Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 4:26:12 πμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 19:45

Η COSMOTE συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect

Γράφτηκε από τον

Στη διάδοση της χρήσης των τεχνολογιών Cloud συμβάλλει η COSMOTE, με τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο CloudPerfect[1]. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των υπηρεσιών Cloud, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους τους, προς όφελος τόσο των εταιρειών που τις παρέχουν όσο και των επιχειρήσεων που τις χρησιμοποιούν.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 11:45

Πώληση φροντιστηρίου στο Πολύκαστρο

Γράφτηκε από τον

«Στο Πολύκαστρο, πωλείται ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. - ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, πλήρες εξοπλισμένο με πυροσβεστική φωλιά, πυροσβεστήρες, θρανία, γραφεία, βιβλιοθήκες, πίνακες, δέκα Υπολογιστές, αίθουσες Η/Υ με γραφείο για κάθε Η/Υ. Έχει 3 αίθουσες διδασκαλίας και 2 μεγάλες αίθουσες Η/Υ.Είναι γωνιακό, Ισόγειο με μεγάλες πινακίδες περιμετρικά. Επίσης έχει μια μεγάλη πινακίδα στην ταράτσα της οικοδομής και μια επιδαπέδια κατακόρυφη πινακίδα στην αυλή. Το φροντιστήριο είναι εσωτερικά ανακαινισμένο και διαθέτει τουαλέτα για Α.Μ.Ε.Α. Έχει ελάχιστα λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο 180 €).

Τηλ. Επικοινωνίας  6936834920

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 23:22

Στην κορυφή οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων  Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Κιλκίς για τους μαθητές-τριες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ  Κιλκίς για το σχολικό έτος 2017-18.

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 22:20

Ακόμη ένα διεθνές βραβείο για το 5ο Δημοτικό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το 5ο Δημοτικό Κιλκίς είναι, εδώ και οκτώ χρόνια μέλος του διεθνούς θεματικού δικτύου Learning about forests – Μαθαίνω για τα Δάση, του οποίου εθνικός συντονιστής για την Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), μέλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, F.E.E.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος στο έργο “STEM Capacity Building” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Στο έργο πέρα από την Επιμορφωτική συμμετέχει και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος.

Η επιμονή του κιλκισιώτη υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη να φέρει στο Κιλκίς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, για να δει από κοντά το κτηριακό συγκρότημα του ΤΕΙ Κιλκίς και την παραπέρα αξιοποίησή του με νέο τμήμα, ίσως αποδειχθεί κομβική για   την πορεία του ΤΕΙ στην πόλη μας.

H Αnatomic Help Α.Ε. στις 27/03/18 φιλοξένησε με μεγάλη χαρά στις εγκαταστάσεις της 40 μαθητές από το Λύκειο Καμπάνη οι οποίοι πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους (κ. Αστερίου, κα Καλέα, κα Μαγγίρα, κα Μελισσά, κα Μπρατάνου).

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 15:41

Επιμορφωτική Κιλκίς: Work Based Learning 2.0 στο πλαίσιο του Erasmus+

Γράφτηκε από τον

Στις εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής Κιλκίς φιλοξενήθηκε η τρίτη συνάντηση συντονισμού του έργου Work Based Learning 2.0 «WBL 2.0» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου 2018 συμμετείχαν 10 εκπρόσωποι των εταίρων που συμμετέχουν στο έργο.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης που συστήθηκε με την χρηματοδότηση των Help Refugees Αγγλίας, με στόχο να συμβάλλει  στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων που βρίσκονται στο όριο κοινωνικού αποκλεισμού, ξεκίνησε σε συνεργασία με το ΚΕΚ Επιμορφωτική μια πιλοτική δράση με στόχο την ταχύρρυθμη εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.

Η  Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς,  συμμετείχε και διακρίθηκε  στον Τελικό Διαγωνισμό του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, ο οποίος διεξήχθη στην  Αθήνα, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου,  την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.