Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017, 7:06:18 μμ

Ελλάδα

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατηρήσει την μέχρι τώρα ψύχραιμη στάση της απέναντι στις εξελίξεις στην Τουρκία και ταυτόχρονα να στείλει αυστηρά, αλλά στοχευμένα μηνύματα προς την Άγκυρα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβαση που έκανε κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκαν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και η κατάσταση στη γειτονική χώρα.
Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 11:50

Τζανακόπουλος για F-16: Θα δώσουμε 1,1 δις σε βάθος δεκαετίας

Γράφτηκε από τον
Να μετρησιάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με τη συμφωνία για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί κατά 1,1 δις.
Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 11:00

ΕΝΦΙΑ ανά οικογένεια σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών

Γράφτηκε από τον
Τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι το επόμενο έτος εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, με τις προτάσεις να πέφτουν «βροχή» στο τραπέζι των συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, μετά την πρόταση για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, όπως τον ξέρουμε σήμερα, με έναν φόρο που θα ονομάζεται «φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας», ξεκίνησαν οι προτάσεις για αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος, όπως ζητούν οι φορολογούμενοι.
Μείζον θέμα ηθικής τάξης φαίνεται να προκύπτει για μικρό αριθμό βουλευτών διαφόρων κομμάτων - και του προέδρου του νομοθετικού σώματος περιλαμβανομένου - για δώρα αξίας που έχουν λάβει στο πλαίσιο αποστολής στο εξωτερικό και το οποίο ούτε έχουν δηλώσει ούτε έχουν αποδώσει στο σώμα.
Μικρότερο κατά 2% ήταν το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική τον περασμένο μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) για τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό της επιχείρησης έπεσε στο 83,56% από 85,55%.
Σε 6.667 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσουν οι δήμοι σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Οι 6.667 μόνιμες θέσεις (σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr), αφορούν αιτήματα από τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας που έχουν συγκεντρωθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 00:50

6.667 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στους δήμους

Γράφτηκε από τον
Σε 6.667 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσουν οι δήμοι σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Οι 6.667 μόνιμες θέσεις (σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr), αφορούν αιτήματα από τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας που έχουν συγκεντρωθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Νέες μεθόδους, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αντιμετωπιστεί των πάγιο πρόβλημα των «κωλυσιεργιών», θα αναζητήσουν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ κατά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Παρέμβαση για μια συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό αιτήσεων ασύλου αναλογικά με τον πληθυσμό της.
Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι δύο εμβληματικοί κινηματογράφοι «Απόλλων» και «Αττικόν» θα ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης από το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι δύο κινηματογράφοι της οδού Σταδίου, έγιναν στόχος εμπρηστών στις ταραχές του 2007 και εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκλήθηκε υπέστη σημαντικές ζημιές το οικοδόμημα όπου στεγάζονται και έκτοτε παραμένουν κλειστά.