Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:09:48 μμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 21:25

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου ευχαριστεί...

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά το βιβλιοπωλείο «ΣΥΜΜΕΤΡΟ» για τη χρηματική δωρεά για την αγορά τραπεζιού, ρακετών και μπαλάκια πινγκ πονγκ, συμβάλλοντας έτσι στην ψυχαγωγία των μαθητών τις ελεύθερες ώρες τους εντός του γυμνασίου.
Επίσης ο σύλλογος και τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά το τυπογραφείο «ΛΟΓΟΤΥΠΟ» για τη δωρεάν κατασκευή αυτοκόλλητων για διάφορες χρήσεις εντός του γυμνασίου.

Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 19:48

5ο Δημοτικό: ...Προπονούνται για την πραγματική ζωή

Γράφτηκε από τον

Η ομάδα εθελοντών του σχολείου μας συγκροτείται φέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά. Είναι πια θεσμός στο σχολείο μας και κάθε χρόνο εγγράφονται σ’ αυτήν μαθητές και μαθήτριες από τις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις. Κάθε χρόνο αριθμεί από 60 ως 80 μέλη, που μοιράζονται σε μικρότερες ομάδες στις 5 ημέρες της εβδομάδας.

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 22:12

ΕΛΜΕ: Ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους

Γράφτηκε από τον

Με νικήτρια, βραχεία τη κεφαλή,  την παράταξη της "Ανασυγκρότησης" που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου στην ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη Ν.Δ. και στην τρίτη η "Προοδευτική Ενότητα" που συγκροτείται από δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Οι τρεις αυτές παρατάξεις με τη σειρά που αναφέρθηκε έχουν ποσοστά από σχεδόν 30%  έως 20%, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε εκλέγοντας σύμβουλο η "Αγωνιστική Συσπείρωση" που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Στις εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής Κιλκίς φιλοξενήθηκε η τρίτη συνάντηση συντονισμού του έργου “STEM Capacity Building” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Στο έργο πέρα από την Επιμορφωτική συμμετέχει και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου – 01 Νοεμβρίου 2017 συμμετείχαν 17 εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων – εταίρων από την Ελλάδα, Λιθουανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ολλανδία.

Ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 το βιωματικό εργαστήρι «Το Σπίτι των παιδιών» που απευθυνόταν σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 διεξήχθησαν οι εκλογές του Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς» στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Στις εκλογές ψήφισαν 26 φιλόλογοι-μέλη του Συνδέσμου

Ο Βουλευτής νομού Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποίησε συναντήσεις με τους νεοεκλεγέντες  Πρυτάνεις του ΤΕΙ Κεντρικής   Μακεδονίας κ. Χασάπη Δημήτριο και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης  κ. Τζιώνα Παναγιώτη.

Ενα νέο πανεπιστήμιο με «μαγιά» υπάρχοντα ΤΕΙ σχεδιάζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, εξετάζεται και η απορρόφηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι αντιδράσεις επιμέρους τμημάτων για τη θέση τους στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Για σήμερα έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας φοιτητών και αποφοίτων Φυσικοθεραπείας.

Πρόσφατα το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση  ανακοίνωσε τις 20 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα που θα χρηματοδοτηθούν το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 από το πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Παρέα». Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς «Κώστας Λαχάς» επιλέχθηκε ως ένα από τα 20 Σχολεία που θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2.500 €.

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 21:02

3ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Ερωφίλοι:επιθυμώ, μαθαίνω, νοιάζομαι

Γράφτηκε από τον

Tο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς σε  συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» προτίθενται, στα  πλαίσια  των  γενικών  καθηκόντων  και  αρμοδιοτήτων  τους, προκειμένου  να  πετύχουν  την  αποτελεσματική  λειτουργία  της  Σχολικής  Μονάδος, να οργανώσουν βιωματικό εργαστήριο με θέμα: “Ερωφίλοι: επιθυμώ, μαθαίνω, νοιάζομαι".