Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 5:18:27 πμ

Ελλάδα

Με γυναίκες και παιδιά μπροστά πρόσφυγες στην Ειδομένη επιχείρησαν την Πέμπτη να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα σύνορα με την πΓΔΜ, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων.

Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση στην περιοχή, με τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις να μην επιτρέπουν στους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν.

Σε «αποφασιστικές κινήσεις, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και χωρίς εμμονές με το παρελθόν», καλεί η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να διαμορφωθεί «η ισχυρή κεντροαριστερά, ο ισχυρός προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός χώρος», ο οποίος είναι απαραίτητος «απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και στον αριστερό λαϊκισμό και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, πρόταση νόμου για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές, του απόδημου ελληνισμού και εκλογέων που βρίσκονται στην αλλοδαπή.

Τεράστια μείωση κατέγραψαν το πρώτο τρίμηνο τα αιτήματα για άσυλο στη Γερμανία σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, και ειδικά καθώς οι νέες αφίξεις μειώθηκαν με το σφράγισμα του λεγόμενου Βαλκανικού Διαδρόμου το Μάρτιο.

Την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα πέντε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που αποτελούν βασικά σημεία εισροής προσφυγικών κυμάτων, αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού και ο ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε, η κίνηση στα παραπάνω νησιά είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ένα ακόμα σήμα στο εγχώριο και ξένο σύστημα για την πολιτική του παρουσία έστειλε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα ενός από τα πιο σημαντικά διεθνή συνέδρια, το Asian Incestment Conference στο Χονγκ Κονγκ, με μια ομιλία που είχε πολλές θετικές αναφορές στην Ελλάδα, ειδικά για τις δυνατότητες που έχει και το μέλλον της, πολλαπλάσιες αρνητικές κρίσεις και αιχμηρές διαπιστώσεις για την συγκυβέρνηση των «λαϊκιστών», ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως τη χαρακτήρισε, αλλά και επισημάνσεις για τα λάθη της Ευρώπης σε πολλούς τομείς.

«Γελοία» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για προσωρινή διαγραφή δημοσιογράφων.

«Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι -συνταξιούχοι κυρίως- που θεωρούν τους εαυτούς τους ιεροεξεταστές και κυνηγούν όσους δεν στρατεύονται μαζί τους ή όσους ΄παρεκκλίνουν΄.
Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 413 ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής (ΤΕ) εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την υλοποίηση της Δράσης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα έτους 2014 - 2020», για χρονικό διάστημα πέντε μηνών σε επιβλέποντες φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία παρουσιάζονται σε μελέτη του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που υπογράφουν ο καθηγητής Βύρων Κοτζαμάνης και η Αλεξάνδρα Καρτούλη, MsC.

«Γελοία» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για προσωρινή διαγραφή δημοσιογράφων.

«Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι -συνταξιούχοι κυρίως- που θεωρούν τους εαυτούς τους ιεροεξεταστές και κυνηγούν όσους δεν στρατεύονται μαζί τους ή όσους ΄παρεκκλίνουν΄.