Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 7:29:59 πμ

Ελλάδα

Στην κυβέρνηση θεωρούν κοινό τόπο ότι ακόμα και για την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων προστασίας από την «ακραία φτώχεια», σε επίπεδο χώρας, δεν αρκεί -αν και είναι το αναγκαίο βήμα- η θεσμοθέτησή τους.
Επείγουσα έκκληση για τη μεταφορά της σορού του μετανάστη από τη Γουινέα Μοχάμεντ Καμαρά απευθύνουν η Κοινότητα Γουινέας, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και οι φίλοι του.
Σαρωτικές αλλαγές προωθούνται στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, όπου και αλλάζουν όλα σε θέματα αξιολόγησης και προσλήψεων. Έτσι, νέο σύστημα αξιολόγησης και αποτίμησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου θα εφαρμοσθεί σύντομα, ενώ καταργείται κάθε διαδικασία αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών όπως εφαρμοζόταν ως σήμερα.
Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων «τα οποία λειτουργούν οριακά και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν», ζητεί από το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

«Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών τους αναγκών και κάθε περαιτέρω περικοπή απειλεί να τινάξει στον αέρα το σύστημα υγείας.
Έντονα διαμαρτύρονται οι εισαγγελείς για τη ρύθμιση με την οποία οι οικονομικοί εισαγγελείς θα υπάγονται στη Γραμματεία Διαφθοράς. Με ανακοίνωσή τους στα ΜΜΕ εξηγούν γιατί οι εισαγγελείς που απολαμβάνουν την ανεξαρτησία που ορίζει το Σύνταγμα δεν μπορούν να υπαχθούν στο συγκεκριμένο καθεστώς.
Διέψευσε την Τρίτη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρης Χασάπης «ηλεκτρονικά» δημοσιεύματα περί πιθανής κατάργησης των ΤΕΙ. Ο κ. Χασάπης διευκρίνισε ότι δεν έχει προβεί ποτέ σε ανάλογη δήλωση.
Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 20:50

Συνάντηση του Α. Μπαλτά με τη Μαριεττα Γιαννάκου

Γράφτηκε από τον
Την πρώην υπουργό Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου κάλεσε στο γραφείο του ο νυν υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα της εκπαίδευσης.
Η συνάντηση έγινε σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι, σε «θερμό κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης» όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ενώ στη διάρκειά της υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα παιδείας και εκπαιδευτικής πολιτικής.
Επίθεση προς τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος κατήγγειλε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε συβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή τεχνικής βοήθειας στον τομέα της Υγείας που δεν παραδόθηκε, εξαπέλυσαν το απόγευμα της Τρίτης οι πρώην υπουργοί Υγείας κκ.

Ήδη μελετώνται κάποιες τοποθεσίες για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αττική, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έπειτα από την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης και ο διοικητικός εξορθολογισμός στην άσκηση αρμοδιοτήτων, ώστε να εκλείψουν οι επικαλύψεις.

Με τον κ. Ιωάννη Καπελέρη, πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ (από τα τέλη του 2010 ως τον Μάρτιο του 2011), στο βήμα του μάρτυρα άνοιξε η «αυλαία» του Ειδικού Δικαστηρίου για τους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως προς τη λίστα Λαγκάρντ σήμερα, Τρίτη.