Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:06:13 μμ

Εκπαίδευση

H Αnatomic Help Α.Ε. στις 27/03/18 φιλοξένησε με μεγάλη χαρά στις εγκαταστάσεις της 40 μαθητές από το Λύκειο Καμπάνη οι οποίοι πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους (κ. Αστερίου, κα Καλέα, κα Μαγγίρα, κα Μελισσά, κα Μπρατάνου).

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 15:41

Επιμορφωτική Κιλκίς: Work Based Learning 2.0 στο πλαίσιο του Erasmus+

Γράφτηκε από τον

Στις εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής Κιλκίς φιλοξενήθηκε η τρίτη συνάντηση συντονισμού του έργου Work Based Learning 2.0 «WBL 2.0» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου 2018 συμμετείχαν 10 εκπρόσωποι των εταίρων που συμμετέχουν στο έργο.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης που συστήθηκε με την χρηματοδότηση των Help Refugees Αγγλίας, με στόχο να συμβάλλει  στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων που βρίσκονται στο όριο κοινωνικού αποκλεισμού, ξεκίνησε σε συνεργασία με το ΚΕΚ Επιμορφωτική μια πιλοτική δράση με στόχο την ταχύρρυθμη εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.

Η  Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς,  συμμετείχε και διακρίθηκε  στον Τελικό Διαγωνισμό του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, ο οποίος διεξήχθη στην  Αθήνα, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου,  την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 21:25

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς στο συλλαλητήριο

Γράφτηκε από τον

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 16 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, με αίτημα τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΤΩΡΑ.

Γέμισαν χαμόγελα και μάτια με περίσσια περιέργεια, αλλά και χαρούμενες φωνές, οι εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού μας στο Μεταλλικό.
Είχαμε την τύχη και τη χαρά να υποδεχθούμε όλους τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μαυρονερίου, κοντά 40 παιδιά, συνοδευόμενα από τις δασκάλες και τους δασκάλους τους, Νίκογλου Γαρυφαλλιά, Παρθένα Κυριακίδου, Κοσμάς Καραγιαννίδης, Πέτρος Καλαϊτζίδης, Δημητρούλα Καρακίδου και Άννα Φλεβάρη.

Σύσσωμες η Στ' και η Ε' έλαβαν μέρος στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικών "Ο Αριστοτέλης" (8-3-2018) και Μαθηματικών "Ο Μικρός Ευκλείδης"(9-3-2018).
Τον διαγωνισμό Φυσικών συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Φυσικών), η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠ.Π.Ε.Θ.)
Τον διαγωνισμό Μαθηματικών διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), υπό την αιγίδα επίσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με 100(!) χρόνια ιστορίας και οι διαγωνισμοί της, στις μεγαλύτερες ηλικίες, οδηγούν στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Με δεδομένο ότι το 2018 έχει ανακηρυχτεί σε έτος Μαθηματικών (με την υπ. αρ. 6338/Δ2/16-1-2018 απόφαση του Υπουργού Παιδείας),δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε την προσπάθειά των μαθητών και μαθητριών μας και να προωθήσουμε την επιστήμη των Μαθηματικών.  Δραστηριότητες κι εκδηλώσεις προτείνεται να διεξαχθούν στο πλαίσιο όλων των μαθημάτων κι όχι μόνο των Μαθηματικών, ώστε να ενισχυθεί η διαθεματικότητα και να αναδειχθεί η χρησιμότητα των Μαθηματικών στην καθημερινή ζωή καθώς και η σχέση τους με τις άλλες επιστήμες και τις τέχνες.

Σαν σχολείο προσπαθούμε να δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics), που είναι η πιο σύγχρονη τάση της Εκπαίδευσης παγκοσμίως κι αυτό ενσωματώνεται σε πολλά από τα αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών. Παραδείγματα φετινά είναι τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούμε «Κλίμα-Δάσος-Προσανατολισμός» (ΣΤ’) και «Επιστήμη και Αειφορία» (Ε’), όπου εμπεριέχεται και το πρόγραμμα του CERN «Παίζοντας με τα Πρωτόνια».

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 το 9ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς συμμετείχε για πρώτη φορά με την ομάδα ρομποτικής ΄MARTIANS’ που αποτελείται από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Καρυπίδη Ραφαήλ, Παπαβασιλείου Σπυρίδων, Στοϊκίδη Ευριπίδη, Κέρου Έλενα, Καλογιάννη Κωνσταντίνο, Κέρο Αθανάσιο και Παπαμιχαήλ Ιωάννη, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO HELLAS Κεντρικής Μακεδονίας, στο κολέγιο «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τοπικής ιστορίας με τίτλο: 100 χρόνια από τις μάχες Σκρα και Δοϊράνης- Το Κιλκίς στη δίνη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς μελετήσαμε τον ρόλο των σιδηροδρομικών μεταφορών στα πολεμικά μέτωπα που αναπτύσσονταν στην περιοχή του Κιλκίς.
Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το πιο εξελιγμένο μέσο μεταφοράς ήταν το τρένο. Το χρησιμοποιούσαν ως πολεμικό όπλο καθώς βοηθούσε στη μεταφορά εφοδίων, στρατού και φορτίου. Ήταν ταχύτερο από τα κάρα και τα ζώα που χρησιμοποιούσαν ως τότε. Αυτή η έγκαιρη μεταφορά έδινε ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα, που πολλοί ήθελαν να εκμεταλλευτούν.

Στα πλαίσια του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει η WRO HELLAS το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου έλαβε μέρος στους προκριματικούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε στο Κολέγιο Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη στις 25/2/2018.
Η ομάδα μας υλοποίησε δύο αυτοματισμούς: