Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 3:46:08 πμ

Εκπαίδευση

Εκπρόσωποι του Ε.Ι. Κ. (παράρτημα Θεσσαλονίκης) επισκέφθηκαν το Δημοτικό του Χέρσου την Πέμπτη 24 Μαϊου 2018 και εφάρμοσαν με τη Στ τάξη του Σχολείου εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με το διαφορετικό, συναισθηματικό και τόσο ξεχωριστό κόσμο των κωφών ατόμων και των κωφών μαθητών. Για αυτό το καταπληκτικό δίωρο, το γεμάτο ομορφιά και συναίσθηση, τους ευχαριστούμε θερμά.

Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων για τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας φοίτησης των προνηπίων ηλικίας 4 ετών στο Νηπιαγωγείο, τη σταδιακή εφαρμογή του σε μια τριετία 2018, 2019, 2020 και το θόρυβο που προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς , της 8-5-2018, τα άρθρα και απόψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τοπικά μέσα, o Σύλλογός μας έχει να σχολιάσει τα ακόλουθα:

Στο ΚΠΕ Στυλίδας ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΣΤ’ τάξης «Κλίμα – Δάσος – Προσανατολισμός». Συντονιστές του προγράμματος στο σχολείο ήταν οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Δεσποινίδης και Αφροδίτη Ντίνου, που είναι μέλη του εθνικού δικτύου «Κλιματικές Αλλαγές – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα» του ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης κι επιμορφώθηκαν σε σχετικό σεμινάριο για τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 10:11

Μια έκδοση από το eTwinning και οκτώ σχολεία

Γράφτηκε από τον

Οκτώ σχολεία από την Ελλάδα, τη Λιθουανία και την Ιταλία, ανάμεσά τους το 11ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το Διθέσιο Νηπιαγωγείο Γαρδικίου Θεσπρωτίας, συνεργάστηκαν για ένα περιοδικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιo του eTwinning.

Το 1ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, με νηπιαγωγό την Κουλούρη Μαρία, και το 3ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, με νηπιαγωγό την Κόλλια Ιωάννα, τη φετινή σχολική χρονιά 2017-2018, υλοποίησαν ευρωπαϊκό το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο  “The fairy of life’s values”. 

Μετά τη βράβευση του 2016 από τη Μαθηματική Εταιρεία ο  Πάρις  Ιωαννίδης του Σάββα και της Καλλιόπης, εγγονός του Δημήτρη (Mήτου) και της Αγάπης, μαθητής του 2ου Γυμνασίου Περαίας, ξαναβραβεύτηκε σε νέο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας.
Η βράβευση έγινε στις 26 Απριλίου 2018 στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσία των γονέων και των παππούδων.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 21:20

Παράσταση του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στις 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε Μουσικοθεατρική παράσταση της χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς υπό την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου κας Ζιώγας Δήμητρας με τίτλο «Το λευκό νικάει το μαύρο».
Τα κείμενα και η μουσική επιμέλεια των τραγουδιών της πολυμελούς μαθητικής χορωδίας έγιναν από την καθηγήτρια Ζιώγα Δήμητρα και είχαν ως θέμα τον πόλεμο, τη μοναξιά και τη δυστυχία σε αντιδιαστολή με την αναζήτηση της ευτυχίας και των υψηλών αξιών και ανθρωπιστικών ιδανικών στη σύγχρονη εποχή.

Πήρε ζωή και πλημμύρισε από χαμόγελα και χαρούμενες φωνές η «ΧΡΥΣΑΛΙΣ» της όμορφης Γουμένισσας.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας, μαθητές και δάσκαλοι, επισκέφθηκαν χώρο του Βιομηχανικού Συγκροτήματος της ΧΡΥΣΑΛΙΔΟΣ και ξεναγήθηκαν σε αυτόν από τον πατέρα Χριστόδουλο.

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο: «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται: Οι μαθητές εκφράζονται δημιουργικά για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Την εκδήλωση διοργάνωσαν το British Council, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ο οργανισμός Never Such Innocence, η Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων (Commonwealth War Graves Commission –CWGC), και η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κιλκίς, και ειδικότερα το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτωνκαι των Σχολικών Συμβούλων, συνδιοργάνωσε διαγωνισμό γραπτού λόγου με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μάχη του Σκρα. Στην εκδήλωση η ΔΔΕ εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Κ. Αθανασόπουλο και τον υπεύθυνο γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Γιαγκούλη.

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση-συζήτηση με τη συγγραφέα Αγγελική Παμπουκίδου πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο χώρο της βιβλιοθήκης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς. Τη συνάντηση συντόνισε η Σοφία Μεσίγκου, Φιλόλογος στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.