Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 4:11:45 πμ

Εκπαίδευση

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 13:44

Το πόρισμα της "Επιτροπής Γαβρόγλου" για το ΤΕΙ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Τη διατήρηση του υπάρχοντος τμήματος στο ΤΕΙ Κιλκίς προτείνει η "Επιτροπή Γαβρόγλου" με το πόρισμά της για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ προσθέτει ως πρόταση και τη δημιουργία 4 Διετών Προγραμμάτων Κέντρου Κατάρτισης. Επισημαίνουμε πως πρόκειται για ΠΡΟΤΑΣΗ προς το υπουργείο Παιδείας, με το τελευταίο να είναι αυτό που θα λάβει τις τελικές του προτάσεις.

Ιδού και μια ευχάριστη εξέλιξη για το παράρτημα ΤΕΙ στο Κιλκίς στο γκρίζο φόντο που δημιούργησε η σχεδιαζόμενη συγχώνευση των ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου παρέμενε σε εκκρεμότητα η τύχη του.

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος – Αλέξανδρος στο Νέο Πάρκο του Κήπου,

Με το Κιλκίς στο περιθώριο με ευθύνη και δική του - στους ν. Καβάλας, Πιερίας και Δράμας η αντίδραση των τοπικών φορέων ήταν και έντονη και αποτελεσματική, όπως αποδεικνύεται- ολοκληρώθηκε το έργο της "Επιτροπής Γαβρόγλου" με τη συγκρότηση πρότασης για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Καβάλα).

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η μείωση του αριθμού των μαθητών που κάθε χρόνο εισέρχονται στα σχολεία του νομού, ως απόρροια της δημογραφικής συρρίκνωσης και της γήρανσης του πληθυσμού του ν. Κιλκίς.

Τα ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος – Αλέξανδρος βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ανανέωση της συνεργασίας τους για σχολική χρονιά 2018-2019 με την Φεβρωνία Τεβρεντζίδου και Νταβίνα Φλορεντίν για τη δράση της μουσικοκινητικής

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 22:16

Το 2ο Γυμνάσιο ευχαριστεί

Γράφτηκε από τον

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον κ. Πέτρο Καρβουνίδη, όσο και την Αντιδήμαρχο καθαριότητας Αικατερίνη Ζιούτα-Γιαννακούλα και τον Αντιδήμαρχο πρασίνου Άκη Πιπερίδη, για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά των σχολικών βιβλίων στις σχολικές μας μονάδες.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 23:08

Ένας ευτυχής εγγονός κι ένας ευτυχέστερος παπούς Παπαδάκης

Γράφτηκε από τον

Ευτυχής παππούς ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Κώστας Παπαδάκης, που προχθές απένειμε ο ίδιος το βραβείο στον εγγονό του, στο Συνεδριακό Κέντρο, στην εκδήλωση της Μαθηματικής Εταιρείας.
Συγχαρητήρια στο μικρό, που κι αυτός είναι ευτυχής που πήρε από το… κοφτερό μυαλό του παππού!

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 23:02

Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής ο Άρης Παπαδόπουλος

Γράφτηκε από τον

Σημαντική διάκριση και αναγνώριση του έργου και των ικανοτήτων του είχαμε για τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, Αριστείδη (Άρη) Παπαδόπουλου.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 κλιμάκιο της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς με επικεφαλής τον Γραμματέα Σταμάτη Παπουλίδη και τα μέλη Μαρία Μιχαηλίδου και Πέτρο Βαβάμη επισκέφθηκαν την Διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες) και συζήτησαν με τον Πρύτανη Δημήτριο Χασάπη, τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Προσωπικού Χαράλαμπο Στρουθόπουλο, την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Ευαγγελία Μυροφόρα Θεοδωρίδου για την επικείμενη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας(Σέρρες) και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης(Καβάλα) στην οποία συγχώνευση συμπεριλαμβάνεται και η τύχη του τμήματος ΤΕΙ Κιλκίς «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης».