Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, 8:20:31 μμ

Ελλάδα

Νέες προκλητικές δηλώσεις του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ για Αιγαίο και Μεσόγειο.

«Αν υπάρξει ανάγκη για καθήκον στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για το έθνος και τη πατρίδα μας θα το εκτελέσουμε χωρίς κανένα δισταγμό.
«Υπερώριμο» αίτημα χαρακτηρίζει το σχέδιο για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και του υπολοίπου Αττικής ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ υποστηρίζει ότι στόχος είναι η αποκατάσταση μιας πιο ουσιαστικής σχέσης μεταξύ βουλευτών και ψηφοφόρων.

«Η ασφαλής επαναχρησιμοποίηση υγρών αστικών αποβλήτων ενός βιολογικού καθαρισμού μπορεί να αξιοποιηθεί για την άρδευση συγκεκριμένων καλλιεργειών, καθώς και για άλλες αστικές χρήσεις, όπως για παράδειγμα η πυρασφάλεια, και ως εκ τούτου είναι δυνατόν να επιτευχθεί εξοικονόμηση νερού».

"Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου", δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σάββατο, 19 Μάιος 2018 12:50

Πώς φθάσαμε στο Ιλιντεν!

Γράφτηκε από τον
Η Αθήνα και τα Σκόπια ετοιμάζονται για έναν διπλωματικό αγώνα δρόμου, ώστε ως τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα τέλη Ιουνίου και με το βλέμμα και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο να μπορέσουν να έχουν καταλήξει σε μια συνολική συμφωνία που πιθανότατα θα έχει τη μορφή ενός «οδικο.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να αναμένει προνομιακή μεταχείριση για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς εφόσον παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία, τονίζει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, αξίωμα που μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου θα καταργ.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 09:50

Tο «φάντασμα» του Μαρξ πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου

Γράφτηκε από τον
«Ο μαρξισμός δεν είναι τσιτάτα, αλλά εργαλείο για να καταλάβουμε τον κόσμο» δήλωνε ο Αλ. Τσίπρας το 2013. Ηταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ατένιζε με αξιώσεις την προοπτική της κατάκτησης της κυβερνητικής εξουσίας που δεν άργησε να έρθει δύο χρόνια μετά.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 09:50

Τελική επίθεση με το βλέμμα στο Κέντρο

Γράφτηκε από τον
Στην Κεντροαριστερά αιφνιδιάστηκαν και δυσαρεστήθηκαν από τη διεκδικητική διάθεση του Κυριάκου για τον μεσαίο χώρο. Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο κινείται εδώ και μήνες στη λογική της αυτοδυναμίας και οι δημοσκοπήσεις της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτόν τον στόχο.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 09:50

Συμβιβασμός ανάγκης Γεννηματά - Θεοδωράκη

Γράφτηκε από τον
Τις επιπτώσεις από την «κακή εικόνα» που παρουσίασε το Κίνημα Αλλαγής το τελευταίο διάστημα μετρούν στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι. Δεν είναι τόσο οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν σημάδια υποχώρησης, τα οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμεν.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 09:50

Κόμμα και βουλευτές έχουν νεύρα

Γράφτηκε από τον
Την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της έντονης κινητικότητας για το Ονοματολογικό της πΓΔΜ και των συζητήσεων των υπουργών με τους θεσμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι έχει νεύρα. Στο εσωτερικό κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πέρα από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και διεργασίες, υπάρχει διάχυτος εκνε.