Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 7:18:51 πμ

Εκπαίδευση

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας πριν λίγες μέρες καθώς λάβαμε το Πιστοποιητικό Υιοθεσίας « Αστέρι της Ευχής» 2018-2019.
Ήταν μία πράξη προσφοράς των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών της σχολικής μας κοινότητας προς τον εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Οργανισμό Make –A-Wish, Κάνε Μια Ευχή, που στόχο έχει την πραγματοποίηση των ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 22:06

Στην Αnatomic Help η Ομάδα Ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Τη βιομηχανία ANATOMIC HELP επισκέφτηκε η ομάδα ρομποτικής της Στ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, για να γνωρίσει από κοντά τα προϊόντα της και τα υλικά που χρησιμοποιεί.

Η εταιρεία Anatomic Help στη Νέα Σάντα Κιλκίς εξειδικεύεται στην παραγωγή ορθοπεδικών – αθλητιατρικών προϊόντων και τα εξαιρετικά υλικά που χρησιμοποιεί προκύπτουν από τις έρευνες της NASA για την καλύτερη καθημερινότητα των αστροναυτών στα διαστημόπλοια. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο πως η εταιρεία εξάγει ανταγωνιστικά τα προϊόντα της σε όλον τον κόσμο.

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 19:11

Καταπτώχευση της διακοινωνούμενης Παιδείας

Γράφτηκε από τον

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ, ΑΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

 

Αναμφίλεκτα, όπου γης ο κρατικός μηχανισμός βολεύεται και βουλεύεται πως θα αναπαραγάγει όχι τόσο τις ανθρώπινες δομές και το διανθρώπινο δυναμικό ενός αξιόπιστου και δημιουργικού και ανθρώπινου (με ανθρωπιά) πολυσυνόλου, αλλά το πιο αξιόπιστο αντίγραφο υπηκόων της εκάστοτε άρχουσας ιδεοληψίας.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 11:35

Καταλήψεις σε λύκεια του Κιλκίς για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γράφτηκε από τον

Την αρχή έκαναν την περασμένη Πέμπτη και την παρασκευή τα λύκεια Αξιούπολης και Πολυκάστρου, μαζί με το Γυμνάσιο Πολυκάστρου. Οι μαθητές τους προέβησαν σε καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από τη Δευτέρα τη σκυτάλη των καταλήψεων για τον ίδιο λόγο παρέλαβαν  οι μαθητές των δυο ΕΠΑΛ της πόλης καθώς και του 1ου Λυκείου.

Στο 2ο Λύκειο Κιλκίς οι μαθητές επέλεξαν  την αποχή από τα μαθήματά τους.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 18:58

Ο Αρης Παπαδόπουλος απαντά στον Χρ. Γκουντενούδη

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Παιονίας, κ. Χρ. Γκουντενούδη, στον τοπικό τύπο του Κιλκίς, θα ήθελα ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  να επισημάνω τα παρακάτω:

Πως το αίσθημα ευθύνης της εκπαιδευτικής κοινότητας στο νομό μας είναι ιδιαίτερα υψηλό. Κάθε εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για την πρόοδο και την ασφάλεια των μαθητών του. Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί μας γνωρίζουν πως κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου δεν επιτρέπονται αποχωρήσεις μαθητών, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 15:33

Επανεκλογή Γ. Ξενέλη στην προεδρεία της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Μετά από την συνεδρίαση της  17ης Ιανουαρίου  2019  το  Δ.Σ  της ΕΛΜΕ  Κιλκίς συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού, ως εξής:

Τη μετάθεση κατά μία (1) ώρα της έναρξης των μαθημάτων (μετά τις 09 : 00 π.μ.) στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, την Τρίτη 15 – 01 - 2019, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός) που προβλέπεται να επικρατήσουν τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 14-01-2019 και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 15-01-2019, αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς μετά από σχετικές αποφάσεις των δυο δήμων.

  • Την καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας, κατά μία (1) ώρα από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού Κιλκίς τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, λόγω επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών με παγετό τις πρωινές ώρες και χαμηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφάσισαν οι  δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή τα σχολεία σε όλο το νομό Κιλκίς σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Και οι δυο δήμαρχοι, Κιλκίς και Παιονίας, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, αλλά και των παγωμένων δρόμων εντός των οικισμών.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων παρατάθηκαν για ακόμη μια εβδομάδα!

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 11:32

Κλειστά τα σχολεία και για την Πέμπτη σε όλο το νομό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία σε όλο το νομό Κιλκίς σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Και οι δυο δήμαρχοι, Κιλκίς και Παιονίας, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των νέων χιονοπτώσεων, των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, αλλά και των παγωμένων δρόμων εντός των οικισμών.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων καλά κρατούν!