Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 11:36

Επιτέλους: Το πήραν απόφαση και μετακομίζουν στο νέο κτήριο του ΤΕΙ

Μια αυτονόητη πράξη, η μεταστέγαση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο του κτήριο, αφού πέρασε από "χίλια κύματα" έφτασε στην τελευταία του πράξη:  Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ανήκει από τον Αύγουστο του 2013 το παράρτημα Κιλκίς, συνεδρίασε την Τετάρτη 19 Ιουλίου και αποφάσισε τη μεταστέγαση του παραρτήματος στο νέο κτήριο που έχει κατασκευαστεί από τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας και παραμένει έκτοτε αχρησιμοποίητο, όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της την Παρασκευή η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.


Η απόφαση, εικάζεται, λήφθηκε υπό το βάρος των πιέσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας - σχετικά ρεπορτάζ καταχωρίσαμε πρόσφατα- αλλά και της ευθύνης που έχει το μητρικό ΤΕΙ για την χρήση του κτηρίου καθώς η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. και δεν δικαιολογείται να παραμένει σε αχρησία, επί ποινή ανάληψης των διατεθέντων κονδυλίων.
Ωστόσο και η ως άνω απόφαση του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας δεν είναι αμέτοχη αιρέσεων: Σύμφωνα με πληροφορίες μας η διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών θέτει ως εύλογο όρο στην απόφαση μεταστέγασης  την απεμπλοκή της από κάθε ενδεχόμενη απαίτηση των εργολάβων που κατασκεύασαν το κτήριο.
Είναι μεν διαδικαστικό το θέμα, αλλά στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία η διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών επιδιώκει να μην φορτωθεί βάρη που δεν της αναλογούν.
Τώρα πλέον απομένει να μεταστεγαστεί ταχέως το παράρτημα και για ένα πρόσθετο λόγο: Στις υπό εκκένωση αίθουσες του ΟΑΕΔ, όπου στεγάζεται "προσωρινά από το 1999" πρόκειται να στεγαστεί από  την  προσεχή σχολική χρονιά τμήμα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς με τα γνωστά προβλήματα.
Απομένει ουσιαστικά ένας μήνας και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση δεν συγχωρείται.