Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, 3:18:55 μμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 22:17

Παράρτημα με ισχυρές βάσεις

Γράφτηκε από τον

Αν και και οι βάσεις στα τμήματα των ΤΕΙ τόσο του μητρικού ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και πανελλαδικά, έπεσαν στα βάραθρα, το τμήμα Σχεδίασης και παραγωγής ενδυμασίας Κιλκίς επιβεβαίωσε και φέτος την ισχυρή του θέση ως ένα από τα τμήματα με υψηλή ζήτηση.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων προέκυψε ότι και φέτος καλύφθηκαν όλες οι θέσεις αφού συνολικά εισάγονται στο ΤΕΙ Κιλκίς, 149 ήδη φοιτητές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 21:07

Σε οχτώ δημοτικά σχολεία του ν. Κιλκίς τα προσφυγόπουλα

Γράφτηκε από τον

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα βρει και πάλι στα θρανία περί τα 90 - τόσα φοίτησαν στην περσινή χρονιά- προσφυγόπουλα σε οκτώ τάξεις υποδοχής, όπως ορίστηκαν με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 22:09

Καθεύδοντες μακαρίως, πήραμε ό,τι αξίζαμε

Γράφτηκε από τον

Στο τέλος Ιουλίου και στο τελευταίο φύλλο των εφημερίδων μας πριν τις διακοπές του Αυγούστου γράφαμε ότι "αυτή είναι η κρίσιμη ώρα για το μέλλον του ΤΕΙ στο Κιλκίς" καθώς η τύχη του παραρτήματος κρινόταν στο πλαίσιο της τελικής απόφασης για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα τρία ΤΕΙ (Σερρών, Καβάλας και Θεσσαλονίκης)

Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 21:45

Χρωματισμός 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώνονται οι εργασίες εσωτερικού χρωματισμού του 2ου ΕΠΑΛ.

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 23:43

Σύσκεψη Γαβρόγλου με στελέχη και των τριών ΤΕΙ

Γράφτηκε από τον

Γράφαμε χθες ότι το θέμα της συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας και συνακόλουθα η τύχη του παραρτηματος Κιλκίς, έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει καθώς παρεισέφρησε η εκ των υστέρων βούληση του ΕΙ Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στο εγχείρημα της συγχώνευσης.

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 13:44

Το πόρισμα της "Επιτροπής Γαβρόγλου" για το ΤΕΙ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Τη διατήρηση του υπάρχοντος τμήματος στο ΤΕΙ Κιλκίς προτείνει η "Επιτροπή Γαβρόγλου" με το πόρισμά της για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ προσθέτει ως πρόταση και τη δημιουργία 4 Διετών Προγραμμάτων Κέντρου Κατάρτισης. Επισημαίνουμε πως πρόκειται για ΠΡΟΤΑΣΗ προς το υπουργείο Παιδείας, με το τελευταίο να είναι αυτό που θα λάβει τις τελικές του προτάσεις.

Ιδού και μια ευχάριστη εξέλιξη για το παράρτημα ΤΕΙ στο Κιλκίς στο γκρίζο φόντο που δημιούργησε η σχεδιαζόμενη συγχώνευση των ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου παρέμενε σε εκκρεμότητα η τύχη του.

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος – Αλέξανδρος στο Νέο Πάρκο του Κήπου,

Με το Κιλκίς στο περιθώριο με ευθύνη και δική του - στους ν. Καβάλας, Πιερίας και Δράμας η αντίδραση των τοπικών φορέων ήταν και έντονη και αποτελεσματική, όπως αποδεικνύεται- ολοκληρώθηκε το έργο της "Επιτροπής Γαβρόγλου" με τη συγκρότηση πρότασης για τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Καβάλα).

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η μείωση του αριθμού των μαθητών που κάθε χρόνο εισέρχονται στα σχολεία του νομού, ως απόρροια της δημογραφικής συρρίκνωσης και της γήρανσης του πληθυσμού του ν. Κιλκίς.