Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:23:24 μμ

Ελλάδα

Όσοι παρακολούθησαν live την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης διέκριναν την κατήφεια και την ανησυχία των παρευρισκομένων υπουργών, άλλα και του Πρωθυπουργού τη σκοτεινιά.

Τα πρόσωπα φανέρωναν μέγα προβληματισμό και οι λόγοι επίσης δεν έκρυβαν κανένα ενθουσιασμό, παρά μόνο μετέδιδαν δυσκολία και αμυντική διάθεση.
Εσπευσμένα επιστρέφει στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στο Αιγαίο με την πτώση ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Καμμένος μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του επιστρέφει στην Αθήνα.
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 10:50

Ο δρόμος του Προσφυγικού είναι μακρύς για την Αθήνα

Συντάκτης:

Η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν αναμφίβολα χάσει χρόνο στο Προσφυγικό, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί όλο το βάρος να πέσει στους ώμους της Αθήνας ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά την παρουσίαση από την Κομισιόν των εκθέσεων προόδου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τρία άτομα πλήρωμα (δύο πιλότους και έναν μηχανικό) αγνοείται από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οπότε και χάθηκε στο στίγμα του στην περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα.
Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν, σύμφωνα με γερμανό αξιωματούχο, να ζητήσουν από το ΝΑΤΟ αποστολή στο Αιγαίο για το προσφυγικό και την αντιμετώπιση των διακινητών. Παράλληλα, τα μέλη της Συμμαχίας συμφώνησαν σε ανάπτυξη ενισχύσεων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, με πολυεθνικές δυνάμεις εκ περιτροπής, αφήνοντας για αργότερα τους αριθμούς και τη σύνθεση.
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 10:00

Εως τις 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις γα τις Πανελλαδικές

Συντάκτης:
Απο την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως την Δευτέρα 29 του μήνα θα μπορούν να καταθέτουν στα Λύκειά τους, οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), την Αίτηση - Δήλωση τους για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις καλοκαιριού.
Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τρία άτομα πλήρωμα (δύο πιλότους και έναν μηχανικό) αγνοείται από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οπότε και χάθηκε στο στίγμα του στην περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα.
Την ώρα που η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) παραμένει ακέφαλη και δεν μπορεί να εκτελέσει το έργο της, ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης δίνει το «πράσινο φως» στα περιφερειακά ραδιόφωνα να εκπέμπουν από νομαρχιακό σε περιφερειακό επίπεδο και να παρακάμψουν -μέχρι νεοτέρας- τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής.
Ανοίγει ο δρόμος για την απρόσκοπτη παραμονή ή και την επάνοδο εργαζομένων, περιλαμβανομένων συμβασιούχων, σε δήμους και περιφέρειες με δικαστικές αποφάσεις, ακόμη και πρωτόδικες, που τους δικαιώνουν. Ρύθμιση που φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιτρέπει σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές να παραιτηθούν από την άσκηση ένδικων μέσων κατά πρωτόδικων αποφάσεων με τις οποίες διατάσσεται η συνέχιση εργασίας ή η επιστροφή των εργαζομένων στην υπηρεσία τους.
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 02:50

Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων

Συντάκτης:
Σε ισχύ τέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Από το λιμάνι του Πειραιά το απαγορευτικό αφορά τα νησιά του κεντρικού και βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ το βράδυ απέπλευσαν κανονικά τα πλοία για Κρήτη.