Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 10:19:46 μμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 14:40

Μήνυμα Γιώργου Φραγγίδη για τις Πανελλήνιες

Γράφτηκε από τον

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων, εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές των σχολείων μας καλή επιτυχία στην πρώτη σημαντική μάχη που δίνουν στη ζωή τους.

Η συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι αναμφίβολα σημαντική και θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία να μην ξεχνάτε όμως ότι το αποτέλεσμα των εξετάσεων αυτών δεν ορίζει ούτε προδιαγράφει την υπόλοιπη ζωή σας.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή (Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019) η βράβευση των 58 «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον κόσμο, τα Οικολογικά Σχολεία, συμπληρώνει φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας του.

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 17:02

Iστορίες μιας ρωμαϊκής πόλης στο δάσος των Κρουσσών

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 16:59

Ποταμός Εχέδωρος: ψήγματα χρυσού και ιστορίας

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν –με τη συνεργασία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς– τη βιωματική δράση «Ποταμός Εχέδωρος: ψήγματα χρυσού και ιστορίας».

Στις 9 και 10 Απριλίου, η ΣΤ΄ τάξη του 5ου Δ. Σ. Κιλκίς επισκέφτηκε το ΚΠΕ Γρεβενών για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όρλιακας: Το δάσος των χρωμάτων». Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος, που υλοποιούν φέτος, με τίτλο «Επιστήμη και Αειφορία» και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Μπόσκου, Νίκη Παυλίδου και Αφροδίτη Ντίνου (συντονίστρια του προγράμματος).

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, όρισε αναπληρωτές Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), όταν αυτοί  δεν υπάρχουν, απουσιάζουν ή κωλύονται.

Με την απόφαση αυτή ορίσθηκε και πάλι αναπληρωτής του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ο Παπαδόπουλος Αριστείδης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 23:37

Πρώτο βραβείο στη «λάθος συχνότητα»

Γράφτηκε από τον

Αντιπροσωπεία 15 μαθητών του Α3 τμήματος που αποτελούν τη ραδιοφωνική ομάδα του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκί

Ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση είχαμε τη Δευτέρα 15 Απριλίου η δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας και οι υπεύθυνοι καθηγητές (Ντίνου Κώστας, Μοσχοπούλου Κατερίνα, Χαρίτου Φωτεινή) με τον εκδότη της εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ και δημοσιογράφο κ. Κώστα Τερζενίδη, καθώς και με τον δημοσιογράφο κ. Παγλαρίδη Θεόφιλο στα γραφεία της εφημερίδας.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 διεξήχθησαν στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη οι 2οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας και Αυθόρμητου Λόγου Κεντρικής Μακεδονίας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων