Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 6:22:57 πμ
Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 23:43

Σύσκεψη Γαβρόγλου με στελέχη και των τριών ΤΕΙ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφαμε χθες ότι το θέμα της συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας και συνακόλουθα η τύχη του παραρτηματος Κιλκίς, έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει καθώς παρεισέφρησε η εκ των υστέρων βούληση του ΕΙ Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στο εγχείρημα της συγχώνευσης.


Πριν στεγνώσει το μελάνι από το δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ της Τρίτης, ιδού η επιβεβαίωση: Το περασμένο Σάββατο οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, τον Γ. Γ του Υπ.Π.Ε.Θ Γιώργο Αγγελόπουλο και όλα τα μέλη της επιτροπής για τις συνέργειες Διεθν. Πανεπιστημίου,, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ ΑΜΘ και ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας περί του πρακτέου.
Στη σύσκεψη φαίνεται ότι δρομολογήθηκε η δημιουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη συγχώνευση σε αυτό και των τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας). Ως εκ τούτου το σχέδιο που ήδη ανακοινώθηκε θα τύχει επεξεργασίας μετά τις 20 Αυγούστου για να κατατεθεί ως νομοσχέδιο στη Βουλή από το φθινόπωρο.
Το θετικό είναι ότι η λειτουργία του παραρτηματος στο Κιλκίς είναι διασφαλισμένη, ενώ συμφωνήθηκε στη σύσκεψη οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν σε πνεύμα ομοφωνίας για να αποφευχθούν τριβές και εντάσεις είτε ακαδημαϊκού είτε τοπικιστικού χαρακτήρα.