Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 5:47:33 μμ

Ελλάδα

Επιμένει στην κόντρα με τους δικαστικούς για το «πόθεν έσχες» ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Ας είμαστε πιο ειλικρινείς. Αν θέλουμε εξαιρέσεις στον νόμο, καλύτερα να καταργήσουμε το νόμο. Διότι, ένας νόμος που θα λέει, ότι ο βουλευτής, ο υπουργός, ο δικαστής, οι άντρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, οι δημοσιογράφοι που υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν μετρητά που έχουν σε θυρίδα τράπεζας και υποχρεούνται να δηλώνουν μόνον αυτά που έχουν στις τραπεζικές καταθέσεις, τότε νόμος δεν υπάρχει και καλύτερα να τον καταργήσουμε» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 10:50

Τα 780 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς

Γράφτηκε από τον
Στα 780 έχουν ανέλθει τα κρούσματα της ιλαράς στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν την περίοδο μέχρι και χθες Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Τα κρούσματα παρατηρούνται με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα, ενώ στη μεγάλη πλειονότητα τους πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 10:50

Απομάκρυνση επικίνδυνων πλοίων από Πειραιά και Ελευσίνα

Γράφτηκε από τον
ντολή για τη λήψη μέτρων, ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή ευθύνης των Λιμεναρχείων Πειραιά και Ελευσίνας τα πλοία που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και επιβλαβή, έδωσε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Νέα μεγάλη άσκηση , πάλι με την κωδική ονομασία "Τυφώνας" (και αντίστοιχη αρίθμηση) για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων το ερχόμενο καλοκαίρι στην Αθήνα σε συνδυασμό με ακραία καιρικά φαινόμενα και ..καύσωνα με πυρκαγιές κλπ.
Σημαντική υπόθεση με την εμπλοκή κρατικών υπαλλήλων σε απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται-σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος"- να παρουσιάσει εντός της ημέρας η ΕΛ.ΑΣ . Οπως προκύπτει από ορισμένες πηγές πρόκειται για υπόθεση που σχετίζεται με μέσα μεταφοράς και την εκποίηση σχετικών υλικών που διαχειρίζονται.
Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 10:50

Κρήτη: «Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν» λέει ο 50χρονος ψυχίατρος

Γράφτηκε από τον
«Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν… Έχω ενημερώσει τον εισαγγελέα» ανέφερε ο 50χρονος ψυχίατρος που δέχθηκε χθες πυροβολισμούς στο Ηράκλειο Κρήτης την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στρέφονται σε συγκεκριμένα άτομα από το περιβάλλον του ψυχίατρου τα οποία τα αναγνώρισε και τα έχει κατονομάσει.
Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 10:50

Κυβέρνηση: Μόνη δέσμευση του κ.Μητσοτάκη η περικοπή μισθών

Γράφτηκε από τον
Απάντηση στη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώσει τους φόρους σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζοντας ότι το «μόνο αδιαπραγμάτευτο για τον κ.
Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 10:50

Κοντονής: Τι αλλαγές θα φέρει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Γράφτηκε από τον
Πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση ο νέος Ποινικός Κώδικας, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο της παρουσίασης του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2018 - 2020» του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος.
Ένταση αλλά και αλληλοκατηγορίες χθες στην εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας από την δεύτερη, κατά σειρά, εξέταση της Φωτεινής Σκοπούλη που είχε διατελέσει την περίοδο 2012-2013 υφυπουργός Υγείας.
Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 10:50

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ένταση και διαίρεση για το προσφυγικό

Γράφτηκε από τον
Έπειτα από ώρες συζητήσεων για το ζήτημα των προσφύγων και του ασύλου, κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, δεν σημειώθηκε πρόοδος, καθώς δεν υπήρξε σύγκλιση των απόψεων, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.