Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 3:21:01 πμ

Εκπαίδευση

Κατασκευή της ιστοσελίδας του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς από το 2ο Δημοτικό Σχολειό Κιλκίς
Με πολύ χαρά μέσα στο καλοκαίρι πληροφορηθήκαμε, έπειτα την κατάθεση πλήθους δικαιολογητικών και δύο χρόνων αναμονής, ότι εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) η ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, η οποία κατασκευάστηκε από το Σχολείο μας στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής δράσης που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 21:04

Ένα νέο σχολικό έτος ανατέλλει

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη Ιωαννίδη, Δασκάλου/τ.Σχολικού Συμβούλου.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα (11-9-18) ένα νέο σχολικό έτος ανατέλλει για μικρούς και μεγάλους , Μαθητές, Δασκάλους, Γονείς. Είναι μια ημερομηνία που σημαδεύει μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία και τις προτεραιότητές της, την Εκπαίδευση των παιδιών της, των Ελληνόπουλων που καθημερινά λιγοστεύουν.

Ο Δήμος Κιλκίς συμπράττει με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και προσκαλεί τους δημότες να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης πάνω στα αντικείμενα της ψυχολογίας, της συμβουλευτικής και της προπονητικής ζωής που θα υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο στο Δήμο Κιλκίς για τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2018 – Ιουνίου 2019.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 22:47

Η Αφροδίτη Ντίνου στο θερινό σχολείο του CERN, Playing with Protons

Γράφτηκε από τον

Παίζοντας με τα πρωτόνια (Playing with protons) ονομάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πειράματος Compact Muon Solenoid (CMS) στο CERN, το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής και στόχο έχει να βοηθήσει όλους τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να εμπλακούν αποτελεσματικά με τη Φυσική, την επιστημονική ανακάλυψη και την καινοτομία.

Υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις και παραβιάζοντας το γνωστό moto "είδηση είναι μόνο η κακή είδηση" οφείλουμε να τις αναδείξουμε. Η νέα σχολική χρονιά και το πρώτο "κουδούνι" στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ν. Κιλκίς από τις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς καθώς είναι λυμένα όλα τα "συνήθη" προβλήματα.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 22:17

Παράρτημα με ισχυρές βάσεις

Γράφτηκε από τον

Αν και και οι βάσεις στα τμήματα των ΤΕΙ τόσο του μητρικού ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και πανελλαδικά, έπεσαν στα βάραθρα, το τμήμα Σχεδίασης και παραγωγής ενδυμασίας Κιλκίς επιβεβαίωσε και φέτος την ισχυρή του θέση ως ένα από τα τμήματα με υψηλή ζήτηση.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων προέκυψε ότι και φέτος καλύφθηκαν όλες οι θέσεις αφού συνολικά εισάγονται στο ΤΕΙ Κιλκίς, 149 ήδη φοιτητές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 21:07

Σε οχτώ δημοτικά σχολεία του ν. Κιλκίς τα προσφυγόπουλα

Γράφτηκε από τον

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα βρει και πάλι στα θρανία περί τα 90 - τόσα φοίτησαν στην περσινή χρονιά- προσφυγόπουλα σε οκτώ τάξεις υποδοχής, όπως ορίστηκαν με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 22:09

Καθεύδοντες μακαρίως, πήραμε ό,τι αξίζαμε

Γράφτηκε από τον

Στο τέλος Ιουλίου και στο τελευταίο φύλλο των εφημερίδων μας πριν τις διακοπές του Αυγούστου γράφαμε ότι "αυτή είναι η κρίσιμη ώρα για το μέλλον του ΤΕΙ στο Κιλκίς" καθώς η τύχη του παραρτήματος κρινόταν στο πλαίσιο της τελικής απόφασης για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα τρία ΤΕΙ (Σερρών, Καβάλας και Θεσσαλονίκης)

Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 21:45

Χρωματισμός 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώνονται οι εργασίες εσωτερικού χρωματισμού του 2ου ΕΠΑΛ.

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 23:43

Σύσκεψη Γαβρόγλου με στελέχη και των τριών ΤΕΙ

Γράφτηκε από τον

Γράφαμε χθες ότι το θέμα της συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας και συνακόλουθα η τύχη του παραρτηματος Κιλκίς, έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει καθώς παρεισέφρησε η εκ των υστέρων βούληση του ΕΙ Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στο εγχείρημα της συγχώνευσης.