Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 21:10

Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» μαθητών - μαθητριών Δημοτικών Σχολείων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων  Ν. Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ ) της Φυσικής Αγωγής Κιλκίς για τους μαθητές –τριες Δημοτικών Σχολείων.


Συγκεκριμένα στο διάστημα από 15 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου  διεξήχθησαν αγώνες Πετοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, Χειροσφαίρισης και Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το Δήμο Παιονίας που διέθεσαν αντίστοιχα το στάδιο και το  κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ Κιλκίς και τα κλειστά γυμναστήρια  Πολυκάστρου, Αξιούπολης όπως και το βοηθητικό στάδιο Πολυκάστρου.
            Τα παιχνίδια διεξήχθησαν στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου μοντέλου Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όπου βασική επιδίωξη είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που παίρνουν μέρος, να αποκομίσουν μέσω του αθλητισμού τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας και του συναγωνισμού. Στο τέλος των αγώνων οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα.   
Οι  Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι Συνοδοί εκπαιδευτικοί και οι μαθητές-μαθήτριες  που συμμετείχαν πρωτοστάτησαν σε θέματα αθλητικού ήθους και «ευ αγωνίζεσθαι», υπηρετώντας έτσι το όραμα των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ», να προκύψουν οι αυριανοί σωστοί αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες και φίλαθλοι.
Ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς κος Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, o Δ/ντης της A/θμιας Εκπ/σης Ν.Κιλκίς κος Αριστείδης Παπαδόπουλος και ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Νομού Κιλκίς κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου, ευχαριστούν το Δήμο Κιλκίς και το Δήμο Παιονίας για  τη συνεργασία τους, όπως ευχαριστούν και τους συναδέλφους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν, τους υπεύθυνους γηπέδων και τους διαιτητές για τη συνεργασία τους, που συνέβαλε τα μέγιστα στην άψογη διεξαγωγή των αγώνων.