Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:14:16 μμ

Ελλάδα

Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 19:50

Αρχισαν οι έρευνες για την καταστροφική φωτιά στα Κύθηρα

Γράφτηκε από τον
Τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα διερευνά από το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο βρίσκεται στο νησί.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί μετέβησαν στα Κύθηρα χθες το βράδυ και ήδη έχουν αρχίσει τη συλλογή στοιχείων και τη λήψη καταθέσεων, με σκοπό τη διευκρίνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 19:50

Γερμανικά ΜΜΕ: «Ο ταλαιπωρημένος λαός»

Γράφτηκε από τον
Οι επιπτώσεις της κρίσης που συνθλίβουν τους Έλληνες και η συνέντευξη Γιάννη Μουζάλα στην τηλεόραση ARD για τις επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα βάσει του Κανονισμού Δουβλίνου στις σελίδες των γερμανικών εφημερίδων.
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 19:50

F.T.: Νομική φάρσα η καταδίκη Γεωργίου

Γράφτηκε από τον
Για «μια νομική φάρσα που θέτει υπό αμφισβήτηση τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», κάνουν λόγο οι Financial Times σε δημοσίευμά τους για την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου, την οποία χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα ανησυχητική.

Σε κύριο άρθρο της με τίτλο «Αποπομπή Γεωργίου – Μια νομική φάρσα» η βρετανική οικονομική εφημερίδα σχολιάζει ότι «παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν για να μπουν τα δημόσια οικονομικά σε μία πιο βιώσιμη τροχιά, παραμένουν σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τη δέσμευση της κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει το ελληνικό κράτος, να απαλλάξει τους θεσμούς από πολιτική επιρροή και να εγγυηθεί το κράτος δικαίου».
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται και κατά το μήνα Αύγουστο η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής όλων των παρόχων υγείας για υπηρεσίες και παροχές προς ασφαλισμένους και δικαιούχους περίθαλψης του Οργανισμού, διαβεβαιώνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τις τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρκάμων (ΜΗΣΥΦΑ). Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι νέος τρόπος τιμολόγησης της συγκεκριμένης κατηγορίας σκευασμάτων έχει επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες και έχει μειώσει το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων.
Κλιμάκιο ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των σεισμοπλήκτων κατοίκων της Κω στέλνει στο νησί η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς-Αιγαίου, μετά από σχετικό αίτημα της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κω.

Τα κλιμάκια Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών, προέρχονται από νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ και θα σταλούν ως εξής:
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 18:50

Υψηλές θέσεις κατακτούν τα ελληνικά πανεπιστήμια

Γράφτηκε από τον
Σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη της Webometrics Ranking of World Universities βρέθηκαν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με αυτή τη λίστα αξιολόγησης των ανώτατων ιδρυμάτων που συντάσσεται δυο φορές τον χρόνο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατετάγη στην 279η θέση μεταξύ 27.000 πανεπιστημίων, ενώ ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 291 και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 388.
Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη στις περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4 θα βρεθούν την Τρίτη:
Συνειδητοποίησαν ότι οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, χρειάζονται κάτι περισσότερο από τροφή και καταφύγιο. Χρειάζονται και πνευματική τροφή. Έτσι, δυο εθελόντριες στους προσφυγικούς καταυλισμούς αποφάσισαν να διαμορφώσουν ένα μίνι βαν σε κάτι που θα υπηρετούσε το σκοπό αυτό.
Κυριακή, 06 Αύγουστος 2017 16:50

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό στη Μαλακάσα

Γράφτηκε από τον
Ένας οδηγός έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε, στις 11:00, στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, όταν η νταλίκα που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό.