Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 12:46:40 μμ

Ελλάδα

O Tσαρλς Πόντζι ήταν ένας ιταλός επιχειρηματίας ο οποίος τη δεκαετία του 1920 απασχόλησε τις Αρχές των ΗΠΑ λόγω εξαπάτησης πολιτών στους οποίους υπόσχονταν κέρδος 50% μέσα σε διάστημα 45 ημερών ή 100% σε διάστημα 90 ημερών κάνοντας επενδύσεις που τους πρότεινε.
Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου για απόπειρα δωροληψίας της, δήλωσε - ενώπιον του κατάπληκτου ακροατηρίου του - ότι κατέθεσε σήμερα Τετάρτη στην εισαγγελία Αθηνών, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί το μεσημέρι.
Την Τετάρτη θα δοθούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπεύθυνων Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012).

Οι δηλώσεις θα δημοσιοποιηθούν από το γραφείο του Β' αντιπροέδρου της Βουλής και θα αναρτηθούν μετά το μεσημέρι στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής, όπου θα παραμείνουν διαθέσιμες για έναν μήνα.
Έως και πέντε μήνες μπορεί να περιμένουν οι πάσχοντες από καρκίνο για την έναρξη ακτινοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με νεότερη καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μάλιστα, επικαλείται την περίπτωση 55χρονου ασθενή που περιμένει από τον περασμένο Ιανουάριο για να ξεκινήσει η θεραπεία του.
Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Ο κ.
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού προγράμματος, αλλά και η επόμενη μέρα της αξιολόγησης, είναι τα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 12.00 μ.
Επίθεση στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο και κατηγόρησε πως προωθεί την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί το 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη.
Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε η ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα» και τυφλή η ίδια, όταν ο οδηγός λεωφορείου στο οποίο επέβαινε της ζήτησε να κατέβει επειδή είχε μαζί της τον σκύλο της.
Επικίνδυνη κλίση παρουσιάστηκε στη μία προβλήτα για την πρόσδεση πλοίων της ακτοπλοΐας στη Σαντορίνη, παραμονές της θερινής περιόδου, σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως.

Ειδικότερα η δημοτική αρχή του νησιού και το δημοτικό λιμενικό ταμείο προχώρησε σε αποκλεισμό της μίας προβλήτας μήκους 62 μέτρων που βρίσκεται μπροστά από τον ανοιχτό επιβατικό σταθμό στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, όπου εξυπηρετούνται πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς μετά από κατόπτευση δύτη στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι τα τσιμεντένια μπλόκια έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση και η πρόσδεση πλοίων της ακτοπλοΐας, αλλά και επιβίβαση βαρέων οχημάτων στο συγκεκριμένο χώρο, δεν κρίνεται ασφαλής.
Σε θέση μάχης, λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών, βρίσκονται οι αναπληρωτές καθηγητές, ζητώντας την κήρυξη απεργίας στη διάρκεια των εξετάσεων. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.