Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, 8:21:15 μμ

Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, για να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Μέχρι και για …ξέφρενη διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο στην Ιταλία, δίνονταν οι εισφορές των φιλάνθρωπων πολιτών προς την Unicef. Τα χρήματα που προορίζονταν για εμβόλια και τροφή σε παιδιά που τα είχαν απόλυτη ανάγκη, κατέληγαν μέχρι και για να αγορασθούν 35 ασημένια κηροπήγια, που έκαναν ως δώρα σημαντικά στελέχη της ελληνικής οργάνωσης σε ισάριθμους γάμους.
«Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ημέρα θλίψης για τους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους αδερφούς μας που έπεσαν θύματα συστηματικής εξόντωσης. Ο αγώνας για την αναγνώριση του εγκλήματος αυτού συνεχίζεται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει ένα επιχειρηματικό σκάνδαλο σε ένα πολιτικό σκάνδαλο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis.
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίς της ΠΓΔΜ πέρασε στις 9:30πμ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ.
Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 13:50

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας για την πΓΔΜ

Γράφτηκε από τον
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίς της ΠΓΔΜ πέρασε στις 9:30πμ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ.
Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 12:50

Αστατος καιρός με κατά τόπους καταιγίδες και σκόνη

Γράφτηκε από τον
Βροχές θα σημειωθούν σήμερα τοπικά στα βόρεια και τις απογευματινές ώρες θα γίνουν καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί τις βραδινές ώρες, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 12:50

Σε ημερίδα της ΝΔ στην Κέρκυρα ο Κ. Μητσοτάκης

Γράφτηκε από τον
Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται την Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να χαιρετίσει την ημερίδα- συνέδριο που διοργανώνει η ΝΔ στο νησί, με τίτλο «ΙΟΝΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Η ημερίδα- συνέδριο της ΝΔ, στην Κέρκυρα, που «κλείνει» τον κύκλο των ημερίδων που έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σε νησιά του Ιονίου, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα, έχει ως στόχο, μέσα από συναντήσεις και συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς φορείς των νησιών, τη διαμόρφωση της πρότασης του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τα Ιόνια νησιά.
Διαχωρίζει τη θέση της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασκώντας κριτική σε αρκετές διατάξεις του, αναφέροντας μάλιστα ότι ορισμένες από αυτές «δεν περιποιούν τιμή στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς», όπως προκύπτει από την προδημοσίευση της ομιλίας που πρόκειται να κάνει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και παρουσιάζει το site «left.gr».
Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 08:50

«Παράθυρο» για μεταβιβάσεις αυθαιρέτων υπό όρους

Γράφτηκε από τον
«Παράθυρο» που επιτρέπει τη μεταβίβαση αυθαιρέτων ανοίγει με τροπολογία το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σήμερα η νομοθεσία απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβίβαση ή αγοραπωλησία ακινήτου, στο οποίο υπάρχει παράνομη κατασκευή ή έχει γίνει αυθαίρετη αλλαγή χρήσης.