Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 4:34:56 μμ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 20:54

Πρώτο κουδούνι με αγιασμό και ευχές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κιλκίς, καθώς και το 2ο & 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και παρέστη στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στους Αγιασμούς των Λυκείων του Κιλκίς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ. Στον αγιασμό του 1ου Ενιαίου Λυκείου παρέστη ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Θωμαϊδης και η περιφερειακή σύμβουλος Μιχαηλία Καραμισάκη επισκέφθηκε σχολικές μονάδες Α’ βάθμιας & Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παιονίας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε σε όλη τη σχολική κοινότητα κάθε επιτυχία στη νέα σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι η εκπαίδευση είναι βασικός πυλώνας στην προσπάθεια να ξεπερασθεί η σημερινή δύσκολη συγκυρία. Διαβεβαίωσε ότι στη συνολική κοινή προσπάθεια η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα είναι παρούσα με όλες της τις δυνάμεις, με εφόδιο τη συσσωρευμένη εμπειρία, την γόνιμη και ανιδιοτελή συνεργασία των προηγούμενων ετών.
 Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης στο χαιρετισμό του είπε τα εξής:     
Κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές
Καλημερίζω όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και εύχομαι μια χρονιά αποδοτική, αισιόδοξη και γεμάτη επιτυχίες.
Επιτυχίες που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αφού σημειώνονται σε περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο για όλους μας.
Η εκπαίδευση αναγνωρίζεται απ όλες τις πλευρές, ως ένας πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας και την έξοδό της από την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει.
Η εκπαίδευση όμως καλείται να επιτελέσει το έργο της μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Η φετινή σχολική θα είναι μία μεταβατική χρονιά, ως προς την εφαρμογή του νέου εκπαιδευτικού συστήματος για την εισαγωγή των αποφοίτων στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.
Για το λόγο αυτό, θα πρέπει η κάθε έλλειψη να αντιμετωπισθεί με ακόμα εντονότερη κοινή δράση, απ όλα τα μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.
Η έλλειψη οικονομικών πόρων, θα πρέπει να καλυφθεί από τους ανθρώπινους πόρους.
    Αυτή η δράση και η εκδήλωση της αλληλεγγύης είναι από τα μαθήματα, που δεν περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη.
Αυτό το σπουδαίο μάθημα το διδάσκονται οι μαθητές μας στο σπίτι τους από τους γονείς τους και στο σχολείο από τους άξιους δασκάλους τους.
Το μάθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης θα είναι οδηγός στη ζωή των σημερινών μαθητών και αυριανών υπεύθυνων πολιτών της πατρίδας μας.
Θα είναι πολύτιμος οδηγός και ισχυρό συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας μας, η οποία θα πρέπει να εργασθεί σκληρά και ενωτικά για να αφήσει πίσω της, ως μια κακή ανάμνηση, την ταλαιπωρία του σήμερα.
Σ’ αυτόν τον καλό αγώνα, η Παιδεία και η Εκπαίδευση θα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
    Αγαπητά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας,
    Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι και πάλι μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά, με τη διαβεβαίωση, φυσικά, ότι η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς με όλο το δυναμικό της, υλικό και ανθρώπινο, θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας.

Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη
Καλή συνέχεια σε όλους…   

 

ΠΑΙΟΝΙΑ

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, παραβρέθηκε τη  Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στους Αγιασμούς που τελέστηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Πολυκάστρου καθώς και στο Γυμνάσιο Πλατανιάς μαζί με τον Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. κ. Δεβετζόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Παμποράκη και τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου κ. Γκατίδη και ευχήθηκαν στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά καλή σχολική χρονιά διαβεβαιώνοντας τους παράλληλα ότι η δημοτική αρχή θα είναι κοντά στους γονείς και το προσωπικό σε ό,τι χρειαστούν.
Στις λοιπές σχολικές μονάδες του Δήμου παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων. Συγκεκριμένα στην Δημοτική Κοινότητα Αξιούπολης παραβρέθηκαν στον αγιασμό ο Αντιδήμαρχος κ. Γαρόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Μπαβέλης, στην Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας η Αντιδήμαρχος κ. Δούμου μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Αλίρη και κ. Μπάρπα και στην Δημοτική Κοινότητα Ευρωπού ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μεμετζής.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης εύχεται σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.
Ο Δήμος Παιονίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τα σχολεία, έχει ήδη προβεί σε όλες τι δέουσες ενέργειες και στην κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και παρά τις συνεχείς περικοπές κονδυλίων από Υπουργείο Παιδείας. Στην κατεύθυνση αυτή επιζητούμε την συνεργασία και την κατανόηση από τους μαθητές, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα.