Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 09:02

Πως καταντήσαμε....

Πάει, εξέλιπε πάσα ελπίς... Δεν φτάνει που ετούτο το Survivor εν καιρώ κρίσης μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, έχουμε τώρα τις "περατζάδες" των διάφορων παικτών του από καταστήματα αναψυχής.


Και νάσου οι αφίσες που ενημερώνουν πως  οσονούπω  μάς επισκέπτεται ο Τσαγκ, ο Σπαλ ... ο Ντάνος και το κακό συναπάντημα. Προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.


***
Σάμπως όμως στα καθ' ημάς περισσεύει η σοβαρότητα. Σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, πρωτεύουσα θέση στα πρωτοσέλιδα καταλαμβάνουν οι προφητείες αγίων και οσίων και ...
Όπου οι αναγνώστες ενημερώνονται πότε θα μας επιτεθεί η Τουρκία, πότε θα πέσει πείνα και λοιμός, πότε θα καταλάβουμε την Πόλη και άλλα παρόμοια φαιδρά.
Η βλακεία πλέον κανοναρχεί το δημόσιο βίο. Με ψεκασμένους, με τύπωμα δισεκατομμυρίων ευρώ -έτσι για να τη σπάσουμε στους δανειστές- με προφητείες αγίων, με ηρωοποίηση παλίμπαιδων ...
Κατάντια...

 

Ελεύθερος Τύπος: «Περίεργος»
διαγωνισμός 2,6 εκατ. ευρώ για
τα σχολεία κοντέινερ των προσφύγων
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη διαχείριση κονδυλίων που αφορούν το προσφυγικό είχε ο Ελεύθερος Τύπος με την υπογραφή του Άρη Χατζηγεωργίου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει και για το σκάνδαλο του Χωρυγίου, με το “στρατόπεδο συγκέντρωσης” που μισοστήθηκε:
“Με έναν και μοναδικό υποψήφιο προμηθευτή που πρόσφερε μια… τεράστια έκπτωση γύρω στο 0,2% φαίνεται πως κλείνει ο περίεργος διαγωνισμός για αίθουσες νηπιαγωγείων σε 23 καταυλισμούς προσφύγων, για τον οποίο είχαμε πρωτογράψει τον περασμένο Απρίλιο, περιγράφοντας το «πάρτι» προμηθειών που έχει στηθεί γύρω από το προσφυγικό ζήτημα...
* Τα 120 κοντέινερ, βάσει της διακήρυξης, θα τοποθετηθούν σε 23 καταυλισμούς προσφύγων. Κάθε σετ περιλαμβάνει 4 κοντέινερ, ενώ σε ορισμένους μεγαλύτερους καταυλισμούς (Ελαιώνας, Σκαραμαγκάς, Διαβατά, Λαγκαδίκια, Softex) θα τοποθετηθούν δύο σετ, δηλαδή 8 οικίσκοι. Στους καταυλισμούς με διπλό σετ όμως περιλαμβάνεται και ο καταυλισμός στο Χωρύγι Κιλκίς που πλέον δεν λειτουργεί, ενώ απλό σετ προβλεπόταν για τον ανενεργό καταυλισμό στο Κτήμα Κορδογιάννη στη Βόρειο Ελλάδα αλλά και στον Αγιο Ανδρέα Αττικής, όπου βάσει των τελευταίων καταγραφών δεν λειτουργούν καταυλισμοί”.