Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:06:26 μμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 22:19

Οι μικροί επιστήμονες στο ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος

Γράφτηκε από τον

Μια νέα δράστηριότητα προστέθηκε στο πρόγραμμα μας και αφορά πειράματα σχετικά με τις θετικές επιστήμες (Τεχνολογία-Φυσική-Μαθηματική). Λαμβάνοντας υπ'όψιν τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα, τις απορίες και τις ανάγκες που δημιουργούνται στους μαθητές μας, η εισαγωγή της δράσης θεωρήθηκε απαραίτητη και η εφαρμογή της μας σκορπίζει γνώση και διασκέδαση. Πρόκειται για μια βιωματική προσέγγιση καθώς η επίλυση του προβλημάτος επέρχεται μέσα από πειραματισμό, διερεύνηση και ανακάλυψη.

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκδρομή-επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στη Σκιάθο από 19 έως 21 Απριλίου 2018.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Σπίτι – Μουσείο του Λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους που έζησε και δημιούργησε ο συγγραφέας.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 22:29

Συμμετοχή της Σ. Μεσίγκου σε συνέδριο λογοτεχνίας

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοτεχνίας, το οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2018. Φιλόλογοι από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στην όμορφη πόλη του Αγρινίου με θέμα: «Η Λογοτεχνία της περιόδου του Μεσοπολέμου στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας».

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 13:09

«Παραμύθι χωρίς όνομα» από τη Θεατρική του 2ου Λυκείου

Γράφτηκε από τον

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς συνεχίζοντας για πέμπτη χρονιά τη δράση της, υλοποιεί το τρέχον σχολικό έτος  το πολιτιστικό πρόγραμμα «Ιχνηλατώντας τις ανθρώπινες αξίες στο νεοελληνικό θέατρο».

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη, «Παραμύθι χωρίς όνομα», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς δίνοντας δύο παραστάσεις, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, στις 8:30μ.μ.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 19:45

Η COSMOTE συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect

Γράφτηκε από τον

Στη διάδοση της χρήσης των τεχνολογιών Cloud συμβάλλει η COSMOTE, με τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect[1]. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των υπηρεσιών Cloud, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους τους, προς όφελος τόσο των εταιρειών που τις παρέχουν όσο και των επιχειρήσεων που τις χρησιμοποιούν.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 11:45

Πώληση φροντιστηρίου στο Πολύκαστρο

Γράφτηκε από τον

«Στο Πολύκαστρο, πωλείται ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. - ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, πλήρες εξοπλισμένο με πυροσβεστική φωλιά, πυροσβεστήρες, θρανία, γραφεία, βιβλιοθήκες, πίνακες, δέκα Υπολογιστές, αίθουσες Η/Υ με γραφείο για κάθε Η/Υ. Έχει 3 αίθουσες διδασκαλίας και 2 μεγάλες αίθουσες Η/Υ.Είναι γωνιακό, Ισόγειο με μεγάλες πινακίδες περιμετρικά. Επίσης έχει μια μεγάλη πινακίδα στην ταράτσα της οικοδομής και μια επιδαπέδια κατακόρυφη πινακίδα στην αυλή. Το φροντιστήριο είναι εσωτερικά ανακαινισμένο και διαθέτει τουαλέτα για Α.Μ.Ε.Α. Έχει ελάχιστα λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο 180 €).

Τηλ. Επικοινωνίας  6936834920

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 23:22

Στην κορυφή οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων  Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Κιλκίς για τους μαθητές-τριες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ  Κιλκίς για το σχολικό έτος 2017-18.

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 22:20

Ακόμη ένα διεθνές βραβείο για το 5ο Δημοτικό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το 5ο Δημοτικό Κιλκίς είναι, εδώ και οκτώ χρόνια μέλος του διεθνούς θεματικού δικτύου Learning about forests – Μαθαίνω για τα Δάση, του οποίου εθνικός συντονιστής για την Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), μέλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, F.E.E.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος στο έργο “STEM Capacity Building” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Στο έργο πέρα από την Επιμορφωτική συμμετέχει και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος.

Η επιμονή του κιλκισιώτη υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη να φέρει στο Κιλκίς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, για να δει από κοντά το κτηριακό συγκρότημα του ΤΕΙ Κιλκίς και την παραπέρα αξιοποίησή του με νέο τμήμα, ίσως αποδειχθεί κομβική για   την πορεία του ΤΕΙ στην πόλη μας.