Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, 9:44:27 μμ

Ελλάδα

Η ανακαινισμένη Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε, με τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μεταξάς» του νοσοκομείου.

Το έργο της ανάπλασης, που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», αφορούσε τις κτιριακές υποδομές της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, όπου νοσηλεύονται 2.500 παιδιά ετησίως και κόστισε 130.000 ευρώ.

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 18:00

Τσίπρας: Η ΕΕ να στηρίζει τα κράτη-μέλη της

Γράφτηκε από τον
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 22 και 23 Μαρτίου, με τις πρόσφατες εξελίξεις με την Τουρκία να αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών της Συνόδου Κορυφής.
Τέρμα στη στάση Λεωφόρος Βουλιαγμένης θα κάνουν, λόγω της μαθητικής παρέλασης, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, τα δρομολόγια του τραμ προς το Σύνταγμα, από την έναρξη της βάρδιας έως και το τέλος των εκδηλώσεων.
Στροφή των καταναλωτών προς τις «ευφυείς» λύσεις για το σπίτι δείχνουν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της PwC «Global Consumer Insights», η οποία διερευνά την καταναλωτική συμπεριφορά, τις συνήθειες και τις προσδοκίες περισσότερων από 22.000 καταναλωτών σε 27 χώρες.
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 17:50

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών προς τη Βουλή

Γράφτηκε από τον
Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποιούν φοιτητές, από τα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν.

Διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επέφερε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο νόμος Γαβρόγλου και για τις συγχωνεύσεις ιδρυμάτων, που φέρνουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε: «Η προστασία και η βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό που να καλύπτει συνολικά τον κύκλο του νερού.
Με τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, καταργούνται οι περιορισμοί που υπήρχαν όσον αφορά την δυνατότητα των αστυνομικών να υπηρετήσουν σε υπηρεσίες που εδρεύουν στον τόπο γέννησής τους ή των συζύγων τους.
Οπως μεταδίδει η εφημερίδα Χουριέτ και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στην εξωτερική μνήμη του κινητού ενός εκ των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ, η έρευνα στα ψηφιακά δεδομένα συνεχίζεται.
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 16:50

Παυλόπουλος: Η συνθήκη της Λωζάνης δεν αναθεωρείται

Γράφτηκε από τον
Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής δίχως να αφήνει ίχνος «γκρίζων ζωνών» υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.
Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 16:50

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν

Γράφτηκε από τον
Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

Κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας

Πηγή: Το Βήμα