Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, 9:44:13 μμ

Ελλάδα

Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 20:50

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Κνωσσό

Γράφτηκε από τον
Εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Τετάρτης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

Ο εργαζόμενος γλίστρησε και έπεσε από σκαλωσιά 2,5 μέτρων, την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες στα στέγαστρα του χώρου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στη σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι.
Παρά το γεγονός οτι η πλειοψηφία των 20 δικαστών έκρινε ότι η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη (με την οποία επήλθε ριζική αλλαγή στο χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στις τάξεις Γ΄ - ΣΤ΄ του Δημοτικού καθως και του Γυμνάσιου) είναι αντίθετη σε συνταγματικές διατάξεις, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η μειοψηφία τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας.
Σταθερός στην προκλητική στάση που κρατούν οι Τούρκοι αξιωματούχοι τον τελευταίο καιρό, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνει ότι η Άγκυρα δεν έχει προσδοκίες για πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας ή στη συμπεριφορά της ΕΕ απέναντί της, λόγω της στάσης της Ένωσης.
«Περιφρουρούμε καθημερινά το δικαίωμα των πολιτών να ζουν δίχως φόβο και απαλλαγμένοι από τη μισαλλοδοξία, με ειρήνη και με αξιοπρέπεια» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.
Άγνωστοι επιδόθηκαν σε μουντζούρες και γκράφιτι στα παιχνίδια στην παιδική χαρά που ανακατασκευάστηκε στο πάρκο της ΧΑΝΘ, προτού λειτουργήσει ο χώρος, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά.
Επίσκεψη στα νησιά που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν περισσότερο το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα από τα εδάφη της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.
Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 19:50

Στις 10 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη για την Ηριάννα

Γράφτηκε από τον
Στις 10 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη για την Ηριάννα και τον Περικλή, ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σήμερα στο εδώλιο βρέθηκαν αμφότεροι, καθώς σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς) και οπλοκατοχή.
Εφέσεις κατά των αποφάσεων του 25ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες είχαν ακυρωθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ για περιβαλλοντικές παραβάσεις, κατέθεσε το ελληνικό Δημόσιο ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
«Η απόφαση του ΣτΕ για τη διδασκαλία των θρησκευτικών είναι ένα άλμα προς τα πίσω» υπογραμμίζει το Ποτάμι σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει ως αντισυνταγματικές τις αλλαγές τις αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στις τάξεις Γ' έως ΣΤ' του Δημοτικού και του Γυμνάσιου από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Φίλη.
Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 19:50

Κίνημα Αλλαγής: Πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση

Γράφτηκε από τον
«Υπάρχει πλέον μια ευρύτερη αναγνώριση της ανάγκης να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό, ορθολογικό και ανθεκτικό». Η Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε την Τετάρτη, προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας ότι «αρά την εύλογη δυσπιστία και τα ερωτηματικά που προκαλούν οι ως τώρα Κυβερνητικοί χειρισμοί» στο μέτωπο αυτό, «δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία τουλάχιστον ορισμένες συνταγματικές διατάξεις που προκαλούν σοβαρές θεσμικές δυσλειτουργίες να τροποποιηθούν με αφετηρία την παρούσα Βουλή».