Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 20:49

Όλα θα πάνε καλά

Σε τέσσερις μόνο λέξεις συνόψισε ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης την κυβερνητική θέση για το θέμα της μετεγκατάστασης και εν γένει της τύχης του ΤΕΙ Κιλκίς: Όλα θα πάνε καλά.


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κιλκισιακής καταγωγής, είχε την ευγένεια να επικοινωνήσει μαζί μας και δεύτερη φορά, ύστερα από τα δημοσιεύματά μας,  για να διασκεδάσει τις ανησυχητικές διαστάσεις που έλαβε το θέμα μετά τις ατυχέστατες δηλώσεις του αν. προέδρου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Αν. Μωυσιάδη στην τελετή  απονομής πτυχίων στους απόφοιτους του παραρτήματος πριν δυο εβδομάδες.


***
Με την ευκαιρία θέλουμε να εξάρουμε το ανθρώπινο πρόσωπο που δίνει στον κυβερνητικό του θώκο ο κ. Γιάννης Αμανατίδης. Δεν το λέμε επειδή είναι συμπατριώτης μας. ούτε επειδή έχει στενή συγγενική  με τον φίλτατο (και συνεργάτη μας) γιατρό Αναστάσιο Αμανατίδη.
Περιγράφουμε την αλήθεια που βιώσαμε και πριν κάμποσες εβδομάδες όταν επισκέφθηκε το νομό. Είναι πολιτικός με ήθος και πολιτισμένο άτομο. Εξάλλου δεν χρειάζονται πολλά. Ύστερα από 35 χρόνια σ' αυτήν τη δουλειά χρειαζόμαστε πέντε λεπτά ακούγοντας (και βλέποντας) ένα πολιτικό για να τον "ζυγίσουμε"

 

Ποια φέτα θα στείλουμε στην Κίνα;
Πανηγύρισε και τηλεοπτικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγ. Αποστόλου για την επιτυχία που κατήγαγε το Υπουργείο κατοχυρώνοντας την φέτα στην αγορά της Κίνας. Αναμφίβολα πρόκειται για καλή είδηση. Και ασφαλώς η κατοχύρωση θα βοηθήσει τις εξαγωγές.
Αλλά κάπου εδώ αρχίζουν τα ...αλλά. Για να εξάγουμε φέτα, πρέπει να παράγουμε φέτα. Και για να παράγουμε πρέπει να επιβιώσουν οι έλληνες αιγοπροβατοτρόφοι.
Δυστυχώς η πορεία της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος είναι καθοδική. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι κτηνοτρόφοι δεν "βγαίνουν". Αφενός η φορολογική και ασφαλιστική τους επιβάρυνση και αφετέρου η πάγια συμπίεση που δέχεται το εισόδημά τους από την λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, τους εξωθούν στην παραγωγική έξοδο. Η ενίσχυση της παραγωγής, του εισοδήματος των κτηνοτρόφων αποτελεί λοιπόν εθνική αναγκαιότητα. Κι εκεί οφείλει να στρέψει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση. Αν την ενδιαφέρει η αγορά της ...Κίνας.