Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 15:01

Κώστας Πινέλης : Δεν είμαστε όλοι μαζί με αυτούς, ούτε «όλοι μαζί μπορούμε»

«Όλοι μαζί μπορούμε», λοιπόν, από το κανάλι, το ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, που όλη μέρα προπαγανδίζει την ευλογία των μνημονίων ώστε να μην έχει κανείς σταθερή δουλειά, δικαιώματα, παιδεία, υγεία. Με τον Νιόνιο και την Φαραντούρη! «Που  ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του αφεντικού γιατί από καιρό είναι με τ' αφεντικά κι όχι με το λαό!»


Με είσοδο 6€, 8€ και 12€ και με προσφορά σε τρόφιμα. 60 χιλ. φιλεύσπλαχνοι και ελεήμονες  έδωσαν το παρόν και συγκεντρώθηκαν 20 τόνοι για αυτούς που δεν έχουν. Γιατί τους οδήγησαν να μην έχουν αυτοί που μας εθίζουν να αποδεχτούμε τη πραγματικότητα της υποταγής και της εξαθλίωσης «που κραυγάζουν «βάστα ΔΝΤ» και λυσσάνε όταν κλείνουν οι δρόμοι με τις διαδηλώσεις, και να λέμε «δόξα τω Θεώ» που μας πετάνε και κανένα ψίχουλο αυτοί που μας παίρνουν το καρβέλι και τη ζωή» όπως έγραψε ο Χρήστος Κάτσικας στην Efsyn.gr
Δική μου σημείωση: Και πρώτος από όλους ο περιώνυμος Διονύσης Σαββόπουλος. Που εδώ και χρόνια είναι συνεπής με την στάση και τα τραγούδια των πρώτων του χρόνων. Είναι συνεπής με τα τραγούδια του στο δίσκο «10 χρόνια κομμάτια «ονειρεύονταν σαν το Καραγκιόζη» να κάνει» αυτά που κάνει τώρα. Ή με το «Χατζηδάκια μ’ Θοδωράκια μ’,  εσείς τρώτε και πίνετε και μένα με τρώει αρκούδα» εννοούσε να τρώει αυτός και να δίνει και κανένα ξεροκόμματο  σ’ αυτούς που δεν έχουνε να φάνε. Πως το  είπε ο Χαρίλαος; «Άμα σε πάρει η κατηφόρα η κατάληξη είναι ο πάτος. Και από τον πάτο δεν μπορείς εύκολα να σηκωθείς. Γίνεσαι ξευτίλας.

 

Αλιεύω από το διαδίκτυο:
Για τους φίλους που θα πάνε στο «όλοι μαζί μπορούμε»
Από herko στο Ιούλ 12, 2017 Ματιές στην Επικαιρότητα
Το να δίνει ένας πλούσιος σ’ έναν φτωχό είναι ελεημοσύνη. Το να δίνει ένας φτωχός σε έναν άλλο φτωχό είναι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Το να δίνει όμως ένας φτωχός σε έναν πλούσιο για να τα δώσει σε έναν φτωχό λέγεται ΑΠΑΤΗ! Ο ΣΚΑΙ δε χρειαζόταν κανένα “όλοι μαζί μπορούμε”. Μπορούσε μια χαρά και μόνος του. Αλλά τότε δεν θα κέρδιζε με το ντόρο που έγινε τον τίτλο του “φιλάνθρωπου” ιδρύματος, ενώ πρόκειται για άλλη μια στυγνή μηχανή εκμετάλλευσης και προπαγάνδας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Δυστυχώς οι συνάδελφοι που συμμετέχουν δεν το έχουν σκεφτεί καλά.
Γιώργος Σαρρής, τραγουδιστής

«Η όλη συνεισφορά του Γιάννη Αλαφούζου εξαντλείται στην προβολή του έργου των φιλεύσπλαχνων συμπολιτών μας. Δηλαδή ο εφοπλιστής δεν δαπανά ούτε ευρώ, παρά μόνον ελάχιστα δευτερόλεπτα από το (ούτως ή άλλως υποτυπώδες) τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό πρόγραμμα των ΜΜΕ που κατέχει. Ομοίως συμβαίνει όσον αφορά τις σχετικές καταχωρήσεις στην εφημερίδα 'Καθημερινή'.»

«Το αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι για τον Γιάννη Αλαφούζο 'Όλοι μαζί... μπορείτε'. Αρκεί ο ίδιος να καρπώνεται τη δόξα. Τελικά 'Ο τζάμπας ζει... και ονομάζεται Γιάννης Αλαφούζος' !»

Και ένα ποίημα του Κώστα Βάρναλη
«Εγώ 'μαι η Τέχνη των Τεχνώ,
(Θεός και Πατρίδα το ψαχνό!)
που τραγουδάω αυτό που ζέχνει
γιατί είμαι των τεχνών η τέχνη
 
Με τη Θρησκεία και την Πατρίδα
την ίδια απλώνουμεν αρίδα,
τον ίδιον έχουμε σκοπό.
Κερνούμε το λαό χασίσι,
όνειρα, ψέματα και μίση —
δε ντρέπονται για να ντραπώ.»