Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019, 10:15:16 μμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 21:47

Συγχαρητήριο 1ου ΓΕΛ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια πληροφορηθήκαμε την σημαντική παγκόσμια διάκριση του μαθητή της β΄τάξης του σχολείου μας ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΟΥΛΤΟΥΡΤΖΙΔΗ με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου της 12ης Ολυμπιάδος αστρονομίας-αστροφυσικής, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Κίνας Πεκίνο από τις 2 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 22:35

TEI: Σχολή Σχεδιασμού σε Σέρρες και Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Επτά σχολές οι οποίες θα λειτουργούν σε πέντε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας θα περιλαμβάνει το νέο πανεπιστήμιο το οποίο συγκροτείται από τη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των τριών ΤΕΙ, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη η οποία έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και εκπροσώπων των τεσσάρων ιδρυμάτων.

Κάθε πρόβλεψη για την τύχη του ΤΕΙ στο Κιλκίς είναι παρακινδυνευμένη και δεν θα την επιχειρήσουμε αφού ούτως ή άλλως επέστη η ώρα. Τη Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αναμένεται από τη Θεσσαλονίκη να εξαγγείλει την τελική του απόφαση για τη δομή του νέου Πανεπιστημίου που θα προκύψει από τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τα τρία ΤΕΙ (Σερρών, Σίνδου και Καβάλας).

Του Κώστα Τερζενίδη.

Προκαλούν θλίψη τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη μαθητική κοινότητα του Κιλκίς. Κι αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά, πως τα fake news μπορούν να δηλητηριάσουν και να πληγώσουν ακόμη και μια μικρή κοινωνία, όπως η πόλη του Κιλκίς.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 21:36

Η Ε΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Κιλκίς… «επί ΠΤΕΡΥΓΩΝ ανέμων»

Γράφτηκε από τον

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους ευθύνης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ».

Διεξήχθη με επιτυχία το 45ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Φιλολόγων [Π.Ε.Φ.] από 8 – 10 Νοεμβρίου 2018 [Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο] στην Αίθουσα Τελετών της ΄Ενωσης Κωνσταντινουπολιτών, Δημητρίου Σούτσου 46, Αμπελόκηποι Αθήνα.

Το θέμα του Συνεδρίου ήταν: «Κύπρος: Ιστορία και Πολιτισμός».

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 22:15

Μήνυμα της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Γράφτηκε από τον

Οι υποψήφιοι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Κιλκίς αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους εκπ/κούς όλων των ειδικοτήτων, μόνιμων και αναπληρωτών, για την καθολική συμμετοχή στις εκλογές και για τη στήριξη και εμπιστοσύνη που έδειξαν στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 11:08

Δυο μήνες χωρίς μαθηματικό στο Λύκειο Χέρσου!

Γράφτηκε από τον

Σε δεύτερη κατάληψη της σχολικής μονάδας μέσα σε ένα μήνα προχώρησαν οι μαθητές του Λυκείου Χέρσου κι έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους.

Πέρασαν δυο μήνες από τότε που άνοιξαν τα σχολεία και ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί μαθηματικός στο Λύκειο. Δυο από τους πιο παραγωγικούς μήνες της σχολικής χρονιάς κύλησαν, χωρίς την παρουσία καθηγητή σε ένα από τα πιο βασικά μαθήματα.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 20:37

Ευχαριστήρια δήλωση Γιάννη Γάγου

Γράφτηκε από τον

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
μετά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Αιρετών Εκπροσώπων για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, για τέταρτη συνεχή θητεία και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό.

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 15:48

Πρώτη δύναμη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς η ΔΑΚΕ

Γράφτηκε από τον

Την πρωτοκαθεδρία της στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας του ν. Κιλκίς επιβεβαίωσε η συνδικαλιστική οργάνωση της ΔΑΚΕ, ύστερα από τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης εκπροσώπων σε όργανα.