Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 5:09:26 μμ

Ελλάδα

Υπό την ανησυχία της ενδεχόμενης κατάρρευσης του διαλόγου με τους αγρότες, η κυβέρνηση απηύθυνε νέα πρόσκληση προς όλους να συμμετάσχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι (12:00) της Δευτέρας.
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 21:50

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Σταύρος Παπασταύρου

Συντάκτης:
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου καταθέτοντας μήνυση και αγωγή για το δημοσίευμα που τον εμφανίζει να περιλαμβάνεται το όνομά του στη λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα δεν διαπραγματεύεται ούτε καν τυπικά. Παρακαλεί, τίθεται υπό την κηδεμονία της καγκελαρίου Μέρκελ και του προέδρου Ολάντ, ζητάει προστασία» τόνισε ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης για την Κεντροαριστερά και οι PES Activists GREECE.

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η νέα πανελλαδική σύσκεψη, την οποία συγκαλούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα και να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.
Οργανωμένο κύκλωμα που τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2014 διακινούσε ναρκωτικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 12 μελών της οργάνωσης, ενώ προέκυψε η εμπλοκή άλλου ενός, αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη.
Την πεποίθησή του ότι το Ποτάμι θα βγει κερδισμένο και πιο δυνατό από το συνέδριο- τη «μεγάλη γιορτή» του Κινήματος, όπως χαρακτηριστικά είπε, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Έχουμε έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων για τη χώρα και αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι συγκεκριμένες.
Ένας 37χρονος Βούλγαρος συνελήφθη στην εθνική οδό Ορμενίου - Αρδανίου από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου να μεταφέρει με το φορτηγό του Σύριους και Ιρακινούς παράτυπους μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο φορτηγό με βουλγάρικες πινακίδες που οδηγούσε ο 37χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, 22 άτομα, 19 εκ των οποίων ήταν υπήκοοι Ιράκ και οι υπόλοιποι Σύριοι.
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι, των οποίων η ένταση θα φθάνει τα 8 με 9 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού και νότιου Αιγαίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η νέα πανελλαδική σύσκεψη, την οποία συγκαλούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα και να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.
Μπροστά σε δημοσιονομικό σοκ κινδυνεύει να βρεθεί η κυβέρνηση, καθώς συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως συμβαίνει αυτή τη φορά με τους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημοσίευσε απόφαση που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν από 1/8/2012 (με τον ν.4093/12) στους μισθούς και στις συντάξεις των γιατρών του ΕΣΥ.