Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 3:46:36 πμ

Εκπαίδευση

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 21:25

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς στο συλλαλητήριο

Γράφτηκε από τον

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 16 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, με αίτημα τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΤΩΡΑ.

Γέμισαν χαμόγελα και μάτια με περίσσια περιέργεια, αλλά και χαρούμενες φωνές, οι εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού μας στο Μεταλλικό.
Είχαμε την τύχη και τη χαρά να υποδεχθούμε όλους τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μαυρονερίου, κοντά 40 παιδιά, συνοδευόμενα από τις δασκάλες και τους δασκάλους τους, Νίκογλου Γαρυφαλλιά, Παρθένα Κυριακίδου, Κοσμάς Καραγιαννίδης, Πέτρος Καλαϊτζίδης, Δημητρούλα Καρακίδου και Άννα Φλεβάρη.

Σύσσωμες η Στ' και η Ε' έλαβαν μέρος στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικών "Ο Αριστοτέλης" (8-3-2018) και Μαθηματικών "Ο Μικρός Ευκλείδης"(9-3-2018).
Τον διαγωνισμό Φυσικών συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Φυσικών), η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠ.Π.Ε.Θ.)
Τον διαγωνισμό Μαθηματικών διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), υπό την αιγίδα επίσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με 100(!) χρόνια ιστορίας και οι διαγωνισμοί της, στις μεγαλύτερες ηλικίες, οδηγούν στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Με δεδομένο ότι το 2018 έχει ανακηρυχτεί σε έτος Μαθηματικών (με την υπ. αρ. 6338/Δ2/16-1-2018 απόφαση του Υπουργού Παιδείας),δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε την προσπάθειά των μαθητών και μαθητριών μας και να προωθήσουμε την επιστήμη των Μαθηματικών.  Δραστηριότητες κι εκδηλώσεις προτείνεται να διεξαχθούν στο πλαίσιο όλων των μαθημάτων κι όχι μόνο των Μαθηματικών, ώστε να ενισχυθεί η διαθεματικότητα και να αναδειχθεί η χρησιμότητα των Μαθηματικών στην καθημερινή ζωή καθώς και η σχέση τους με τις άλλες επιστήμες και τις τέχνες.

Σαν σχολείο προσπαθούμε να δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics), που είναι η πιο σύγχρονη τάση της Εκπαίδευσης παγκοσμίως κι αυτό ενσωματώνεται σε πολλά από τα αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών. Παραδείγματα φετινά είναι τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούμε «Κλίμα-Δάσος-Προσανατολισμός» (ΣΤ’) και «Επιστήμη και Αειφορία» (Ε’), όπου εμπεριέχεται και το πρόγραμμα του CERN «Παίζοντας με τα Πρωτόνια».

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 το 9ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς συμμετείχε για πρώτη φορά με την ομάδα ρομποτικής ΄MARTIANS’ που αποτελείται από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Καρυπίδη Ραφαήλ, Παπαβασιλείου Σπυρίδων, Στοϊκίδη Ευριπίδη, Κέρου Έλενα, Καλογιάννη Κωνσταντίνο, Κέρο Αθανάσιο και Παπαμιχαήλ Ιωάννη, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO HELLAS Κεντρικής Μακεδονίας, στο κολέγιο «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τοπικής ιστορίας με τίτλο: 100 χρόνια από τις μάχες Σκρα και Δοϊράνης- Το Κιλκίς στη δίνη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς μελετήσαμε τον ρόλο των σιδηροδρομικών μεταφορών στα πολεμικά μέτωπα που αναπτύσσονταν στην περιοχή του Κιλκίς.
Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το πιο εξελιγμένο μέσο μεταφοράς ήταν το τρένο. Το χρησιμοποιούσαν ως πολεμικό όπλο καθώς βοηθούσε στη μεταφορά εφοδίων, στρατού και φορτίου. Ήταν ταχύτερο από τα κάρα και τα ζώα που χρησιμοποιούσαν ως τότε. Αυτή η έγκαιρη μεταφορά έδινε ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα, που πολλοί ήθελαν να εκμεταλλευτούν.

Στα πλαίσια του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει η WRO HELLAS το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου έλαβε μέρος στους προκριματικούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε στο Κολέγιο Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη στις 25/2/2018.
Η ομάδα μας υλοποίησε δύο αυτοματισμούς:

Η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έλαβε μέρος και διακρίθηκε στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με θέμα «Εποικισμός του Άρη». Η διεθνής επιστημονική κοινότητα προσεγγίζει τον «κόκκινο πλανήτη» με σκοπό να δημιουργήσει συνθήκες μελλοντικής ύπαρξης ζωής και ίσως και εποικισμού του ανθρώπου σε αυτόν.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 20:25

«Πάσα στα σχολεία»: Η ΕΠΟ στο δημοτικό σχολείο Χέρσου

Γράφτηκε από τον

Το Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επιλέχθηκε αποκλειστικά σε επίπεδο Νομού Κιλκίς από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την εφαρμογή του προγράμματος «πάσα στα σχολεία».

Έτσι, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 ήρθαν στο Σχολείο του Χέρσου ο κ. Θωμάς Μεταξάς αναπληρωτής καθηγητής ΣΕΦΑ ΑΠΘ και Διευθυντής Εκπαίδευσης ΕΠΟ, ο κ. Γιάννης Γκίσης καθηγητής ΣΕΦΑ ΑΠΘ και εκπαιδευτής ΕΠΟ και ο κ. Κατεριαννάκης Φάνης πρώην διεθνής τερματοφύλακας και προπονητής τερματοφυλάκων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για να μιλήσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά της Ε και Στ τάξης για την αξία, άμιλλα και ψυχαγωγία του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 21:49

Το 5ο Δημοτικό Κιλκίς ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων

Γράφτηκε από τον

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Αρχικά για την αμέριστη, γενικά, συμπαράστασή του στο έργο μας και στις ανάγκες του σχολείου, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την πρόσφατη δωρεά τεχνολογικού υλικού, που θα υποστηρίξει και θα αναβαθμίσει το προσφερόμενο εκπαιδευτικό μας έργο.

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 12:57

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού και την Τρίτη

Γράφτηκε από τον

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώθηκε ότι και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα παραμείνουν κλειστά.

Ανάλογη απόφαση πήραν και οι δυο δήμοι, Κιλκίς και Παιονίας, για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οπότε θα παραμείνουν κλειστά και όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού και την Τρίτη.