Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:48 πμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 22:08

Στην Anatomic Help ξεναγήθηκαν σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

H ΑΝΑΤΟΜΙC HELP Α.Ε. στις 22/1/18 φιλοξένησε με μεγάλη χαρά στις εγκαταστάσεις της σπουδαστές από το τμήμα Βοηθών Φυσικοθεραπείας του Δ.Ι.Ε.Κ. Κιλκίς, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον ορθοπεδικό γιατρό και καθηγητή κ. Λυριτζή Χρήστο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διεύθυνση και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, μετά από αγώνα ενός χρόνου βρήκαμε επιτέλους τη στέγη μας. Eδώ και λίγες ημέρες o αγώνας μας δικαιώθηκε.
Από τις 08 Ιανουαρίου 2018, το 2Ο ΕΠΑΛ Κιλκίς στεγάζεται πλέον στην οδό Γεωργίου Αργυρίου 16, πίσω από τον ΟΑΕΔ (πρώην κτήριο στο οποίο εφιλοξενείτο το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς) και στο κτήριο της Εργατικής Εστίας (Καραολή & Δημητρίου), όπου γίνονται τα εργαστήρια των μαθητών μας.

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 19:58

Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς ο Γιώργος Ξενέλης

Γράφτηκε από τον

Με συνεργασία των τριών πρώτων σε δύναμη παρατάξεων, όπως αναδείχτηκαν στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου,  εξελέγη το διαπαραταξιακό (πλην Αγωνιστικής Συσπείρωσης) προεδρείο της ΕΛΜΕ Κιλκίς.
Πρόεδρος αναδείχτηκε ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγείς σύμβουλος της πρώτης σε δύναμης παράταξης (Ανασυγκρότηση ) και πρώην πρέοδρος Γιώργος Ξενέλης, ενώ πριν τη συγκρότηση σε σώμα παραιτήθηκε από το δ.σ. η κ. Κυριακή Ματσακίδου (Ανασυγκρότηση) και τη θέση της κατέλαβε ο κ. Γιώργος Τρόπιος.

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 10:55

Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Τρίτη

Γράφτηκε από τον

«Μετά από την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την οποία εισηγείται δράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών καλούμαστε ως ΕΛΜΕ να αποφασίσουμε την στάση μας απέναντι στην ψήφιση των  σκληρών μέτρων της 3ης αξιολόγησης.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Τρίτη 16-01-2018 και ώρα 13.30μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα την συζήτηση της εισήγησης της ΟΛΜΕ ως προς το πρόγραμμα, δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης των προσφυγοπαίδων στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα με τελευταίο βήμα την ίδρυση Τάξεων Υποδοχής σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εικοσιεννέα (29) Τάξεις Υποδοχής θα λειτουργήσουν σε Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ανανιάδη.

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 21:25

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου ευχαριστεί...

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά το βιβλιοπωλείο «ΣΥΜΜΕΤΡΟ» για τη χρηματική δωρεά για την αγορά τραπεζιού, ρακετών και μπαλάκια πινγκ πονγκ, συμβάλλοντας έτσι στην ψυχαγωγία των μαθητών τις ελεύθερες ώρες τους εντός του γυμνασίου.
Επίσης ο σύλλογος και τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά το τυπογραφείο «ΛΟΓΟΤΥΠΟ» για τη δωρεάν κατασκευή αυτοκόλλητων για διάφορες χρήσεις εντός του γυμνασίου.

Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 19:48

5ο Δημοτικό: ...Προπονούνται για την πραγματική ζωή

Γράφτηκε από τον

Η ομάδα εθελοντών του σχολείου μας συγκροτείται φέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά. Είναι πια θεσμός στο σχολείο μας και κάθε χρόνο εγγράφονται σ’ αυτήν μαθητές και μαθήτριες από τις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις. Κάθε χρόνο αριθμεί από 60 ως 80 μέλη, που μοιράζονται σε μικρότερες ομάδες στις 5 ημέρες της εβδομάδας.

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 22:12

ΕΛΜΕ: Ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους

Γράφτηκε από τον

Με νικήτρια, βραχεία τη κεφαλή,  την παράταξη της "Ανασυγκρότησης" που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου στην ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη Ν.Δ. και στην τρίτη η "Προοδευτική Ενότητα" που συγκροτείται από δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Οι τρεις αυτές παρατάξεις με τη σειρά που αναφέρθηκε έχουν ποσοστά από σχεδόν 30%  έως 20%, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε εκλέγοντας σύμβουλο η "Αγωνιστική Συσπείρωση" που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Στις εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής Κιλκίς φιλοξενήθηκε η τρίτη συνάντηση συντονισμού του έργου “STEM Capacity Building” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Στο έργο πέρα από την Επιμορφωτική συμμετέχει και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου – 01 Νοεμβρίου 2017 συμμετείχαν 17 εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων – εταίρων από την Ελλάδα, Λιθουανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ολλανδία.

Ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 το βιωματικό εργαστήρι «Το Σπίτι των παιδιών» που απευθυνόταν σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων.