Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, 2:42:20 μμ

Εκπαίδευση

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 επιμορφωτική συνάντηση των φιλολόγων του Νομού Κιλκίς στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Τη συνάντηση διοργάνωσαν το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας δια των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02 και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς».

Οι μαθητές, κυρίως από τα σχολεία της πόλης του Κιλκίς, βγήκαν και πάλι στους δρόμους το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής τους, διαδηλώνοντας υπέρ της Μακεδονίας και την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
Στο ν. Κιλκίς, σύμφωνα με στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έγινε από μαθητές κατάληψη 12 σχολικών μονάδων από το σύνολο των 32, ενώ και δυο σχολεία υπολειτούργησαν.

Η ιστορία είναι παλιά. Ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 1910. Στο σημερινό λαογραφικό Μουσείο στεγάστηκε το “Ημιγυμνάσιον Κιλκίς” προκειμένου τα παιδιά των κιλκισιωτών (προσφύγων στο μεγαλύτερο μέρος τους) να συνεχίσουν τις σπουδές τους αφού ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 20:17

Το 5ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς ευχαριστεί

Γράφτηκε από τον

Εδώ και μερικά χρόνια το Σχολείο μας διακρίνεται για τις καινοτόμες εκπαιδευτικές του δράσεις, που υλοποιούνται μέσω των πιο σύγχρονων, βιωματικών μεθόδων προσέγγισης της γνώσης και της μάθησης. Αναμενόμενη και απαραίτητη η χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων, που δεν παρέχονται, δυστυχώς, από κανέναν κρατικό φορέα.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 21:59

Εκδήλωση-συνάντηση με τον Δάσκαλό μας κ. Χρήστο Γκόλιαρη

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 στις 18:30 οι πρώην μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παντελεήμονα υποδεχόμαστε με πολύ χαρά, στο σχολείο μας, τον αγαπητό μας Δάσκαλο κ. Χρήστο Γκόλιαρη. Φέρνουμε μαζί τις καλύτερες αναμνήσεις μας από τα μαθητικά μας χρόνια σε μια συνάντηση γεμάτη εικόνες, αναμνήσεις, πρόσωπα, στιγμές και έντονα συναισθήματα. Η βραδιά θα κλείσει χαλαρά με κρασάκι, τσίπουρο και μεζέδες στου "Μιχάλη".

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 21:47

Συγχαρητήριο 1ου ΓΕΛ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια πληροφορηθήκαμε την σημαντική παγκόσμια διάκριση του μαθητή της β΄τάξης του σχολείου μας ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΟΥΛΤΟΥΡΤΖΙΔΗ με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου της 12ης Ολυμπιάδος αστρονομίας-αστροφυσικής, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Κίνας Πεκίνο από τις 2 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 22:35

TEI: Σχολή Σχεδιασμού σε Σέρρες και Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Επτά σχολές οι οποίες θα λειτουργούν σε πέντε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας θα περιλαμβάνει το νέο πανεπιστήμιο το οποίο συγκροτείται από τη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των τριών ΤΕΙ, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη η οποία έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και εκπροσώπων των τεσσάρων ιδρυμάτων.

Κάθε πρόβλεψη για την τύχη του ΤΕΙ στο Κιλκίς είναι παρακινδυνευμένη και δεν θα την επιχειρήσουμε αφού ούτως ή άλλως επέστη η ώρα. Τη Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αναμένεται από τη Θεσσαλονίκη να εξαγγείλει την τελική του απόφαση για τη δομή του νέου Πανεπιστημίου που θα προκύψει από τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τα τρία ΤΕΙ (Σερρών, Σίνδου και Καβάλας).

Του Κώστα Τερζενίδη.

Προκαλούν θλίψη τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη μαθητική κοινότητα του Κιλκίς. Κι αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά, πως τα fake news μπορούν να δηλητηριάσουν και να πληγώσουν ακόμη και μια μικρή κοινωνία, όπως η πόλη του Κιλκίς.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 21:36

Η Ε΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Κιλκίς… «επί ΠΤΕΡΥΓΩΝ ανέμων»

Γράφτηκε από τον

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους ευθύνης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ».