Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, 7:06:45 μμ

Ελλάδα

Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 20:50

Τσίπρας για Ευρώπη: Εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε

Γράφτηκε από τον
«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει προκαλέσει η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τον συμψηφισμό των οφειλών του Οργανισμού με προθεσμία μάλιστα τριών ημερών.

Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 19:50

Νάρκωναν και λήστευαν ηλικιωμένους

Γράφτηκε από τον
Τρεις γυναίκες, οι οποίες εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης, κατηγορούνται ότι εμφανίζονταν ως πωλήτριες χυμών και λήστευαν ηλικιωμένους σε διάφορες πόλεις της χώρας. Οι τρεις κατηγορούμενες, ηλικίας 38, 43 και 45 ετών, φέρονται ότι αφού επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους, τους χορηγούσαν ναρκωτικές και υπνωτικές ουσίες που είχαν αναμείξει στον χυμό και στη συνέχεια ανενόχλητες τα λήστευαν.

Ζητήματα εσωτερικής αναδιάρθρωσης ρυθμίζει το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που για το νέο οργανισμό του υπουγείου Υγείας χωρίς να θίγεται η αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ, διευκρινίζει το υπουργείο απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κατάργηση του Οργανισμού.

Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι της Δώρας Ζέμπερη βρέθηκαν από νωρίς το μεσημερί της Παρασκευής στο Β' Νεκροταφείο στα Πατήσια για να πουν το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη εφοριακό.

Ο χώρος του Κοιμητηρίου κατακλύστηκε από νέου ανθρώπους που δεν μπορούσα να πιστέψουν ότι το απόγευμα της Τετάρτης λίγα μέτρα μάκρια η χαμογελαστή Δώρα βρήκε τραγικό θάνατο με 14 μαχαιριές σε όλο της το σώμα.
«Παγώνει» η νέα κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσε η κυβέρνηση για την ηλεκτρονική δήλωση πόθεν έσχες, με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, μετα την αίτηση ακυρώσεως και αναστολής που υπέβαλαν οι δικαστικές ενώσεις (πλην αυτής του ΣτΕ).
Σε ήπιους τόνους χωρίς να απουσιάζει η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας για την ηγεσία της κεντροαριστεράς. Οι υποψήφιοι στην τελική ευθεία προς την κάλπη συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε όλη τη χώρα έχοντας το ενδιαφέρον τους στραμμένο στα δύο τηλεοπτικά debates, που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Οκτωβρίου και τις 6 Νοεμβρίου.
Τη σύγχρονη κρίση της δημόσιας υπηρεσίας, ως σύμπτωμα αποδυνάμωσης του δημόσιου δικαίου, ανέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του, σήμερα το μεσημέρι, σε διεθνές συνέδριο για τις Δημόσιες Υπηρεσίες στη Μεσόγειο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στόχος ληστών έγινε για δεύτερη φορά το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων στα Άνω Λιόσια. Αυτή τη φορά έκλεψαν μία ραπτομηχανή.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, στο κέντρο δεν υπάρχουν αντικείμενα «μεγάλης αξίας».
Ανατροπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής: η εισαγγελέας της έδρας κυρία Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων. Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η ένσταση της υπεράσπισης και να καταθέσουν οι εν λόγω πέντε μάρτυρες με φυσική παρουσία στο δικαστήριο, εγκαταλείποντας την ανωνυμία που θα τους προσέφερε η ηχητική σύνδεση με τη δικαστική αίθουσα με αλλοιωμένη τη φωνή τους.