Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 9:44:51 πμ

Εκπαίδευση

 Eπίσκεψη του κ. Ποζίδη Γεώργιου, ιδιοκτήτη και κατασκευαστή ηλιακών θερμοσιφώνων ΄΄ΠΥΡΣΟΜΑΚ΄΄, πραγματοποιήθηκε στην ΣΤ΄ Τάξη του 1ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς, ύστερα από πρόσκληση των μαθητών, στα πλαίσια του προγράμματός: «Σώστε το περιβάλλον για να σωθείτε».
Ο κ. Ποζίδης, αφού μίλησε για τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας των ηλιακών θερμοσιφώνων και την επιτακτική ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με γνώμονα τη σωτηρία του πλανήτη, απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών μαθητών.
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:46

Ομορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο Μυριοφύτου

Γράφτηκε από τον
 Μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στήθηκε στο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μυριοφύτου, χαρίζοντας στιγμές και αισθήματα χαράς στους μικρούς μαθητές του χωριού. Η γιορτή οργανώθηκε με τη βοήθεια των μελών του συλλόγου «Φίλοι μαθητών ακριτικών χωριών», από τη Θεσσαλονίκη, που επισκέφθηκαν το Μυριόφυτο και πρόσφεραν δώρα στα παιδιά, ενώ την τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος.
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:31

Οικολογικό Σχολείο το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς τα τελευταία επτά χρόνια πραγματοποιεί δράσεις και προγράμματα οικολογικού ενδιαφέροντος με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των ιδίων των εκπαιδευτικών, όπως και των γονέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ανακύκλωσης αλλά και περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.
Αυτές οι δράσεις είχαν σαν αποτέλεσμα τη βράβευση του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2004-2005 με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και την ένταξή μας στο Διεθνές Δίκτυο των Eco-Schools.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:16

Το Δένδρο των Ευχών του Ειδικού Σχολείου

Γράφτηκε από τον
 Κάτι πραγματικά ξεχωριστό φέρνουν τα φετινά Χριστούγεννα. Από την περασμένη Παρασκευή το «Δέντρο των Ευχών» ομορφαίνει την πλατεία της πόλης μας. Στολισμένο με τα «ακριβότερα» στολίδια της ζωή, στολίδια που έφτιαξαν τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου με τη συνεργασία των άλλων Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.  Τις τελευταίες δυο εβδομάδες το Ειδικό Σχολείο είχε μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό εργαστήρι παραγωγής χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη (ημέρα αφιερωμένη στα Α.με.Α) το σχολείο «άνοιξε» προς όλα τα σχολεία του Κιλκίς. Η προσπάθεια αγκαλιάστηκε αμέσως. Κάθε μέρα και κάποιο σχολείο επισκεπτόταν τους μαθητές του Ειδικού  σχολείου.
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:47

4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς :Όσα έφτασαν σε μας από παλιά

Γράφτηκε από τον
Στο 4ο  Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές του Δ1 τμήματος του Σχολείου και η δασκάλα τους κ. Μιχαηλίδου Σοφία πραγματεύτηκαν το θέμα: «Η παράδοσή μας: ΄Οσα έφτασαν σε μας από παλιά».
Σελίδα 76 από 76