Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 11:32:28 πμ

Ελλάδα

Στα hotspots σε Λέσβο, Χίο και Σάμο κρατούνται περίπου 4.000 πρόσφυγες. Το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στη Λέσβο 569 πρόσφυγες από την Τουρκία, ανεβάζοντας σε πάνω από 2.000 τον αριθμό των προσφύγων που κρατούνται στη Μόρια.




Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Να συζητήσουμε επιτέλους για το σύστημα που όχι μόνο δεν εκάμφθη αλλά θέριεψε την περίοδο της κρίσης

Αντιπροσωπεία κοινοτικών αξιωματούχων θα εγκαινιάσει τον πολιτικό έλεγχο των μνημονίων εντός της ελληνικής Βουλής, σήμερα, Τετάρτη, το πρωί.

Η πρωτοβουλία αναπτύσσεται ως απάντηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που είχε υποβληθεί τον περασμένο Αύγουστο για πολιτικό έλεγχο των μνημονίων.

Η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το θέμα Μουζάλα και τα περί «Μακεδονίας» όπως φαίνεται θα είναι περιττή, σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.
Συνολικά 5.745 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 15 πρόσφυγες μόνο από τη Μυτιλήνη.

Οι σκηνές που έχουν στηθεί στους περισσότερους σταθμούς του λιμανιού ανέρχονται σε 1.100.
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 11:50

Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα

Συντάκτης:
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, που προκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με αφορμή τις καταγγελίες για κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, κατέδειξε με οριακό τρόπο το εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.

Με σύνθημα «όλοι μαζί για έναν νέο πολιτισμό, έναν πολιτισμό που δημιουργεί η σύγχρονη τεχνολογία», οι μαθητές της β' τάξης του Β' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού σύστησαν την Πολιτιστική Εικονική Επιχείρηση «ΕPEIKON», στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Διάζωμα» του υπουργείου Παιδείας, με θέμα «Υιοθεσία αρχαίων ελληνικών μνημείων».




Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Να συζητήσουμε επιτέλους για το σύστημα που όχι μόνο δεν εκάμφθη αλλά θέριεψε την περίοδο της κρίσης

«Δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία γελάνε με το επιχείρημα ότι επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης» ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.