Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 7:51:28 μμ

Ελλάδα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, με αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 11:50

Γυναίκα έπεσε στις ράγες του ΗΣΑΠ στη Νέα Ιωνία

Συντάκτης:

Μεσήλικη γυναίκα έπεσε σήμερα το πρωί στις ράγες του Ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία, από την πλευρά με κατεύθυνση προς Πειραιά. Απεγκλωβίστηκε ζωντανή, από πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

«Δεν πρόκειται να παζαρέψω» δηλώνει για την υποψηφιότητά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, με συνέντευξή του στα Νέα, ζητεί να τραβήξει η ΝΔ μια διαχωριστική γραμμή με τον λαϊκισμό.

Παράλληλα τονίζει ότι η χώρα οφείλει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπει το Μνημόνιο και επισημαίνει ότι «το δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο δεν σηματοδοτεί πολιτική επιλογή».
Ορόσημο για το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα αποτελεί η Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας» στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης στα Διαβατά, την οποία και θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.
«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ως όραμα τη μεγάλη Ελλάδα, μεγάλη όχι μόνο σε έκταση και πληθυσμό, αλλά σε κύρος και δύναμη διεθνούς υποδείγματος. Μια Ελλάδα με πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, αντάξια της εμβληματικής ιστορίας της και προορισμένη να διαδραματίσει ένα εξίσου ιστορικό ρόλο για το μέλλον».
Την δέσμευση του «ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει, για την ζημιά που έκανε στην χώρα», εάν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, διατύπωσε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής στα Ιωάννινα.

Από την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 09:50

Μεϊμαράκης: Όμηρος των ιδεοληψιών της η κυβέρνηση

Συντάκτης:
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Αργολίδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση είναι όμηρος και αιχμάλωτη των ιδεοληψιών της και δεν μπορεί να προχωρήσει τις αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις, που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση» τόνισε.

Αγνωστο παραμένει το ύψος των τελών κυκλοφορίας που θα κληθούν εκατομμύρια οδηγοί να πληρώσουν για τα ΙΧ τους στο τέλος του έτους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παρατήρησε πως το υπουργείο σχεδιάζει τη μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα φθηνά και μικρά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά.

Το «σταμάτημα των ροών μέσα στα εδάφη της Τουρκίας» πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης ως λύση στο προσφυγικό πρόβλημα, μιλώντας την Κυριακή σε προσυνεδριακή συνδιάσκεψη στο Ηράκλειο.

«Το Ποτάμι με μεγάλη ευθύνη, πρώτο από όλα τα κόμματα, πρώτο και από τα ευρωπαϊκά κόμματα, έθεσε από τον προηγούμενο χειμώνα την προϋπόθεση για να μην έχουμε αυτή την τραγική κατάσταση στο Αιγαίο.