Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, 8:16:38 μμ

Ελλάδα

Η Αθήνα και τα Σκόπια ετοιμάζονται για έναν διπλωματικό αγώνα δρόμου, ώστε ως τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα τέλη Ιουνίου και με το βλέμμα και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο να μπορέσουν να έχουν καταλήξει σε μια συνολική συμφωνία που πιθανότατα θα έχει τη μορφή ενός «οδικο.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 09:50

Σκάνδαλο αλλά όχι για πολιτικούς!

Γράφτηκε από τον
Εφυγε από την έξοδο κινδύνου στην υπόθεση Novartis ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνοντας μια κυνική ομολογία στο τέλος της ομιλίας του στη Βουλή. Ξεκινώντας από τον Γαλιλαίο κατέληξε να πει: «Ακόμη και στην πυρά να με βάλετε, το επαναλαμβάνω: το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο».
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 09:50

Τέλος μνημονίου και τέλος ανοχής

Γράφτηκε από τον
Η κυβέρνηση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου δεν ήταν ποτέ μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα. Ηταν αποκύημα ενός γάμου σκοπιμότητας και μονίμως βασιζόταν στην ακρότητα και στην καλλιέργεια αναστάτωσης, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.
Τέσσερα δύσκολα βήματα, τέσσερις προϋποθέσεις, για να φτάσει η Ελλάδα στο τέλος του προγράμματος και τους κανόνες που θα υπάρχουν στη «ζωή μετά το πρόγραμμα» περιγράφει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο «Βήμα».
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 09:50

«Ψηφίστε τα μέτρα και βλέπουμε για το χρέος»

Γράφτηκε από τον
«Ναι σε όλα» τα δύσκολα μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης θα πρέπει να πουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης το αργότερο ως τις 20 Ιουνίου ώστε μία ημέρα αργότερα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι εταίροι να πιστοποιήσουν την επιτυχή ολοκλήρωσή της.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 08:50

Ηλίου... βλαβερότερο

Γράφτηκε από τον
Η καλοκαιρία εφέτος ξεκίνησε νωρίς στη χώρα μας και όλοι, μικροί και μεγάλοι, ξεχύνονται τα Σαββατοκύριακα σε πάρκα και παραλίες απολαμβάνοντας τον λαμπερό ήλιο. Λαμβάνουν όμως τα απαραίτητα μέτρα προστασίας; Μην ξεχνάμε ότι ο ήλιος, όσο ευχάριστος και απαραίτητος είναι για τη ζωή και την ψυχική υγ.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 08:50

Τα σωστά βήματα για να χάσουμε βάρος

Γράφτηκε από τον
Η ώρα για την παραλία καταφθάνει και νιώθουμε ότι έχουμε να αφήσουμε πολλά ακόμη πίσω μας προτού κάνουμε την πρώτη βουτιά του χρόνου. Σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο κυρία Κατερίνα Α. Χρέμου, υπάρχουν δύο τρόποι αδυνατίσματος όταν κάποιος αποφασίσει να χάσει βάρος και να διαμορφώσε.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 08:50

«Το χαράτσι 25% κάνει απαγορευτικά τα νέα φάρμακα»

Γράφτηκε από τον
Τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται πολλές φαρμακευτικές επιχειρήσεις εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια μεταφέρει με συνέντευξή του προς «Το Βήμα» ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) κ.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 08:50

Το σχέδιο για τη συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα

Γράφτηκε από τον
Σχέδιο που αφορά αλλαγές στη θεσμοθετημένη συμμετοχή των ασθενών στο κόστος των φαρμάκων εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Επίσης, στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος παρέχει - μεταξύ άλλων - τη δυνατότητα τιμολό.
Σάββατο, 19 Μάιος 2018 08:50

Ειδικό αφιέρωμα: Πολυτραυματίας η Υγεία

Γράφτηκε από τον
Αλλαγές στη θεσμοθετημένη συμμετοχή των ασθενών στο κόστος φαρμάκων δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Σωτήρης Μπερσίμης μιλάει ακόμη και για το clawback (σύστημα αυτόματων επιστροφών) το οποίο, από την πρώτη ημέρα της εφαρμογή.