Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 20:44

Έφυγαν 38 κι από Δευτέρα πιάνουν δουλειά 30 διμηνίτες

Πλήρης επιβεβαίωση του σχετικού ρεπορτάζ για τον οδικό χάρτη της δημοτικής αρχής Κιλκίς στο θέμα του προσωπικού καθαριότητας .

Με διαπιστωτική του ο πράξη την Πέμπτη 13 Ιουλίου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έλυσε τις συμβάσεις 38 εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και έληγαν στο τέλος του έτους, όπως επέβαλε δια νόμου η κυβέρνηση.
Στην ίδια διαπιστωτική πράξη αναφέρεται ως καταληκτικός χρόνος λύσης της σύμβασης η 15η Ιουλίου (σήμερα Σάββατο).
Πρόκειται για όσους εκ των 51 συμβασιούχων της ίδιας κατηγορίας είχαν ακόμα συμβάσεις δοθέντος ότι από τον Μάιο λύθηκε η σύμβαση των πρώτων 13 συμβασιούχων. Μάλιστα οι τελευταίοι είχαν προσφύγει στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης η οποία ακύρωσε μεν την πράξη του Δημάρχου αλλά επακολούθησε η  πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι το ανώτατο με απόφαση της ολομέλειας έκρινε αντισυνταγματική την ανανέωση της σύμβασης των εργαζομένων της κατηγορίας αυτής, η ισχύς των οποίων έληγε στο τέλος του 2016.
Αναφορικά με το έργο της καθαριότητας, από τη Δευτέρα αναλαμβάνουν έργο 30 διμηνίτες συμβασιούχοι την πρόσληψη των οποίων αποφάσισε και πάλι με διαπιστωτική του πράξη ο κ. Σισμανίδης.
Οι ως άνω 30 μαζί με τους μόνιμους υπαλλήλους θα φέρουν σε πέρας το έργο της καθαριότητας και στόχος είναι να καλυφθούν εκ των ενόντων οι ανάγκες μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου οπότε και στο σχεδιασμό τςη δημοτικής αρχής είναι η πρόσληψη νέων εργαζομένων με οχτάμηνη σύμβαση. Κι αυτά μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους όταν η δημοτική αρχή ευελπιστεί με την αναμόρφωση του οργανισμού του δήμου θα είναι σε θέση να προσλάβει μόνιμο προσωπικό.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Με διαπιστωτικές πράξεις του Δημάρχου Κιλκίς στον τομέα καθαριότητας