Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 2:11:20 μμ
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 21:12

Στο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής το Δημ. Σχολείο Χέρσου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα πλαίσια του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει η WRO HELLAS το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου έλαβε μέρος στους προκριματικούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε στο Κολέγιο Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη στις 25/2/2018.
Η ομάδα μας υλοποίησε δύο αυτοματισμούς:

 

Ο 1ος - Αυτόματη ευθυγράμμιση επικοινωνιακού κατόπτρου - έχει ως στόχο την επίλυση του προβλήματος της συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ της "αποικίας¨ στον Άρη και της Γης ευθυγραμμίζοντας το τηλεπικοινωνιακό κάτοπτρο "δορυφορικό πιάτο" με την Γη, μετακινώντας το ανάλογα δεξιά ή αριστερά.

Ο 2ος - Αυτόματο άνοιγμα/κλείσιμο διπλής πόρτας - αυτοματοποιεί την είσοδο των αστροναυτών στα καταλύματα χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα απόστασης ώστε το άνοιγμα και κλείσιμο της διπλής πόρτας εισόδου να γίνεται με βάση την απόσταση των αστροναυτών από αυτή.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά της Στ Δημοτικού που πήραν μέρος καθώς ήταν η πρώτη φορά που το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό.
στην ομάδα που κατάρτισε με ευθύη του ο εκπαιδευτικός πληροφορικής κ. Δεσποινίδης Χρήστος  έλαβαν μέρος οι μαθητές Κυρλιάς Θωμάς, Μανδρούκα Ελευθερία, Θεοχαρίδης Γιάνννης, Αναστασία Χαριτωνίδου  και  Σοφία Καραφουλίδου