Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 2:57:52 πμ

Εκπαίδευση

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 20:21

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Γράφτηκε από τον

Άρθρο-παρέμβαση του Αριστείδη (Άρη) Παπαδόπουλου, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

 

Τον περασμένο Μάρτιο ψηφίστηκε o νόμος 4521/2-3-2018 που καθιστά υποχρεωτική τη δίχρονη προσχολική αγωγή (δηλαδή όλα τα νήπια από 4 ετών και πάνω υποχρεωτικά στο σχολείο)  σε βάθος τριετίας. Είναι ένα αίτημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) και του συνόλου των εκπαιδευτικών της Α/μιας Εκπ/σης της χώρας, που δικαιώθηκε μετά από 60 χρόνια.

Την Πέμπτη 03/05/2018 διοργανώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Μαθητείας στο Κιλκίς που είχε στόχο να ενημερώσει γονείς και μαθητές για τις δυνατότητες που προσφέρει η επαγγελματική εκπαίδευση.

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 23:00

Ταξίδια στο παρελθόν για επισκέπτες του μέλλοντος.

Γράφτηκε από τον

2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Έχετε κάνει ποτέ ταξίδια σε προορισμούς του παρελθόντος; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιοι πέθαναν για να ζείτε εσείς;  Συνήθως δεν κάνουμε τις ερωτήσεις αυτές στον εαυτό μας. Τι θα γινόταν όμως αν τις κάναμε; Πριν από περίπου εκατό χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν για να ζούμε εμείς σήμερα. Οι νεκροί του Μεγάλου Πολέμου, μετά το τέλος του, έγιναν αντικείμενο προσκυνήματος και λατρείας.

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΓεΛ Κιλκίς συνεχίζοντας για 5η χρονιά τη δράση της, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ιχνηλατώντας ανθρώπινες αξίες στο Νεοελληνικό θέατρο», παρουσίασε στις 26, 27, 28 και 30 Απριλίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς το θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα».
Ένα έργο με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, μια διαχρονική αλληγορία για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται καθημαγμένη από τα διάφορα πολιτικά και κοινωνικά δεινά, μια σύγχρονη και πάντα επίκαιρη  «διδασκαλία» με το αρχαίο περιεχόμενο του όρου.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 22:51

Κυκλοφοριακή αγωγή από την Τροχαία στο Δημοτικό Χέρσου

Γράφτηκε από τον

Στα πλαίσια παρεμβάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο για το θέμα της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής, δύο εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Κιλκίς, ο κ. Κουρτίδης Ευστάθιος αστυνόμος Α και η κ. Κεσίδου Αδριανή αρχιφύλακας, βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου και μίλησαν με  τα παιδιά από όλες τις τάξεις, τους ανέλυσαν διεξοδικά τη σωστή οδική συμπεριφορά με παρουσίαση ppt και απάντησαν σε όλες τους τις ερωτήσεις.
Το σχολείο του Χέρσου τους ευχαριστεί θερμά και ελπίζει να τους έχει ξανά κοντά του και την επόμενη σχολική χρονιά!

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 21:59

Το 5ο Λύκειο Βέροιας στο Κ.Π.Ε. Γυναικόκαστρου

Γράφτηκε από τον

Άλλη μια δράση της περιβαλλοντικής ομάδας του 5ου Λυκείου Βέροιας πραγματοποιήθηκε, που επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Π. Γυναικόκαστρο.
Η ενημέρωση για τις δράσεις του κέντρου καθώς και η κουβέντα των υπευθύνων με τους μαθητές για την σημασία της βιοποικιλότητας στην ισορροπία των οικοσυστημάτων, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.

Γέμισαν χαμόγελα, φωνές, ζωντάνια και παιδικές απορίες οι εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, από την επίσκεψη μαθητών και δασκάλων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, το πρωί της περασμένης Παρασκευής.
Κοντά 40 μαθητές και των δυο τμημάτων της Β’ τάξης του σχολείου βρέθηκαν στα γραφεία μας και στην τυπογραφική μας μονάδα, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, Αγγελική Βλάχου και Θωμά Γραμμενά.

Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 22:04

Let's do it Greece στο 5ο δημοτικό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Πιστοί στο ραντεβού μας από το 2014, πήραμε και φέτος μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία LET'S DO IT GREECE. Για την εβδομάδα Let's do it Greece στα σχολεία, επιλέξαμε την τελευταία μέρα - την Παρασκευή 27-4-2018 - για να υλοποιήσουμε τις δράσεις που οργανώσαμε.
Σύσσωμο το σχολείο μας, παιδιά κι εκπαιδευτικοί, πήραν μέρος σε δράσεις εξωραϊσμού του σχολικού χώρου και της γύρω περιοχής, μοιρασμένοι σε ομάδες.

Μια ακόμη χρονιά πτυχιούχων  που περνά στην ιστορία του σχολείο, ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ.
Εξαιρετική ήταν και φέτος η εκδήλωση απονομής των πτυχίων των φροντιστηρίων ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς.

Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 20:14

Οι Έφηβοι Βουλευτές του ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ανακοινώθηκαν από τα Λύκεια του νομού τα ονόματα των Έφηβων Βουλευτών που θα εκπροσωπήσουν το ν. Κιλκίς, που θα συμμετέχουν στην ΚΓ Σύνοδο (2018) της Βουλής των Εφήβων.
Οι τρεις τακτικοί Έφηβοι Βουλευτές είναι: Δέσποινα Χατσικίδου (2ο Λύκειο Κιλκίς), Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (1ο Λύκειο Κιλκίς) και Παναγιώτα Κεφάλου (Λύκειο Αξιούπολης).