Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, 3:18:02 μμ

Εκπαίδευση

Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, οι μαθητές της Α΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» που διοργάνωσε το British Council με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και με την υποστήριξη της Samsung Electronics Hellas και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 20:43

Το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς ευχαριστεί

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο της συγκυρίας των τελευταίων ετών, κατά την οποία διαπιστώνεται, κατά το μάλλον ή ήττον, η αδυναμία της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει επαρκώς την πρόοδο και εξέλιξη της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι γεγονός ότι η συνδρομή του Δήμου Κιλκίς στο εγχείρημα/αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς υπήρξε καίρια/αξιέπαινη.

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 20:48

Υπολογιστές στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Παραδόθηκαν στην διεύθυνση του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Κιλκίς δέκα (10) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε (5) οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τέσσερεις (4) βίντεο-προτζέκτορες από την γερμανική εταιρία EXCITING HELLAS, μετά από προσπάθεια και παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς κύριου Παύλου Τονικίδη.

Σεμινάριο εκπαιδευτικών της Α'/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Προοπτικές Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης μέσα από τη Γεωλογία και την Παλαιοντολογία, στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών», οργάνωσε την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 06:58

Φτιάχνουμε κουραμπιέδες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Από την αρχή του Δεκέμβρη έχουμε μπει σε ρυθμό Χριστουγέννων στο Σχολείο. Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και η προετοιμασία για τον διαγωνισμό Οικολογικού Δέντρου σε όλες τις τάξεις. Τα παιδιά συμβάλλουν με ιδέες και τις υλοποιούν πάραυτα, οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν παιδαγωγικά και δημιουργικά και οι γονείς είναι συνεργοί και συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας στην σχολική κοινότητα.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 22:54

Πρώτη δύναμη η “Ανασυγκρότηση” στην ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς πραγματοποίησε την ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την Τρίτη 11/12/2018 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Α) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ 7μελούς Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Ψήφισαν 372
Λευκά 16
Άκυρα 8
Έγκυρα 348

Στις 9 Ιουνίου 2016, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, ο αείμνηστος συμπολίτης μας, Δημοσιογράφος Παναγιώτης Φλωρίδης έγραφε:
«Το 2ο Δημοτικό Σχολείο του Κιλκίς είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης. Το ιστορικό κτίριο “Ντάνεφ” έχει μείνει ανεξίτηλο, όχι μόνο στις φωτογραφίες και τις ζωγραφικές αναπαραστάσεις, αλλά και στην ψυχή των παλαιότερων Κιλκισιωτών.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ομάδα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς πραγματοποίησε κοινές αθλητικές δραστηριότητες με μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο ΔΑΚ Κιλκίς.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 17:32

Το Δημ. Σχολείο Χέρσου στο πρόγραμμα «Μαθαίνουμε παρέα 2018-19»

Γράφτηκε από τον

Το Ολοήμερο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Χέρσου επιλέχθηκε σε επίπεδο νομού από το Ίδρυμα Λάτση για να ενταχθεί στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Μαθαίνουμε παρέα» με την πρόταση «Χέρσο, πάμε σινεμά!» που θα υλοποιηθεί στο σχολείο στο διάστημα Δεκέμβριος 2018- Μάιος 2019 από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε τάξης με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Πετρούλη Ελισάβετ και Τσιτσίμη Ιωάννη.

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 21:06

Χριστουγεννιάτικο χρώμα στο 2ο Δημοτικό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Σ’ έναν υπέροχο γιορτινό στολισμό της εισόδου του σχολείου προχώρησαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, χαρίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία στους μικρούς μαθητές. Ο στολισμός, που εντυπωσιάζει με τον όμορφο φωτισμό, έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, που συμπαρίσταται διαρκώς σε κάθε δράση ή ανάγκη του σχολείου.