Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 5:41:56 μμ
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 18:50

SOS για την πετρελαιοκηλίδα που από Σαλαμίνα έφτασε Πειραϊκή και Αγιο Κοσμά - Τι λέει η εταιρεία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε εξέλιξη σύσκεψη βρίσκεται από τις 10 το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη ρύπανση που προκάλεσε σε Σαλαμίνα και Πειραιά η βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ψυτάλλεια.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύση - Χαράλαμπου Καλαματιανού (καθώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται στο Λονδίνο) συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής κ Σταμάτιος Ράπτης, ανώτατοι αξιωματικοί του Λ.Σ., ο Περιφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, οι δήμαρχοι Περάματος και Σαλαμίνας κ. Γιάννης Λαγουδάκης και κυρία Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου, ο αντιδήμαρχος του δήμου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, βουλευτές της περιφέρειας Πειραιά και εκπρόσωποι των εταιρειών αντιρρύπανσης.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες καθαρισμού

Την ίδια στιγμή με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 60 άτομα ιδιωτικού συνεργείου επιχειρούν εντατικά από το πρωί στην παραλία του Παρασκευά στην Καστέλλα και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στη μάχη της αντιρρύπανσης μπαίνει από σήμερα και το δεξαμενόπλοιο «Αktea osrv» της εταιρείας Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος ένα σκάφος με τεράστιες δυνατότητες απάντλησης πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών αντιρρύπανσης τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σε όλα τα σημεία της ρύπανσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στο μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» στις δεξαμενές του οποίου βρίσκονται 2.570 τόνους καύσιμα.

Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη του Λιμενικού που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

Πηγή: Το Βήμα