Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 6:31:54 μμ

Ελλάδα

Στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου πέντε εργαζόμενοι σε εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού, στην περιοχή Καλαμάκι Ναυπακτίας, οι οποίοι υπέστησαν ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργατικό ατύχημα έγινε όταν κατά την διάρκεια εκφόρτωσης μεταλλικών αντικειμένων από φορτηγό, ο γερανός που χειριζόταν ένας 34χρονος ήλθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 00:00

Μεγάλες φωτιές σε Άνδρο και Σάμο

Συντάκτης:
Πύρινα μέτωπα σε Άνδρο και Σάμο εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην Άνδρο, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 15.03 για φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φελλός. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα, δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Το Μισθοδικείο έκρινε ότι είναι αντίθετες στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), οι διατάξεις οι οποίες προέβλεψαν την περικοπή κατά 50%, της διαφοράς αποδοχών που οφείλονταν στους δικαστικούς λειτουργούς, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως και 30.6.2014.

Εκδόθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ο οριστικός πίνακας με τα ονόματα των 1.043 διοριστέων σε θέσεις τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα.
Για ανύπαρκτη παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5.
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 20:50

Στο Ισραήλ το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συντάκτης:
Στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Ισραήλ από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Το Σάββατο, ο κ.
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 20:00

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Άνδρο και Σάμο

Συντάκτης:
Πύρινα μέτωπα σε Άνδρο και Σάμο εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην Άνδρο, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 15.03 για φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φελλός. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα, δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.
Σε κάθειρξη 113 χρόνων, περίπου, καταδίκασε συνολικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Χριστόδουλο Ξηρό και Χρ. Ροδόπουλο, γνωστό ως «Ιάσωνα» για το σχέδιο Γοργοπόταμος. Συγκεκριμένα ο Χριστόδουλος Ξηρός καταδικάστηκε σε 65 χρόνια και ο Ροδόπουλος σε 78 χρόνια.
Υπό τη μήνιν της προέδρου κυρίας Μαρίας Λεπενιώτη, κατέθεσε στο βήμα του μάρτυρα ο κ. Διαμαντής Βίντσης, αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο.

Δεν υφίσταται μείωση προϋπολογισμού για τη δράση «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και της Επαγγελματικής Ζώης» διευκρινίζουν ο υπουργός Εσωτερικών, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, και ο υφυπουργός Οικονομίας.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου περί περικοπών στις δαπάνες, με συνακόλουθο αποκλεισμό δικαιούχων από το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, οι συναρμόδιοι υπουργοί τονίζουν, ότι, η τελική δαπάνη της δράσης κατά τη σχολική χρονιά 2016 - 2017, ενδέχεται να ξεπεράσει τα 175 εκατ.