Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:11:01 μμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 22:30

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Γράφτηκε από τον

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, βράβευσε η Eurobank στη Βέροια, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 22:24

Μεστή περιεχομένου η εκδήλωση των εκπαιδευτικών Π.Ε. Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Στέφθηκε  με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Παιονίας στις 29-1-2018, στο Πνευματικό Κέντρο Γουμένισσας με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Δωρόθεος, ο οποίος καθήλωσε με τον μεστό ,καθαρό και διδακτικό του λόγο το ακροατήριο. Το θέμα της ομιλίας του ήταν «Οι Τρεις Ιεράρχες και η Οικογένεια».

Την Κυριακή 28/01/2018,ο Σύλλογος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ ), σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο “Electra Palace” της Θεσσαλονίκης, βράβευσε 65 άριστους μαθητές που φοιτούσαν σε φροντιστήρια της Μακεδονίας, της  Θράκης ,της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.  Ήταν  μεγάλη μας  χαρά και τιμή, που μέσα σε όλα αυτά τα παιδιά συμπεριλαμβάνονταν και δύο δικοί μας μαθητές:

Την Παρασκευή 26/01/2018 ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής  Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης περιόδευσε στο Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς συνοδευόμενος από τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κ.κ. Αριστείδη Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο.
Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρεται: «Πρώτος σταθμός της περιοδείας το ΕΠΑΛ  Αξιούπολης όπου συνομίλησε κατ' ιδίαν με το 15/μελές μαθητικό συμβούλιο, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεδρίαση του στις 22-1-2018  αποφάσισε  τα παρακάτω:
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Κιλκίς εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την φημολογούμενη ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους, που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του, καθώς και για τον γλωσσικό και εθνικό προσδιορισμό που υποκρύπτει αυτή η πράξη. Ενδεχόμενη ελληνική υποχώρηση θα ενισχύσει τον συνεχιζόμενο αλυτρωτισμό του κράτους που διδάσκεται εμφαντικά στα σχολεία του και διαχέεται στην κοινωνία του.

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 22:08

Στην Anatomic Help ξεναγήθηκαν σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

H ΑΝΑΤΟΜΙC HELP Α.Ε. στις 22/1/18 φιλοξένησε με μεγάλη χαρά στις εγκαταστάσεις της σπουδαστές από το τμήμα Βοηθών Φυσικοθεραπείας του Δ.Ι.Ε.Κ. Κιλκίς, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον ορθοπεδικό γιατρό και καθηγητή κ. Λυριτζή Χρήστο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διεύθυνση και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, μετά από αγώνα ενός χρόνου βρήκαμε επιτέλους τη στέγη μας. Eδώ και λίγες ημέρες o αγώνας μας δικαιώθηκε.
Από τις 08 Ιανουαρίου 2018, το 2Ο ΕΠΑΛ Κιλκίς στεγάζεται πλέον στην οδό Γεωργίου Αργυρίου 16, πίσω από τον ΟΑΕΔ (πρώην κτήριο στο οποίο εφιλοξενείτο το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς) και στο κτήριο της Εργατικής Εστίας (Καραολή & Δημητρίου), όπου γίνονται τα εργαστήρια των μαθητών μας.

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 19:58

Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς ο Γιώργος Ξενέλης

Γράφτηκε από τον

Με συνεργασία των τριών πρώτων σε δύναμη παρατάξεων, όπως αναδείχτηκαν στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου,  εξελέγη το διαπαραταξιακό (πλην Αγωνιστικής Συσπείρωσης) προεδρείο της ΕΛΜΕ Κιλκίς.
Πρόεδρος αναδείχτηκε ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγείς σύμβουλος της πρώτης σε δύναμης παράταξης (Ανασυγκρότηση ) και πρώην πρέοδρος Γιώργος Ξενέλης, ενώ πριν τη συγκρότηση σε σώμα παραιτήθηκε από το δ.σ. η κ. Κυριακή Ματσακίδου (Ανασυγκρότηση) και τη θέση της κατέλαβε ο κ. Γιώργος Τρόπιος.

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 10:55

Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Τρίτη

Γράφτηκε από τον

«Μετά από την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την οποία εισηγείται δράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών καλούμαστε ως ΕΛΜΕ να αποφασίσουμε την στάση μας απέναντι στην ψήφιση των  σκληρών μέτρων της 3ης αξιολόγησης.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Τρίτη 16-01-2018 και ώρα 13.30μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα την συζήτηση της εισήγησης της ΟΛΜΕ ως προς το πρόγραμμα, δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης των προσφυγοπαίδων στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα με τελευταίο βήμα την ίδρυση Τάξεων Υποδοχής σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εικοσιεννέα (29) Τάξεις Υποδοχής θα λειτουργήσουν σε Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ανανιάδη.