Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 2:58:46 πμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 23:22

5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς : Καλό Καλοκαίρι

Γράφτηκε από τον

Έτσι αποχαιρετήσαμε τη σχολική χρονιά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Πιασμένοι χέρι χέρι έτσι όπως πορευτήκαμε όλη τη χρονιά,

Mία ακόμη χρονιά δημιουργίας για το 1o Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς έφτασε στο τέλος της. Tρεις ημέρες εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν σηματοδότησαν με επιτυχία μία ενδιαφέρουσα και πολυδιάστατη σχολική χρονιά.

Την Τρίτη, 12.6.2018 πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Κιλκίς η παρουσίαση του προγράμματος τοπικής ιστορίας με τη τίτλο: «Αφηγήσεις των απόντων. Ανασύνθεση του παρελθόντος του σχολείου μέσα από το αρχειακό του υλικό», που υλοποίησαν οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την ευγενική χορηγία του προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα» του Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση».

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, εκφράζουμε δημόσια την αντίθεσή μας στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Κιλκίς για λειτουργία 4 τμημάτων Α' Δημοτικού στα σχολεία της περιοχής μας, με 25 μαθητές στο κάθε τμήμα.

Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος Στ1 του 2ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς. Στο πλαίσιο του προγράμματος Τοπικής Ιστορίας που υλοποιούμε φέτος με τίτλο: Το Κιλκίς στη δίνη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου: 100 χρόνια από τις μάχες Σκρα και Δοϊράνης, διαβάσαμε, ότι κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Μετώπου 1915 -1918 διενεργήθηκαν ανασκαφές στον χώρο τη Μακεδονίας από τα εκστρατευτικά σώματα. Για τον λόγο αυτό πήραμε μια συνέντευξη από τον Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Δρ. Στάματη Χατζητουλούση, ο οποίος ασχολείται μα το θέμα και του κάναμε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στον Νομό μας.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 21:09

Έρμο Κιλκίς..!

Γράφτηκε από τον

Δυστυχισμένο Κιλκίς που είσαι τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη και τόσο μακριά από την Αθήνα, γράφαμε την περασμένη εβδομάδα σχολιάζοντας την διαφαινόμενη εξέλιξη με την πλήρη απαξίωση του Κιλκίς μέσω και της κατάργησης του ΤΕΙ, του λειτουργούντος δηλαδή εδώ παραρτήματος. Μια εξέλιξη που προέκυψε και προαναγγέλθηκε από τον αντιπρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Στάμου στη σύσκεψη που οργανώθηκε στο Δήμο Κιλκίς.

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 22:30

Οι απόφοιτοι 1978 του Λυκείου Χέρσου ξαναβρίσκονται!

Γράφτηκε από τον

Μετά από 40 χρόνια οι τότε νεαρές και νεαροί απόφοιτοι του Λυκείου Χέρσου, της τάξης του 1978, θα ξαναβρεθούν και πάλι στην αυλή του σχολείου, όπου ενηλικιώθηκαν με πολλά όνειρα και αγωνίες για τη ζωή που είχαν μπροστά τους.
Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 6:30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με… κρασοκατάνυξη. Οσες και όσοι προσέλθουν παρακαλούνται να αφήσουν τα εγγόνια στο σπίτι!

Ενόψει του προγραμματισμού των ειδικοτήτων που θα ενταχθούν στο Δ.ΙΕΚ Κιλκίς για το καινούριο έτος κατάρτισης 2018 -2019, προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ στην παρακάτω διεύθυνση http://iek-kilkis.kil.sch.gr/ , για να ψηφίσουν την ειδικότητα της επιλογής τους στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 21:59

Παιδόκοσμος "Αλέξανδρος". Η πρώτη επιλογή!

Γράφτηκε από τον

Παιδόκοσμος "Αλέξανδρος". Η πρώτη επιλογή!

Δυστυχισμένο Κιλκίς που είσαι τόσο μακριά από την Αθήνα και τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη! Παραφρασμένη τη γνωστή από τις αρχές του περασμένου αιώνα κραυγή μεξικανού προέδρου (Δυστυχισμένη Λατινική Αμερική που είσαι τόσο μακριά από τον Θεό και τόσο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες) ξαναθυμόμαστε και γίνεται επίκαιρη στο Κιλκίς μετά την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συγκαλέσει σύσκεψη το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Δημαρχείο Κιλκίς ,όπου μέσες άκρες διαμηνύθηκε στους φορείς του νομού ότι: Καταργείται το παράρτημα ΤΕΙ και αντ' αυτού το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας (όπου εντάσσονται το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας) θα φροντίσει υπό την εποπτεία του να λειτουργήσουν προγράμματα διετούς φοίτησης, επιπέδου μεταλυκειακού ΙΕΚ!