Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 4:26:32 πμ

Εκπαίδευση

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (21-10-2014)

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 13:31

Καταλήψεις σχολείων σαν σκυταλοδρομία στον

Γράφτηκε από τον

Όχι πως δεν υπάρχουν προβλήματα ή ελλείψεις ή δεν θα  μπορούσαν να οργανωθούν πληρέστερα όλα όσα αφορούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και του ν. Κιλκίς.

Αλλά η κατ' έτος (στην αρχή του μάλιστα)  και θεσμικού χαρακτήρα πλέον προσφυγή στο "όπλο" των καταλήψεων εκ μέρους των μαθητών προσιδιάζει περισσότερο σε αγώνα παράτασης των διακοπών παρά σε αντίδραση ενώπιον οξυμένων προβλημάτων.

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 10:56

Το 2ο Γυμνάσιο ευχαριστεί και συγχαίρει το δήμο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς ευχαριστεί το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη και την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αικατερίνη Γιαννακούλα Ζιούτα για τη θερμή υποδοχή της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας και την πολύτιμη βοήθειά τους στον εξωραϊσμό  του αύλειου χώρου του 2ου Γυμνασίου και της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 19:39

Κατάληψη και πορεία από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Σε κατάληψη της σχολικής τους μονάδας και πορεία στο κέντρο του Κιλκίς πραγματοποίησαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου οι μαθητές του 2ου Λυκείου Κιλκίς.

Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και τα σοβαρά κτιριολογικά προβλήματα, οδήγησαν τους μαθητές στην αγωνιστική διεκδίκηση επίλυσής τους με κατάληψη αλλά και πορεία στην πόλη του Κιλκίς.

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 08:41

Παρέμβαση Φραγγίδη για τα ολιγομελή τμήματα

Γράφτηκε από τον

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, ο Βουλευτής Νομού Κιλκίς Γεώργιος Φραγγίδης επισκέφθηκε το ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου, ώστε να ενημερωθεί για τις καταλήψεις των μαθητών που αφορούν  την άμεση έγκριση του ολιγομελούς τμήματος Οικονομίας και Πληροφορικής.                                     

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Λαζαρίδου πληροφόρησε επί  του θέματος τον Βουλευτή Ν. Κιλκίς, ότι το Υπουργείο  Παιδείας δεν έχει προχωρήσει  σε συμπληρωματική απόφαση έγκρισης ολιγομελών τμημάτων για την Γ΄ Λυκείου (την 3-9-2019 πραγματοποιήθηκαν εγκρίσεις ολιγομελών τμημάτων), χωρίς να δώσει έως σήμερα ουσιαστική απάντηση σε ένα θέμα που ταλανίζει άδικα την σχολική μονάδα, διότι στην παρούσα στιγμή υπάρχουν καθηγητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων που υπηρετούν στο Λύκειο και η λειτουργία του τμήματος δεν χρήζει πρόσληψης επιπλέον  αναπληρωτών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το διδακτικό προσωπικό του 9ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς, ευχαριστούμε θερμά την κυρία Λίζα Μελετιάδου, ψυχολόγο ΑΠΘ και ψυχοθεραπεύτρια με πιστοποίηση στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, για την ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Λύπη και θυμός στα παιδιά»,

που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νηπιαγωγείου, την Τετάρτη 9/10 στις 6.00μ.μ.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (15-10-2014)

Οι διαμαρτυρίες τους δεν έπιασαν τόπο και οι μαθητές των λυκείων Νέου Αγιονερίου και Σ. Μουριών προχώρησαν από τη Δευτέρα σε κατάληψη των σχολείων τους.

Το ανεκπλήρωτο αίτημά τους; Η ίδρυση και λειτουργία των τμημάτων που επέλεξαν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους οι μαθητές. Τμήματα τα οποία ως ολιγομελή και για λόγους οικονομίας έκοψε (δεν ενέκρινε) το Υπουργείο Παιδείας.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κιλκίς θεωρεί δίκαια τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

            Καθώς πλησιάζει η πραγματοποίηση των 4500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το ΥΠΑΙΘ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά σε κομβικά και σημαντικά ζητήματα. Οι Εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε τη Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τα τελευταία 15 χρόνια,  θέτουμε τους παρακάτω προβληματισμούς:

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (14-10-2014)