Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 9:48:46 μμ
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 21:46

Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών στο Δ.Σ. Χέρσου. Οι μαθητές του στα μνημεία του Α’ Π.Π.

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκπρόσωποι του Ε.Ι. Κ. (παράρτημα Θεσσαλονίκης) επισκέφθηκαν το Δημοτικό του Χέρσου την Πέμπτη 24 Μαϊου 2018 και εφάρμοσαν με τη Στ τάξη του Σχολείου εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με το διαφορετικό, συναισθηματικό και τόσο ξεχωριστό κόσμο των κωφών ατόμων και των κωφών μαθητών. Για αυτό το καταπληκτικό δίωρο, το γεμάτο ομορφιά και συναίσθηση, τους ευχαριστούμε θερμά.


Για την ιστορία την ομάδα του Ε.Ι.Κ. που μας επισκέφθηκε αποτελούσαν ο κ. Γρηγόρης Πετρόπουλος δάσκαλος ειδικής αγωγής και οι κυρίες Ανίτα Μακαρώνα φιλόλογος, Γκάτζιου Γλυκερία δασκάλα ειδικής αγωγής, Γεωργούλα Ευαγγελία ψυχολόγος.
Ελπίζουμε να σας δούμε και του χρόνου!

 

ΣΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ
ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ
ΔΟΪΡΑΝΗΣ

Την Πέμπτη 17 Μαίου 2018 η Στ τάξη του ΔΣ Χέρσου βρέθηκε στα μνημεία του Α παγκοσμίου Πολέμου στη Δοϊράνη με τη συνοδεία των δασκάλων της κ. Πετρούλη Ελισάβετ και κ. Τσιτσίμη Γιάννη. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της σύνδεσης της τοπικής ιστορίας της περιοχής με τον Α ΠΠ και τα μνημεία και την ιστορία του στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης με τη φονική μάχη του Σεπτέμβρη 1918 (βρετανικά νεκροταφεία, ελληνικά νεκροταφεία και βρετανικό μνημείο λόφου).
Την όλη προσπάθεια συντόνισε και καθοδήγησε η προσκεκλημένη του Σχολείου του Χέρσου κ. Σούλα Πρωτοψάλτη (μουσειολόγος, ξεναγός και εκπρόσωπος του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα) με εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά μέσα στα συμμαχικά νεκροταφεία και την οποία ευχαριστούμε θερμά!