Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 9:52:44 μμ

Ελλάδα

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 19:50

Τροπολογία για απομάκρυνση παιδόφιλων από τα σχολεία

Γράφτηκε από τον
Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των φαινομένων παιδοφιλίας αλλά και του πειθαρχικού δικαίου των εκπαιδευτικών θα αναλάβει ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, αύριο, Πέμπτη, θα κατατεθεί προς ψήφιση τροπολογία που θα προβλέπει:
«Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την έξοδο από την κρίση και από το Μνημόνιο, για την αλλαγή σελίδας στην πορεία της χώρας, είναι η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει την πτώση του χρηματιστηρίου και την άνοδο των spreads των τελευταίων ημερών.
Θεσμικό ζήτημα λόγω της μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση έθεσαν οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων κατά την διάρκεια της δίωρης συνάντησης και συζήτησης τους με τον Αλ. Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή.
«Κάνετε μεγάλο αγώνα με λίγα οικονομικά μέσα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Αδριανό.

«Προσπαθούμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, να επιλύσουμε προβλήματα που έρχονται εδώ και πολλά χρόνια, να ενισχύσουμε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αλλά και να αναδείξουμε το πραγματικό νόημα του αθλητισμού, που είναι οι αξίες του αθλητικού ιδεώδους», απάντησε ο κ.
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 19:50

Ψινάκης για τον Δήμο Μαραθώνα: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

Γράφτηκε από τον
Σε πτώχευση κηρύσσει το Δήμο Μαραθώνα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχός του Ηλ. Ψινάκης. Αυτό αυτομάτως σημαίνει, όπως εξηγεί και παύση πληρωμών. Ήδη ο κ. Ψινάκης κάλεσε τηλεοπτικά κανάλια για να ανακοινώσει ότι ο «Μαραθώνας έχει πτωχεύσει».
Τέσσερις περιπτώσεις κατοχής πλαστών και παραποιημένων τίτλων σπουδών εντοπίστηκαν κατά τον έλεχγο που διενήργησε η Περιφέρεια Αττικής σε περίπου 1600 υπαλλήλους της.

Στο πλαίσιο του επανελέγχου νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου υπαλλήλων έχει ελεχθεί μέχρι σήμερα το 70% των 2.280 υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής .

Δέκα κρούσματα με παιδιά που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και βρέθηκαν από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες, επικαλέστηκε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ.

Εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «PERSEUS» έγινε το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρουσία του υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και σχετική άσκηση.
«Η σχέση του Π. Καμμένου με τον Α. Τσίπρα είναι προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τεσσάρων περιφερειακών ραδιοσταθμών της χώρας από το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Ποταμιού.
Την δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ και τους δύο Βρετανούς συναδέλφους της υποδέχτηκε σήμερα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.