Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 1:13:31 πμ
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 11:06

Στο αθλητικό κέντρο «Αλέξανδρος» γιόρτασε την ημέρα αθλητισμού το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στα σχολεία όλης της Ελλάδας  εορτάστηκαν η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού μαζί με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019. 

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ύστερα από πρόταση του Αθλητικού Κέντρου Αλέξανδρος, υλοποίησε στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του μια σειρά από αθλητικές δράσεις που περιελάμβαναν αερόβιες κινητικές δραστηριότητες (ασκήσεις στίβου, χορός zumba) και ομαδικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση και αντισφαίριση.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» υλοποίησαν κυκλικά όλες τις παραπάνω δραστηριότητες κάτω από τις οδηγίες έμπειρων γυμναστών-προπονητών.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τους υπευθύνους και το προσωπικό του Αθλητικού Κέντρου Αλέξανδρος οι οποίοι προσέφεραν τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες τους δωρεάν, στο πλαίσιο εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση του Κέντρου.