Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018, 6:46:24 πμ

Εκπαίδευση

Το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς πήρε μέρος με 4 προγράμματα στην παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, που οργάνωσαν από κοινού τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων.
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε παλμό και κέφι. Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν από παιδιά των σχολείων του νομού, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ενθουσίασαν τους μαθητές που ήρθαν να παρακολουθήσουν και πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν θεσμός, γιατί κοινοποιούνται έτσι οι καινοτόμες δράσεις των σχολείων και παίρνουν ιδέες και άλλοι να ακολουθήσουν αυτό το βιωματικό δρόμο εκπαίδευσης.
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 15:37

Περιβαλλοντικές ευαισθησίες στο 2ο Δημοτικό σχολείο

Γράφτηκε από τον
2dimotikoΣτα πλαία του προγράμματος περιβαλλοντικές εκπαίδευση με θέμα “Αμπέλι, σταφύλι, κρασί” τα τμήματα Γ2 και Δ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και οι δασκάλες τους, Άννα Καραβαλάκη και Νανά Ελευθεριάδου, προσκάλεσαν την εκπαιδευτικό, συγγραφέα και ζωγράφο της πόλης μας κα Αθηνά Τσιρίκα να κλείσει το πρόγραμμα με τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα των μαθητών.
metalikoΟύτε το καφέ μας δεν προλάβαμε να πιούμε το πρωί της Πέμπτης και η αυλή των εφημερίδων μας αντήχησε από τις παιδικές φωνές των επισκεπτών μας. Ογδόντα μαθητές από την β’ τη δ’ και την στ’ τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στο καταπράσινο Μεταλλικό, μαζί με τις δασκάλες τους κυρίες Ευθυμία Παπαδοπούλου, Παρασκευή Θεοδωρίδου, Θεοδώρα Αναστασιάδου, Ευστρατία Μακρή και Βαρβάρα Πεχλιβανίδου   κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις των εφημερίδων μας. Ευλογία Θεού η παρουσία τους καθώς τα λαμπερά παιδικά πρόσωπα και η αθωότητα που εκπέμπουν δημιουργούν  ευφρόσυνη διάθεση κι εμείς προσπαθήσαμε να ανταποδώσουμε  με ενημέρωση.
Σάββατο, 22 Μαΐου 2010 19:38

Επίσκεψη Δημάρχου Κιλκίς στο 7ο Δημοτικό Σχολείο

Γράφτηκε από τον
terzidisΟ  Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Τερζίδης (στο πλαίσιο Προγράμματος) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των μαθητών της Δ΄ τάξης και επισκέφθηκε το 7ο δημοτικό σχολείο. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης στα πλαίσια υλοποίησης Προγράμματος με θέμα: « Η πόλη μας » κάλεσαν με επιστολή τον κ. Δήμαρχο για γνωριμία, συζήτηση και προτάσεις. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τους  μικρούς μαθητές και απάντησε σε ερωτήματά τους. Με την ευκαιρία της επίσκεψης δόθηκε η δυνατότητα για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών ανάμεσα στο Δήμαρχο τη Δ/νση και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου.
kpe_bertiskouΤα δυο τμήματα της Γ’ τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 10-5-2010, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βερτίσκου, στα πλαίσια της υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος για «Το Δάσος». Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική και η πληροφόρηση των μαθητών, αλλά και η συμμετοχή τους στα δρώμενα του προγράμματος, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 14:02

Γιατί έκλεισε το Εκκλησιαστικό Λύκειο;

Γράφτηκε από τον
ekklisiastikoΠροβληματισμός επικρατεί στους εκκλησιαστικούς και θεολογικούς κύκλους από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Εκκλησιαστικό Λύκειο Κιλκίς «Κύριλλος - Μεθόδιος» του Κιλκίς στο πλαίσιο των περικοπώνλόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας. Αν αληθεύουν πάντως οι πληροφορίες  ότι κατά τη διάρκεια τη ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο στην Αθήνα για το μέλλον των Εκκλησιαστικών Λυκείων και τη συνέχιση της λειτουργίας τους,  συμμετείχαν οι Ιεράρχες στις περιφέρειες των οποίων λειτουργούν εκκλησιαστικά σχολεία, ενώ απουσίαζε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και δεν εστάλη ούτε εκπρόσωπός του, τότε εγείρονται ερωτηματικά κατά πόσο εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες διάσωσης του εκκλησιαστικού μας σχολείου, όταν μάλιστα χαρακτηρίστηκε  από τους αρμόδιους παράγοντες της Συνόδου  ως το καλύτερο της χώρας .
Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 21:53

2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς : Ταξίδι στη Μεσόγειο

Γράφτηκε από τον
Η παράσταση Ταξίδι στη Μεσόγειο είναι ένα μουσικό θέαμα για παιδιά και μεγάλους βασισμένο σε παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές από την Μεσόγειο. Το Κρουστόφωνο με την δυναμική και τη γοητεία των κρουστών οργάνων κρατάει το τιμόνι στο ταξίδι των μαθητών του 2ου Δημοτικού, που περνούν από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αραβία, το Ισραήλ και την Τουρκία για να καταλήξουν στην Ελλάδα. Μέσα από την μουσική και τον χορό τα παιδιά μας μεταφέρουν το κλίμα και την αισθητική της κάθε χώρας, ενώ παράλληλα δραματοποιούν με κέφι και χιούμορ καταστάσεις και συνθήκες, όπως είναι ο έρωτας, ο γάμος, το ελληνικό γλέντι, η αγωνία, η καταδίωξη, το καρναβάλι, οι ταυρομαχίες.
koukakiΕκπαιδευτική επίσκεψη στη Φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ και στο Βιολογικό Καθαρισμό του δήμου Κιλκίς πραγματοποίησαν μαθητές και δάσκαλοι του  7ου   8/Θέσιου  Δημοτικού Σχολείου  Κιλκίς «Γεώργιος Σεφέρης». Μαθητές και δάσκαλοι των Γ1 και Γ2 τμημάτων του σχολείου φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις αυτές, γνωρίζοντας από κοντά το πώς λειτουργούν. Ο διευθυντής του σχολείου, Απόστολος Δαγλιανάκης, ευχαριστεί θερμά τις διευθύνσεις και τους εργαζόμενους της Φάρμας και του Βιολογικού για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση, σημειώνοντας πως  «τέτοιες ενέργειες βοηθούν και ολοκληρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία».
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 15:56

5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς : Τιμή στη Μητέρα

Γράφτηκε από τον
giorti_miterasΤην Παρασκευή 7 Μαΐου διοργανώθηκε στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς, γιορτή για τη Μητέρα, με συμμετοχή όλων των τάξεων του σχολείου και κεντρική ομιλήτρια τη δασκάλα κα Θεοδώρα Μπαλούτσου. Τα παιδιά απάγγειλαν ποιήματα για τη Μητέρα, έπαιξαν σκετς με σχετικό θέμα, τραγούδησαν και χόρεψαν συγκινώντας βαθύτατα τις πολυάριθμες μητέρες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη «μάνα του χθες» από την Ε2 του κ. Θεόδωρου Γιαννακού, που με παντομίμα και παρουσία εργαλείων δουλειάς από τις αρχές και τα μέσα του περασμένου αιώνα, αναπαράστησαν δραστηριότητες των γυναικών και μητέρων της εποχής εκείνης.
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 15:52

Εκπαιδευτική εκδρομή του Λυκείου Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα, από τους μαθητές της Β΄ τάξης  του Γενικού Λυκείου Γουμένισσας, στις 15 και 16 Απριλίου 2010 στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Β΄ τάξης, κατά το τρέχον σχολικό έτος ανέλαβαν και υλοποιούν Πρόγραμμα με θέμα: <<Οι υδροβιότοποι του τόπου μας-Χλωρίδα και Πανίδα των ποταμών της περιοχής μας>> με συντονιστή καθηγητή τον κ. Τοσιλιάνη Γεώργιο (Π.Ε.01) και συμμετέχοντες καθηγητές τους: κ. Γιούγα Χρήστο (Π.Ε.19) και κ. Νίτση Ευάγγελο (Π.Ε. 11). Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό - σχεδιασμό, πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα.