Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:37:13 μμ
Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 22:00

Το 2ο Λύκειο Κιλκίς σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς επισκέφτηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ( ΚΠΙΝΣ) το οποίο πρόσφατα κατέκτησε την κορυφαία διεθνώς και υψηλών προδιαγραφών διάκριση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε επίπεδο σχεδιασμού και κατασκευής – την πλατινένια πιστοποίηση LEED – χάρη στην καινοτόμο αρχιτεκτονική και πράσινη τεχνολογία του.


Στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού και συγκεκριμένα στο χώρο της βιβλιοθήκης, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης « Το κλίμα αλλάζει». Μετά από μια σύντομη περιήγηση στον κήπο του Κέντρου Πολιτισμού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν με VR ( εικονικής πραγματικότητας ) γυαλιά σε όλο το χώρο, να γνωρίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως κύριο αίτιο της κλιματικής αλλαγής, να δουν μέσα από πειράματα τα αποτελέσματα του φαινομένου αλλά και να κατασκευάσουν οχήματα lego με φωτοβολταϊκά πάνελ.
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος, φυσικοί – μετεωρολόγοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου, εξήραν τους μαθητές μας για το ήθος, τις γνώσεις, το ζήλο αλλά και τα εύστοχα ερωτήματα που έθεταν σε αυτούς, καθόλη τη διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος.
Η ξενάγησή μας στο χώρο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην έκθεση του γλύπτη Ζογγολόπουλου αλλά και στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού, απολαμβάνοντας μια θέα μοναδική.