Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 6:01:24 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 07:50

Η Δεξιά της Δεξιάς καταρρέει

Γράφτηκε από τον
Σε φάση αποσύνθεσης και υπό καθεστώς μείζονος εσωκομματικής κρίσης εισήλθαν οι κομματικοί σχηματισμοί στα δεξιά της ΝΔ δημιουργώντας νέα δεδομένα στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις. Το χτύπημα, πολιτικό και ηθικό, που υπέστη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή την υπόθεση με τις of.
Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 07:50

Πολιτικές επιπλοκές από τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Γράφτηκε από τον
Πολιτικές επιπλοκές που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγκυμονεί η δίκη για τη Χρυσή Αυγή που ξεκινά στις αρχές του έτους.
Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 07:50

Υπόγειος πόλεμος στη ΝΔ για μια έδρα

Γράφτηκε από τον
Αναστάτωση προκαλεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ενδεχόμενο να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγεται μείωση κατά τουλάχιστον 50% της σημερινής δύναμης της ΚΟ, με συνέπεια από 127 να πέσε.
Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 07:50

Βαγγέλης ράβει, Γιώργος ξηλώνει

Γράφτηκε από τον
«Το ΠαΣοΚ, η Δημοκρατική Παράταξη», έλεγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Τετάρτη απευθυνόμενος σε στελέχη της παράταξης, «δεν εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα απλώς της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Εγγυόμεθα την εθνική σταθερότητα κι αυτός είναι ο ρόλος μας και στο μέλλον.
Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 07:50

Οι «καυτοί» φάκελοι των ελληνοτουρκικών στο τραπέζι

Γράφτηκε από τον
Σαφή πολιτικό χαρακτήρα, με έμφαση στα θέματα-αγκάθια των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναμένεται να έχει το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δύο συνόδους, στις οποίες η έμφαση είχε δοθεί σε ζητήματα χαμηλής πολι.
Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 07:50

Ισες ευκαιρίες για όλους τους δασκάλους

Γράφτηκε από τον
Την έντονη αντίδραση κύκλων προσκείμενων στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής έχει προκαλέσει το σχέδιο τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το οποίο οι μουσουλμάνοι, έλληνες υπήκοοι, που θέλουν να διδάξουν στο μειονοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων θα μπορούν να φοιτούν, .
Να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία καλεί τα «παλιά κόμματα» ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου και στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

 

 

 

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε τριήμερη αποχή από την Τετάρτη 19/11/2014 έως και Παρασκευή 21/11/2014.

Παρασκευή, 14 Νοέμβριος 2014 15:50

Το βαϊλάτο του Γκέρνσεϊ και το Μητρώο των εξωχώριων εταιρειών

Γράφτηκε από τον
Οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών που υπέβαλαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου και κ. Αντώνης Ελευθεριάνος ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη της υπόθεσης των Super Puma: τράπεζες στο βαϊλάτο του Γκέρνσεϊ και τη νήσο Τζέρσεϊ -κλασικούς φορολογικούς παραδείσους στα στενά της Μάγχης- βεβαίωναν ως beneficial owners - δικαιούχους της offshore Catalina (σ.
Από το παράθυρο -μέσω της σύστασης ομάδας σοφών που θα συζητήσει τη μελλοντική αξιοποίηση υδρογονανθράκων- επιχειρεί να βάλει το θέμα της ενέργειας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ο ΟΗΕ.