Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 3:46:30 πμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 23:08

Ένας ευτυχής εγγονός κι ένας ευτυχέστερος παπούς Παπαδάκης

Γράφτηκε από τον

Ευτυχής παππούς ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Κώστας Παπαδάκης, που προχθές απένειμε ο ίδιος το βραβείο στον εγγονό του, στο Συνεδριακό Κέντρο, στην εκδήλωση της Μαθηματικής Εταιρείας.
Συγχαρητήρια στο μικρό, που κι αυτός είναι ευτυχής που πήρε από το… κοφτερό μυαλό του παππού!

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 23:02

Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής ο Άρης Παπαδόπουλος

Γράφτηκε από τον

Σημαντική διάκριση και αναγνώριση του έργου και των ικανοτήτων του είχαμε για τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, Αριστείδη (Άρη) Παπαδόπουλου.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 κλιμάκιο της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς με επικεφαλής τον Γραμματέα Σταμάτη Παπουλίδη και τα μέλη Μαρία Μιχαηλίδου και Πέτρο Βαβάμη επισκέφθηκαν την Διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες) και συζήτησαν με τον Πρύτανη Δημήτριο Χασάπη, τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Προσωπικού Χαράλαμπο Στρουθόπουλο, την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Ευαγγελία Μυροφόρα Θεοδωρίδου για την επικείμενη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας(Σέρρες) και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης(Καβάλα) στην οποία συγχώνευση συμπεριλαμβάνεται και η τύχη του τμήματος ΤΕΙ Κιλκίς «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης».

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 23:22

5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς : Καλό Καλοκαίρι

Γράφτηκε από τον

Έτσι αποχαιρετήσαμε τη σχολική χρονιά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Πιασμένοι χέρι χέρι έτσι όπως πορευτήκαμε όλη τη χρονιά,

Mία ακόμη χρονιά δημιουργίας για το 1o Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς έφτασε στο τέλος της. Tρεις ημέρες εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν σηματοδότησαν με επιτυχία μία ενδιαφέρουσα και πολυδιάστατη σχολική χρονιά.

Την Τρίτη, 12.6.2018 πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Κιλκίς η παρουσίαση του προγράμματος τοπικής ιστορίας με τη τίτλο: «Αφηγήσεις των απόντων. Ανασύνθεση του παρελθόντος του σχολείου μέσα από το αρχειακό του υλικό», που υλοποίησαν οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την ευγενική χορηγία του προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα» του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση».

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, εκφράζουμε δημόσια την αντίθεσή μας στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Κιλκίς για λειτουργία 4 τμημάτων Α' Δημοτικού στα σχολεία της περιοχής μας, με 25 μαθητές στο κάθε τμήμα.

Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Στ1 του 2ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς. Στο πλαίσιο του προγράμματος Τοπικής Ιστορίας που υλοποιούμε φέτος με τίτλο: Το Κιλκίς στη δίνη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου: 100 χρόνια από τις μάχες Σκρα και Δοϊράνης, διαβάσαμε, ότι κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Μετώπου 1915 -1918 διενεργήθηκαν ανασκαφές στον χώρο τη Μακεδονίας από τα εκστρατευτικά σώματα. Για τον λόγο αυτό πήραμε μια συνέντευξη από τον Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Δρ. Στάματη Χατζητουλούση, ο οποίος ασχολείται μα το θέμα και του κάναμε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στον Νομό μας.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 21:09

Έρμο Κιλκίς..!

Γράφτηκε από τον

Δυστυχισμένο Κιλκίς που είσαι τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη και τόσο μακριά από την Αθήνα, γράφαμε την περασμένη εβδομάδα σχολιάζοντας την διαφαινόμενη εξέλιξη με την πλήρη απαξίωση του Κιλκίς μέσω και της κατάργησης του ΤΕΙ, του λειτουργούντος δηλαδή εδώ παραρτήματος. Μια εξέλιξη που προέκυψε και προαναγγέλθηκε από τον αντιπρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Στάμου στη σύσκεψη που οργανώθηκε στο Δήμο Κιλκίς.

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 22:30

Οι απόφοιτοι 1978 του Λυκείου Χέρσου ξαναβρίσκονται!

Γράφτηκε από τον

Μετά από 40 χρόνια οι τότε νεαρές και νεαροί απόφοιτοι του Λυκείου Χέρσου, της τάξης του 1978, θα ξαναβρεθούν και πάλι στην αυλή του σχολείου, όπου ενηλικιώθηκαν με πολλά όνειρα και αγωνίες για τη ζωή που είχαν μπροστά τους.
Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 6:30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με… κρασοκατάνυξη. Οσες και όσοι προσέλθουν παρακαλούνται να αφήσουν τα εγγόνια στο σπίτι!