Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 6:16:00 μμ
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 20:50

Αλ. Τσίπρας από Σόφια: Δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία με την πΓΔΜ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Η ανάκτηση και η αναβάθμιση του γεωπολιτικού και οικονομικού ρόλου της χώρας μας στην περιοχή, αποτελεί κεντρικό στόχο της Ελλάδας, καθώς εξέρχεται από τη μνημονιακή εποχή. Αλλά και καθώς καταφέρνει να διαχειριστεί την κρίση των προσφυγικών ροών - μια τεράστια ευρωπαϊκή πρόκληση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνέντευξηΤύπου το απόγευμα της Πέμπτης μετά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.


«Σήμερα, μετά από δεκαπέντε χρόνια, είχαμε την ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα της «Ατζέντας της Θεσσαλονίκης». Ο ρόλος της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη σταθερότητα και την ασφάλεια καθώς και η διατήρηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Πολύ ουσιαστικές οι διαπραγματεύσεις με τον Ζόραν Ζάεφ. Εχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση. Εξετάζουμε βήμα προς βήμα όλες τις λεπτομέρειες αλλά δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας οσον αφορά στις επαφές του με τον πρωθυπουργός της πΓΔΜ.


Πηγή: Το Βήμα