Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 3:17:38 πμ

Εκπαίδευση

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 21:53

2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς : Ταξίδι στη Μεσόγειο

Γράφτηκε από τον
Η παράσταση Ταξίδι στη Μεσόγειο είναι ένα μουσικό θέαμα για παιδιά και μεγάλους βασισμένο σε παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές από την Μεσόγειο. Το Κρουστόφωνο με την δυναμική και τη γοητεία των κρουστών οργάνων κρατάει το τιμόνι στο ταξίδι των μαθητών του 2ου Δημοτικού, που περνούν από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αραβία, το Ισραήλ και την Τουρκία για να καταλήξουν στην Ελλάδα. Μέσα από την μουσική και τον χορό τα παιδιά μας μεταφέρουν το κλίμα και την αισθητική της κάθε χώρας, ενώ παράλληλα δραματοποιούν με κέφι και χιούμορ καταστάσεις και συνθήκες, όπως είναι ο έρωτας, ο γάμος, το ελληνικό γλέντι, η αγωνία, η καταδίωξη, το καρναβάλι, οι ταυρομαχίες.
koukakiΕκπαιδευτική επίσκεψη στη Φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ και στο Βιολογικό Καθαρισμό του δήμου Κιλκίς πραγματοποίησαν μαθητές και δάσκαλοι του  7ου   8/Θέσιου  Δημοτικού Σχολείου  Κιλκίς «Γεώργιος Σεφέρης». Μαθητές και δάσκαλοι των Γ1 και Γ2 τμημάτων του σχολείου φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις αυτές, γνωρίζοντας από κοντά το πώς λειτουργούν. Ο διευθυντής του σχολείου, Απόστολος Δαγλιανάκης, ευχαριστεί θερμά τις διευθύνσεις και τους εργαζόμενους της Φάρμας και του Βιολογικού για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση, σημειώνοντας πως  «τέτοιες ενέργειες βοηθούν και ολοκληρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία».
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 15:56

5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς : Τιμή στη Μητέρα

Γράφτηκε από τον
giorti_miterasΤην Παρασκευή 7 Μαΐου διοργανώθηκε στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς, γιορτή για τη Μητέρα, με συμμετοχή όλων των τάξεων του σχολείου και κεντρική ομιλήτρια τη δασκάλα κα Θεοδώρα Μπαλούτσου. Τα παιδιά απάγγειλαν ποιήματα για τη Μητέρα, έπαιξαν σκετς με σχετικό θέμα, τραγούδησαν και χόρεψαν συγκινώντας βαθύτατα τις πολυάριθμες μητέρες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη «μάνα του χθες» από την Ε2 του κ. Θεόδωρου Γιαννακού, που με παντομίμα και παρουσία εργαλείων δουλειάς από τις αρχές και τα μέσα του περασμένου αιώνα, αναπαράστησαν δραστηριότητες των γυναικών και μητέρων της εποχής εκείνης.
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 15:52

Εκπαιδευτική εκδρομή του Λυκείου Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα, από τους μαθητές της Β΄ τάξης  του Γενικού Λυκείου Γουμένισσας, στις 15 και 16 Απριλίου 2010 στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Β΄ τάξης, κατά το τρέχον σχολικό έτος ανέλαβαν και υλοποιούν Πρόγραμμα με θέμα: <<Οι υδροβιότοποι του τόπου μας-Χλωρίδα και Πανίδα των ποταμών της περιοχής μας>> με συντονιστή καθηγητή τον κ. Τοσιλιάνη Γεώργιο (Π.Ε.01) και συμμετέχοντες καθηγητές τους: κ. Γιούγα Χρήστο (Π.Ε.19) και κ. Νίτση Ευάγγελο (Π.Ε. 11). Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό - σχεδιασμό, πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα.  
Σάββατο, 08 Μαΐου 2010 23:02

Κρούσμα μηνιγγίτιδος αναστάτωσε το 1ο Λύκειο

Γράφτηκε από τον
1_lykeioΈνα σοβαρό κρούσμα μηνιγγίτιδας στο 1ο Λύκειο Κιλκίς αναστάτωσε τη σχολική κοινότητα της πόλης, ενώ το σχολείο παρέμεινε κλειστό την Πέμπτη, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους και όχι γιατί το επέβαλλε η ιατρική επιστήμη. Το κρούσμα σε μαθητή του σχολείου εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη και ήταν πολύ σοβαρό, με τον νεαρό να νοσηλεύεται στην εντατική. Ευτυχώς ο οργανισμός του αντέδρασε θετικά στην φαρμακευτική αγωγή και η πορεία της υγείας του βελτιώθηκε γρήγορα, όπως τόνισε ο θεράποντας γιατρός στο νομάρχη Κιλκίς, Β. Μπαλάσκα, που ζήτησε να ενημερωθεί για την υγεία του μαθητή.
Δεν προλάβαμε καλά καλά να πιούμε τον καφέ μας και να ανοίξουμε τα κομπιούτερ, όταν η το πρωί της Πέμπτης οι εγκαταστάσεις μας των ΕΙΔΗΣΕΩΝ και της ΠΡΩΙΝΗΣ καταλήφθηκαν από 70 μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Παιδιά της β’, της δ’, της ε’ και της στ’ τάξης του σχολείου γέμισαν τις αίθουσες εργασίας και εκτύπωσης των εφημερίδων μας, αλλά κυρίως γέμισαν με την χαρά και την αισιόδοξη και παιγνιώδη ματιά τους τις δικές μας, επιβαρυμένες και λόγω των ημερών, καρδιές.
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:57

Το 1ο Λύκειο τίμησε τον Δημ. Νικοπολιτίδη

Γράφτηκε από τον

Στην φετινή  σχολική γιορτή του 1ου Γενικού Λυκείου  Κιλκίς, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ντέντα Χρήστο τιμητική πλακέτα στον κ. Νικοπολιτίδη Δημήτριο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, για την πολυετή προσφορά του στην Μέση Εκπαίδευση.

Να παραμείνει στο Κιλκίς το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο που λειτουργεί ήδη με τεράστια επιτυχία εδώ και χρόνια και η ενδεχόμενη συγχώνευσή του με το αντίστοιχο σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης να γίνει, αλλά με έδρα το Κιλκίς για μια σειρά λόγων, τους οποίους αναλύει σε έγγραφό του προς την Υπουργό παιδείας ο σύλλογος διδασκόντων του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Κιλκίς.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:39

Μάθημα σωστής διατροφής στο 9ο δημοτικό σχολείο

Γράφτηκε από τον

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και η εκπαιδευτικός της Δ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στα «Εστιατόρια Κιλκίς Α.Ε.» (Goody’s) στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονούν με τίτλο «Το ελαιόλαδο και η σωστή διατροφή».

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:50

Επίσκεψη “Αλέξανδρου” στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Τους μικρούς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς επισκέφθηκε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, για να μοιράσουν δώρα αλλά κυρίως ευχές για καλές γιορτές. Συγκεκριμένα οι τζούνιορς του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ με τον προπονητή τους κ. Μιχάλη Αναστασιάδη επισκέφθηκαν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου και μοιράστηκαν τις γιορτινές αυτές στιγμές μαζί τους, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους και την αγάπη προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία μέσα στο γήπεδο αλλά κυρίως στάση ζωής που αποπνέει πραγματικό ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο μας.