Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 2:51:05 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 13:50

Βροχερό το σκηνικό του καιρού ώς τη Δευτέρα

Συντάκτης:
Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ώς τη Δευτέρα. Βροχερό το σκηνικό του καιρού και στην Αττική, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 26 βαθμούς Κελσίου.
Με τοποθετήσεις μελών συνεχίζονται την Κυριακή οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και τη συμπλήρωση των κενών θέσεων της Πολιτικής Γραμματείας μετά την αποχώρηση της ομάδας περί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:01

Η απολογία του Θωμά Λιακουνάκου

Συντάκτης:
Με συμβολισμούς και υπόγειες «υποσχέσεις» απαντάει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας κυρίας Βασιλικής Μπράτη ο επιχειρηματίας κ. Θωμάς Λιακουνάκος στην απολογία του που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα». Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι είναι έκτασης μόλις δυόμισι σελίδων, παρότι απολογούνταν επί επτά περίπ.
Μπορεί ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής να είχε καταργήσει από τον περασμένο Μάιο την καταβολή συμμετοχής εκ μέρους των ασφαλισμένων για τη διενέργεια ψηφιακών ακτινογραφιών ή μαστογραφιών, δεν είχε υπολογίσει όμως τα διάφορα τερτίπια ορισμένων διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών κλ.
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00

Οι δικαστικές περιπέτειες ενός οκτάδραχμου

Συντάκτης:
Στη σκιά δύο διεθνών ενταλμάτων σύλληψης, της δράσης ύποπτων offshore αλλά και της δίκης που αναμένεται με ενδιαφέρον στις αρχές του 2016, επαναπατρίστηκε από την Ελβετία στην Ελλάδα, το μεσημέρι της Παρασκευής, το σπάνιο αργυρό οκτάδραχμο που χρονολογείται στις αρχές του 5ου αιώνα και απεικονίζει .
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00

«Κουβάρι» με τα Airbus της Ολυμπιακής

Συντάκτης:
Το «κουβάρι» των δύο τετρακινητήριων Airbus Α340-300 της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής Αεροπορίας, τα οποία έχουν ξεμείνει απούλητα στο αεροδρόμιο των Σπάτων και χάνουν ημέρα με την ημέρα την αξία τους, επιχειρεί να λύσει το ΤΑΙΠΕΔ σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την ημιτελή συμφωνία πώλησης του συνόλου του διη.
«Επενδύσεις» σε διαστημικά προγράμματα, επίκληση ονόματος πρώην υπουργού με «λογαριασμούς» εκατομμυρίων ευρώ σε γερμανική τράπεζα και μεταθανάτια(!) sms «συγχώρεσης» περιλαμβάνει ο φάκελος μιας τεράστιας πολυετούς απάτης που προσεγγίζει τα 15-20 εκατ. ευρώ και ερευνά τις τελευταίες εβδομάδες με από.
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00

Πολιτικά ανοίγματα με δέλεαρ τον εκλογικό νόμο

Συντάκτης:
Οσο η κυβέρνηση τελεί υπό ασφυκτική πίεση για την εκτέλεση και διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να έχει πειστεί πως στο πολιτικό πεδίο οι εκκρεμότητες έχουν κλείσει - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη θέση του κόμματός του.
Με το πρώτο πολυνομοσχέδιο του τρίτου Μνημονίου να εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, για την κυβέρνηση και τη χώρα ξεκινά ένα διάστημα με κρίσιμους σταθμούς και καταληκτική ημερομηνία τα Χριστούγεννα του 2015.
Στη διαχείριση του χρέους, δημόσιου και ιδιωτικού, εστιάζεται σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα. Πρόκειται για κομβικό ζήτημα και όπως είπε ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις «η επιτυχής έκβαση των διαδικασιών για την ελάφρυνση του χρέους και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ω.