Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 6:33:05 μμ
Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017 19:39

ΤΕΙ: Μετακομίζει σίγουρα, αλλά στις ...Σέρρες!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η μετακόμιση του Παραρτήματος  ΤΕΙ Κιλκίς  από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά  είναι πλέον βέβαιη. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του μητρικού ΤΕΙ Σερρών Αναστάσιος Μωυσιάδης, στην τελετή απονομής των πτυχίων των αποφοίτων του παραρτήματος στο Συνεδριακό του Κιλκίς, χθες Παρασκευή το μεσημέρι, υπήρξε κατηγορηματικός. Αν δεν αλλάξει κάτι, πήραμε απόφαση και από το Σεπτέμβριο το τμήμα σχεδιασμού και παραγωγής ενδύματος θα λειτουργήσει στις Σέρρες!


Και για διαλύσει κάθε αμφιβολία εξήγησε πως το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα παραλάβει ένα κτήριο (το νέο κτήριο που χάσκει αναξιοποίητο εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον) που κουβαλά μαζί του πολλές "αμαρτίες".  "Η προίκα" του δεν είναι ό,τι το καλύτερο" ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Μωυσιάδης και εξαπέλυσε βολές κατά του Δήμου Κιλκίς και των τοπικών βουλευτών πως δεν βοηθούν. "Είμαστε μόνοι μας , δεν μας βοηθά η τοπική κοινωνία, ο δήμος, οι βουλευτές" ανέφερε. "Είναι πανέμορφο το κτήριο...αλλά κανείς νοικοκύρης δεν μπορεί αν το παραλάβει με τόσες εκκρεμότητες. Εν μια νυκτί το μετέφεραν στις Σέρρες αλλά η προίκα του δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Υπάρχουν παλιές αμαρτίες και αρνούμαστε να το παραλάβουμε. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη από τον χρόνο της παραλαβής του κι όχι νωρίτερα.. Αν λοιπόν δεν αλλάξει κάτι, πήραμε απόφαση ως ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας από την 1η Σεπτεμβρίου το τμήμα να λειτουργήσει στις Σέρρες!" κατέληξε.
Τι εννοεί ο ...ποιητής; Η διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών αρνείται να αποδεχθεί οικονομικά βάρη που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση του φακέλου του έργου. Και προφανώς το βάρος όποιων έργων  απαιτηθούν (π.χ. κατασκευή κόμβου στο δρόμος Κιλκίς - Μεταλλικού στο ύψος των δημοτικών σφαγείων) για την ασφαλή πρόσβαση στο νέο κτήριο.
Είναι θέματα που κατ' επανάληψη και εξαρχής έθεσε η διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία όμως "θάφτηκαν κάτω από το χαλί" . Κι όλα αυτά σε ένα παράρτημα που ιδρύθηκε πριν 18 χρόνια, το 1999, στεγάζεται έκτοτε "προσωρινά" σε αίθουσες του συγκροτήματος του ΟΑΕΔ, με το νέο κτήριο να έχει κατασκευαστεί εδώ και μια πενταετία και ακόμα να παραμένει "αιτία έριδος" αφού η Πολιτεία δεν φρόντισε να επιλύσει διαδικαστικά ζητήματα που φαντάζουν δευτερεύοντα, αλλά τίποτε δεν είναι δευτερεύον όταν έχει οικονομικό αντίκρισμα. Ιδιαίτερα σε εποχές που οι προϋπολογισμοί των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων υπέστησαν καθίζηση.
Να σημειωθεί ότι πάντα ταύτα σκίασαν την τελετή απονομής των πτυχίων, μια μέρα χαράς για δεκάδες αποφοίτους και τους συγγενείς και φίλους τους  που γέμισαν το Συνεδριακό Κέντρο.
Ο κ. Χάρης Μαρκόπουλος είχε την ευθύνη της τελετής. Τον κ. Μωυσιάδη διαδέχτηκε στο βήμα για το δικό του χαιρετισμό ο καθηγητής του παραρτήματος Γεώργιος Σαββίδης που συνεχάρη αποφοίτους, γονείς, και το προσωπικό του παραρτήματος, εκθείασε τις λαμπρές προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων και παρεκκλίνοντας από το απαισιόδοξο μήνυμα του προλαλήσαντος ανήγγειλε ότι "το τμήμα είναι έτοιμο για μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο από τον Σεπτέμβριο. Σε ένα στολίδι του Κιλκίς όπου οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης"

 

Δήμαρχος Κιλκίς:

Όλη η ευθύνη στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας
Εν τω μεταξύ όμως είχε καταφτάσει- την ίδια ώρα βρισκόταν στο Κιλκίς ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας) και αφού ενημερώθηκε για όσα είπε νωρίτερα ο κ. Μωυσιάδης, δεν άφησε αναπάντητες τις βολές.
"Όλοι γνωρίζουν τους αγώνες του δήμου Κιλκίς για τη μεταφορά του παραρτήματος στο νέο κτήριο. Ας μην αναζητούν άλλους παράγοντες π.χ. βουλευτές για να επιρρίψουν ευθύνες. Η ευθύνη είναι όλη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο έχει παραδοθεί το νέο κτήριο. Ο δήμος Κιλκίς ανέλαβε και υλοποιεί κάθε δέσμευσή του. Καθάρισε το εσωτερικό του κτηρίου, τον αύλειο χώρο, αναλάβαμε δαπάνες ακόμα και μη επιλέξιμες.  Καλώ τον πρόεδρο του ΤΕΙ να έρθει στο γραφείο μου για να συζητήσουμε τη μεταφορά των μηχανημάτων. Η διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών να αναλάβει τις ευθύνες της. Ό,τι αναλογεί στο δήμο θα το πράξει" κατέληξε ο κ. Σισμανίδης και αποχώρησε διότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Μπαλάφα.
Η κ. Βενετία Κουτσού, στέλεχος του τμήματος παρουσίασε στη συνέχεια  τις διακρίσεις και διεθνή βραβεία  σε τέσσερις σπουδαστές του τμήματος, ακολούθησαν απονομές  τιμητικών διακρίσεων σε αριστεύσαντες σπουδαστές και η τελετή κορυφώθηκε με την ορκωμοσία των αποφοίτων και την απονομή των πτυχίων τους.