Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019, 9:38:52 μμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 08:01

Εκλογές καθηγητών: Τα αποτελέσματα για το Κιλκίς!

Γράφτηκε από τον

Εκλογές για την ανάδειξη των δυο εκπροσώπων των καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ είχαμε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς.

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 20:58

Δωρεάν σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης στο Δήμο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κιλκίς δίνει την ευκαιρία στους δημότες να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης τα οποία ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις τους, διευρύνουν τις δεξιότητές τους και μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή τους.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 23:56

Μήνυμα Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 7/11/2018 διεξάγονται οι υπηρεσιακές εκλογές στην εκπαίδευση για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ). Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ συμμετέχει στην προσπάθεια ανασύστασης και ανάκτησης της αξιοπιστίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Το έργο «It’s Christmas time», το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-18 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 1ουΔημοτικού Σχολείου Αξιούπολης Κιλκίς στο μάθημα των Αγγλικών, βραβεύτηκε από την Κεντρική και την Εθνική Υπηρεσία του e-Twinning, όχι μόνο με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας αλλά και με την Ευρωπαϊκή.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου άπλωσε τα εκπαιδευτικά του πανιά και στην πόλη μας όπου σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς υλοποιεί δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα στις θεματικές ενότητες της ψυχολογίας, της συμβουλευτικής και της προπονητικής ζωής. Ενεργό ενδιαφέρον για τη δωρεάν επιμορφωτική δράση εκδήλωσαν περισσότεροι από εκατόν πενήντα πολίτες του Δήμου Κιλκίς που έδωσαν το παρόν τους την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο στην εναρκτήρια διάλεξη του προγράμματος.

Tο υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ένταξη σχολικών μονάδων στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι ΖΕΠ.
Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα λειτουργήσουν τα σχολεία ως εξής:

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 22:32

Η Τοιχοσφαίριση στο 5ο Δ.Σ. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς δεν εφησυχάζουμε ποτέ, αντιθέτως είμαστε ανοιχτοί σε κάθε τι νέο, σύγχρονο, καινοτόμο, διαφορετικό. Ούτε το μάθημα της Φυσικής Αγωγής θα μπορούσε να διαφέρει από αυτή τη λογική, οπότε… Τοιχοσφαίριση!
Τα παιδιά των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα καινούριο άθλημα: την Τοιχοσφαίριση ή Wallball ή Chinese Handball (στην Αμερική).

Ο Δήμος Κιλκίς συμπράττει με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και προσκαλεί τους δημότες να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης πάνω στα αντικείμενα της ψυχολογίας, της συμβουλευτικής και της προπονητικής ζωής που θα υλοποιήσει το Πανεπιστήμιο στο Δήμο Κιλκίς για τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2018 – Ιουνίου 2019.

Η παραγωγική ερήμωση του νομού απεικονίζεται εναργέστερα πάσης άλλης περιγραφής από την ερήμωση των περιφερειακών σχολικών μονάδων του νομού.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτά των ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΠΡΩΙΝΗΣ, τα χωριά όπου η πάλαι ποτέ ακμάζουσα κτηνοτροφία και παραδοσιακές καλλιέργειες συγκρατούσαν τον πληθυσμό, την τελευταία 20ετία (τουλάχιστον) η καταστροφή της παραγωγής, η συνεχής μείωση καλλιεργειών και εκμεταλλεύσεων οδήγησαν στη μετανάστευση των κατοίκων στα μεγάλα αστικά κέντρα, εσωτερικά κυρίως στο Κιλκίς και δευτερευόντως στο Πολυκάστρο.

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 19:16

Οι υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Γράφτηκε από τον

Με τρεις συνδυασμούς και χωρίς τη συμμετοχή των δυνάμεων της κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς.
Οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι είναι: