Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 6:35:45 πμ

Εκπαίδευση

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 13:07

Κλειστά τα σχολεία και αύριο Τετάρτη σε όλο το νομό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη τα σχολεία σε όλο το νομό Κιλκίς σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Και οι δυο δήμαρχοι, Κιλκίς και Παιονίας, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, αλλά και των παγωμένων δρόμων εντός των οικισμών.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 10:18

Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη σε όλο το νομό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία σε όλο το νομό Κιλκίς σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Οι άσχημες συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους της πόλης και των χωριών καθώς και στις αυλές των σχολείων με το παγωμένο χιόνι, αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αύριο το πρωί, οδήγησαν τελικά και τους δυο δημάρχους του νομού, Δημήτρη Σισμανίδη και Χρήστο Γκουντενούδη στην απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία την Τρίτη, μετά και τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 10:08

Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη στο δήμο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία στο δήμο Κιλκίς σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Οι άσχημε συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους της πόλης και των χωριών καθώς και στις αυλές των σχολείων με το παγωμένο χιόνι, αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αύριο το πρωί, οδήγησε το Δήμαρχο Κιλκίς στην απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία την Τρίτη, μετά και τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δ. Σ. Κιλκίς στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου και ήταν πλούσια σε περιεχόμενο και εμπειρίες. Συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Αφροδίτη Ντίνου, Κατερίνα Μπόσκου και Νίκη Παυλίδου.

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 20:55

«Μια γιορτή για την Ελπίδα»

Γράφτηκε από τον

Την τρέχουσα σχολική χρονιά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς- Αντιδημαρχία Πολιτισμού, επανήλθε δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα ανεβάζοντας τη μουσικοχορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και είχε τίτλο: «Μια γιορτή για την Ελπίδα».

Ο χώρος του σχολείου σημαίνει πολλά για τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Είναι ο χώρος παροχής γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και ενεργών δράσεων και δραστηριοτήτων για έναν καλύτερο κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς αναλαμβάνει και φέτος για 6η συνεχή χρονιά, την υλοποίηση της δράσης « ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» με σκοπό να συνδράμουμε και εμείς στις ανάγκες της καθημερινότητας των παιδιών που διαβιούν στο «ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ» στη Θεσσαλονίκη καθώς και οικογενειών της πόλης μας. Προηγούμενος αποδέκτης ήταν το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 23:38

Διδακτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς στον «Άγιο Στυλιανό»

Γράφτηκε από τον

Το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κιλκίς προωθώντας το πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας και εθελοντισμού, που διέπει την ηθική την ελληνικής κοινωνίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου, επίσκεψη στο Δημοτικό Ίδρυμα – Δημοτικό Βρεφοκομείο «ο Άγιος Στυλιανός» Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, οι μαθητές της Α΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» που διοργάνωσε το British Council με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και με την υποστήριξη της Samsung Electronics Hellas και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 20:43

Το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς ευχαριστεί

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο της συγκυρίας των τελευταίων ετών, κατά την οποία διαπιστώνεται, κατά το μάλλον ή ήττον, η αδυναμία της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει επαρκώς την πρόοδο και εξέλιξη της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι γεγονός ότι η συνδρομή του Δήμου Κιλκίς στο εγχείρημα/αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς υπήρξε καίρια/αξιέπαινη.

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 20:48

Υπολογιστές στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Παραδόθηκαν στην διεύθυνση του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Κιλκίς δέκα (10) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε (5) οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τέσσερεις (4) βίντεο-προτζέκτορες από την γερμανική εταιρία EXCITING HELLAS, μετά από προσπάθεια και παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς κύριου Παύλου Τονικίδη.