Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019, 9:57:22 μμ

Εκπαίδευση

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 19:11

Καταπτώχευση της διακοινωνούμενης Παιδείας

Γράφτηκε από τον

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ, ΑΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

 

Αναμφίλεκτα, όπου γης ο κρατικός μηχανισμός βολεύεται και βουλεύεται πως θα αναπαραγάγει όχι τόσο τις ανθρώπινες δομές και το διανθρώπινο δυναμικό ενός αξιόπιστου και δημιουργικού και ανθρώπινου (με ανθρωπιά) πολυσυνόλου, αλλά το πιο αξιόπιστο αντίγραφο υπηκόων της εκάστοτε άρχουσας ιδεοληψίας.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 11:35

Καταλήψεις σε λύκεια του Κιλκίς για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γράφτηκε από τον

Την αρχή έκαναν την περασμένη Πέμπτη και την παρασκευή τα λύκεια Αξιούπολης και Πολυκάστρου, μαζί με το Γυμνάσιο Πολυκάστρου. Οι μαθητές τους προέβησαν σε καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από τη Δευτέρα τη σκυτάλη των καταλήψεων για τον ίδιο λόγο παρέλαβαν  οι μαθητές των δυο ΕΠΑΛ της πόλης καθώς και του 1ου Λυκείου.

Στο 2ο Λύκειο Κιλκίς οι μαθητές επέλεξαν  την αποχή από τα μαθήματά τους.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 18:58

Ο Αρης Παπαδόπουλος απαντά στον Χρ. Γκουντενούδη

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Παιονίας, κ. Χρ. Γκουντενούδη, στον τοπικό τύπο του Κιλκίς, θα ήθελα ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  να επισημάνω τα παρακάτω:

Πως το αίσθημα ευθύνης της εκπαιδευτικής κοινότητας στο νομό μας είναι ιδιαίτερα υψηλό. Κάθε εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για την πρόοδο και την ασφάλεια των μαθητών του. Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί μας γνωρίζουν πως κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου δεν επιτρέπονται αποχωρήσεις μαθητών, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 15:33

Επανεκλογή Γ. Ξενέλη στην προεδρεία της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μετά από την συνεδρίαση της  17ης Ιανουαρίου  2019  το  Δ.Σ  της ΕΛΜΕ  Κιλκίς συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού, ως εξής:

Τη μετάθεση κατά μία (1) ώρα της έναρξης των μαθημάτων (μετά τις 09 : 00 π.μ.) στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, την Τρίτη 15 – 01 - 2019, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός) που προβλέπεται να επικρατήσουν τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 14-01-2019 και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 15-01-2019, αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς μετά από σχετικές αποφάσεις των δυο δήμων.

  • Την καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας, κατά μία (1) ώρα από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού Κιλκίς τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, λόγω επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών με παγετό τις πρωινές ώρες και χαμηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφάσισαν οι  δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή τα σχολεία σε όλο το νομό Κιλκίς σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Και οι δυο δήμαρχοι, Κιλκίς και Παιονίας, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, αλλά και των παγωμένων δρόμων εντός των οικισμών.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων παρατάθηκαν για ακόμη μια εβδομάδα!

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 11:32

Κλειστά τα σχολεία και για την Πέμπτη σε όλο το νομό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία σε όλο το νομό Κιλκίς σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Και οι δυο δήμαρχοι, Κιλκίς και Παιονίας, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των νέων χιονοπτώσεων, των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, αλλά και των παγωμένων δρόμων εντός των οικισμών.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων καλά κρατούν!

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 13:07

Κλειστά τα σχολεία και αύριο Τετάρτη σε όλο το νομό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη τα σχολεία σε όλο το νομό Κιλκίς σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Και οι δυο δήμαρχοι, Κιλκίς και Παιονίας, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, αλλά και των παγωμένων δρόμων εντός των οικισμών.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 10:18

Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη σε όλο το νομό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία σε όλο το νομό Κιλκίς σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Οι άσχημες συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους της πόλης και των χωριών καθώς και στις αυλές των σχολείων με το παγωμένο χιόνι, αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αύριο το πρωί, οδήγησαν τελικά και τους δυο δημάρχους του νομού, Δημήτρη Σισμανίδη και Χρήστο Γκουντενούδη στην απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία την Τρίτη, μετά και τις διακοπές των Χριστουγέννων.