Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 6:33:13 μμ

Ελλάδα

Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 21:50

Οι προτάσεις των ΑΝΕΛ για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων

Γράφτηκε από τον

Τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος. Στο επίκεντρο της πρότασής του βρίσκεται η προστασία της πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών και της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών για επιβίωση αλλά και το «κούρεμα» των «λοιπών χρεώσεων».

Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 21:50

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση θεμάτων logistics

Γράφτηκε από τον
Το νομοσχέδιο για τη «Ρύθμιση θεμάτων Εφοδιαστικής» εισάγεται σήμερα Τετάρτη προς επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου αποσκοπεί στη θεσμοθέτηση του κανονιστικού πλαισίου για τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων εφοδιαστικής (logistics), στην ανάπτυξη των κατάλληλων διοικητικών δομών για τη διαρκή παρακολούθηση της δραστηριότητας αυτής και στην ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής στον τομέα αυτό, ο οποίος μπορεί να αναδείξει την Ελλάδα σε σημαντικό διαμετακομιστικό πόλο και η προώθηση σύγχρονων δράσεων που συνδυάζουν την ανάπτυξη της εφοδιαστικής με την προστασία του περιβάλλοντος.

Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 20:50

Βενιζέλος: «Είμαστε ανοιχτοί σε Πρόεδρο εκτός πολιτικής»

Γράφτηκε από τον
Η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠαΣοΚ ενδεχομένως να προτείνει για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο ένα μη πολιτικό πρόσωπο ώστε να επιδιώξει τη συναίνεση και να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάτι που θα επιβράδυνε την οικονομική πρόοδο, δήλωσε το αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 20:50

ΚΚΕ: Κοροϊδία η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Γράφτηκε από τον
«Η κυβερνητική τροπολογία για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί κοροϊδία για τον λαό. Αφού ο φόρος έχει πολλαπλασιαστεί από το 2010, με αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να εκτιναχθεί και χιλιάδες οικογένειες να παγώσουν, τώρα η κυβέρνηση με την τροπολογία μειώνει την τιμή του πετρελαίου μόλις κατά 11 λεπτά το λίτρο!» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης.
«Οι περιπτώσεις δήμων που δεν επέτρεψαν στα ελεγκτικά όργανα να κάνουν τους ελέγχους, αποτελούν θέμα της Δικαιοσύνης», υποστήριξε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευ. Χριστοφιλοπούλου, για το θέμα των μετατροπών συμβάσεων στο δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι «δεν διενεργούμε τους ελέγχους για να προβούμε σε απολύσεις, αλλά για να ξεκαθαρίσει ο δημόσιος τομέας από την παρανομία».
Την ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης 2014-2016 παρουσίασε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη. Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν ακόμη οι μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και του προσωπικού, αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις έχουν άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες, σε επιλεγμένα νοσοκομεία, μέσω του προγράμματος «Παρεμβάσεις πρόληψης-προαγωγής υγείας σε υφιστάμενα δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την προώθηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η ΔΕΗ προχωρά στην πιλοτική κατασκευή 15 σταθμών φόρτισης οχημάτων στην Αθήνα και την Κοζάνη.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Green eMotion, στο πλαίσιο του οποίου η ΔΕΗ θα αποκτήσει με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα διατεθούν σε φορείς του Δημοσίου (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υπουργείο Περιβάλλοντος) ή θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες της επιχείρησης.

Τα «βέλη» της εκτόξευσε η πρώην υπουργός της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις τραγικές καθυστερήσεις στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Η κυρία Μπακογιάννη σε ερώτησή της προς τους υπουργούς Οικονομικών κ.

Θέμα για τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων Ιατρών του ΕΣΥ, έχουν θέσει με δύο διαφορετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλοντας περιπτώσεις γιατρών που, ενώ σε βάρος τους υπήρχαν βαρύτατες καταγγελίες, έπεσαν τελικά στα «μαλακά» από τα πειθαρχικά συμβούλια.