Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:03:40 μμ

Εκπαίδευση

Η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έλαβε μέρος και διακρίθηκε στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με θέμα «Εποικισμός του Άρη». Η διεθνής επιστημονική κοινότητα προσεγγίζει τον «κόκκινο πλανήτη» με σκοπό να δημιουργήσει συνθήκες μελλοντικής ύπαρξης ζωής και ίσως και εποικισμού του ανθρώπου σε αυτόν.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 20:25

«Πάσα στα σχολεία»: Η ΕΠΟ στο δημοτικό σχολείο Χέρσου

Γράφτηκε από τον

Το Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επιλέχθηκε αποκλειστικά σε επίπεδο Νομού Κιλκίς από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την εφαρμογή του προγράμματος «πάσα στα σχολεία».

Έτσι, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 ήρθαν στο Σχολείο του Χέρσου ο κ. Θωμάς Μεταξάς αναπληρωτής καθηγητής ΣΕΦΑ ΑΠΘ και Διευθυντής Εκπαίδευσης ΕΠΟ, ο κ. Γιάννης Γκίσης καθηγητής ΣΕΦΑ ΑΠΘ και εκπαιδευτής ΕΠΟ και ο κ. Κατεριαννάκης Φάνης πρώην διεθνής τερματοφύλακας και προπονητής τερματοφυλάκων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για να μιλήσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά της Ε και Στ τάξης για την αξία, άμιλλα και ψυχαγωγία του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 21:49

Το 5ο Δημοτικό Κιλκίς ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων

Γράφτηκε από τον

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Αρχικά για την αμέριστη, γενικά, συμπαράστασή του στο έργο μας και στις ανάγκες του σχολείου, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την πρόσφατη δωρεά τεχνολογικού υλικού, που θα υποστηρίξει και θα αναβαθμίσει το προσφερόμενο εκπαιδευτικό μας έργο.

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 12:57

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού και την Τρίτη

Γράφτηκε από τον

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκε ότι και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα παραμείνουν κλειστά.

Ανάλογη απόφαση πήραν και οι δυο δήμοι, Κιλκίς και Παιονίας, για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οπότε θα παραμείνουν κλειστά και όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού και την Τρίτη.

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 10:08

Κλειστά τα Γυμνάσια - Λύκεια του ν. Κιλκίς και την Τρίτη

Γράφτηκε από τον

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκε ότι και τηνΤρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα παραμείνουν κλειστά.

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 20:15

Άνετο, ευάερον, ευήλιον αν είχαν και ...πετρέλαιο

Γράφτηκε από τον

Χρειάστηκαν τουλάχιστον πέντε χρόνια αγώνων για το αυτονόητο: τη μεταστέγαση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο του κτήριο.  Από τις αρχές του Γενάρη λοιπόν οι σπουδαστές του παραρτήματος παραγωγής και σχεδίασης ενδύματος ζουν ...ένδοξες μέρες. Φοιτούν πλέον σε ένα αξιοπρεπέστατο χώρο, με τεράστιες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων. Αυτά είναι τα καλά νέα ή μάλλον ας προσθέσουμε σε αυτά ότι το ΚΤΕΛ Κιλκίς με αναπροσαρμογή των βορινών δρομολογίων του εξυπηρετεί μερικώς τις ανάγκες μετακίνησης των σπουδαστών προς και από το κτήριο του ΤΕΙ.

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 11:12

Οι αναπληρωτές συνέρχονται με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε το επόμενο χρονικό διάστημα να αναδείξει το σοβαρότατο πρόβλημα της πολιτικής των μη διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους καθηγητές.  Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε τα εξής:
Εβδομάδα δράσης για τους μόνιμους διορισμούς και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών στο διάστημα 23 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κιλκίς κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο
Τέθηκαν από το ΔΣ της ΕΛΜΕ και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς - μόνιμους και αναπληρωτές - του νομού μας.

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 20:29

Λειτουργικό και “κούκλα” το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση παρεμβάσεων μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς που αφορούσε τη λειτουργικότητα και την αισθητική του σχολείου κι έγινε με τη συνδρομή της Σχολικής Επιτροπής και φορέων του Δήμου Κιλκίς, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων, εθελοντική προσφορά μελών της τοπικής κοινωνίας που σχετίζονται με το σχολείο αλλά και εκπαιδευτικών-μαθητών του σχολείου τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ για την ενημέρωση και ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών αποφάσισε  τον ορισμό συναδέλφων  ως  συνδέσμων  σε κάθε σχολείο του Νομού.

Οι σύνδεσμοι θα ενημερώνονται για  τα θέματα που απασχολούν την ΕΛΜΕ και θα μεταφέρουν τα προβλήματα  και τις προτάσεις  των σχολείων τους στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ.