή της Παναγιάς. H χαρά των μαθητών όμως κράτησε μόνο μια ημέρα. Τα συνεργεία του δήμου Κιλκίς και της ΔΕΥΑΚ εργάστηκαν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μπόρεσαν να αποκαταστήσουν τα πράγματα.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου δε θα λειτουργήσει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Ο προαύλειος χώρος του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος πλημμύρισε εξαιτίας βλάβης που σημειώθηκε σε φρεάτιο του αποχετευτικού δικτύου επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. 

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (26-9-2014)

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 10:41

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Στο Δήμο Παιονίας ιδρύθηκε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) με έδρα τη Γουμένισσα. Το σχολείο θα λειτουργήσει για το σχ. έτος 2019-2020 στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας, Ανατ. Ρωμυλίας 30.

Το ΣΔΕ είναι δημόσιο σχολείο που αντιστοιχεί σε βαθμίδα Γυμνασίου και η φοίτηση είναι δωρεάν.

Στη χθεσινή, τρίτη ημέρα του εβδομαδιαίου προγράμματος κατάρτισης “Motivated Students need Innovative Teacher” (Erasmus+) που υλοποιεί η Επιμορφωτική Κιλκίς για 2 εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Γυμνάσιο Taurages Versmes gymnasium της Λιθουανίας παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν εκπαιδευτικά εργαλεία δημιουργίας εκπ/κών βίντεο, παρουσιάσεων, δημιουργίας εννοιολογικών χαρτών (Kizoa, prezzi, Powtoon, coggle κλπ.).

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (18-9-2019)

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 12:25

Την κάλυψη 39 κενών θέσεων ζητά η ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ ζητεί την  άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα σχολεία του Νομού Κιλκίς με πρόσληψη αναπληρωτών  ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η νέα σχολική χρονιά.

Τα κενά των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Κιλκίς ανέρχονται σε 36 κανονικού ωραρίου και 3 μειωμένου.