Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 14:12

Ευρύτερη αναβάθμιση - ασφαλτόστρωση της Μεγ. Αλεξάνδρου

Άξια επαίνου η παρέμβαση της δημοτικής αρχής Κιλκίς να ασφαλτοστρώσει τμήμα της  οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, ιδιαίτερα σε σημείο διασταύρωσης όπου υπήρχε και απότομη υψομετρική διαφορά.

Ωστόσο λίγα μέτρα παρακάτω και μέχρι την Εκκλησία της Παναγιάς ο ίδιος δρόμος έχει το μαύρο του το χάλι, με τα αυτοκίνητα να ταλαιπωρούνται αφόρητα και να υπάρχει και θέμα ασφάλειας των πεζών καθώς στη διασταύρωση της Μ. Αλεξάνδρου με το δρόμο που έρχεται από την Εκκλησία της Παναγιάς η κίνηση είναι μεγάλη καθώς στην απέναντι πλευρά υπάρχει το μεγάλο σχολικό συγκρότημα.
Μήπως και επειδή η Μεγάλου Αλεξάνδρου λειτουργεί ως περιφερειακός - περιμετρικός δρόμος η δημοτική αρχή οφείλει να επανεξετάσει τη συνολική αναβάθμισή του με ασφαλτόστρωση σε ευρύτερα προβληματικά σημεία της διαδρομής του;

 

Το μάθημα
και το πάθημα
του δανεισμού
Ύστερα από τρία χρόνια ξαναβρεθήκαμε στο ίδιο σημείο. Να δανειζόμαστε από τις αγορές με επιτόκιο 4,625% σε πενταετή ομόλογα όταν για τα ίδια ομόλογα η Πορτογαλία δανείζεται με επιτόκιο κάτι παραπάνω από 1%.
Είναι το τίμημα της ανοησίας του πολιτικού προσωπικού της χώρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που πολιτεύθηκαν από την αρχή της κρίσης με τη "λογική" του πολιτικού κουτσαβακισμού και με σημαία "για όλα φταίνε οι δανειστές" τους οποίους θα κατατρόπωναν άμα τη ανόδω στην εξουσία.
Είναι οι ίδιοι δανειστές που δάνεισαν και στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία και στην Κύπρο. Μόνο που εκεί αποδείχθηκαν σοβαροί άνθρωποι και επέλεξαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους οδηγώντας τις χώρες τους με ασφάλεια εκτός μνημονίων.
Τα δικά μας παλικάρια επέλεξαν τη γραμμή  Σώρρα. Μην γελάτε (και διαμαρτύρεστε). Περίπου τα ίδια έλεγαν κατά καιρούς. Με τα Ζάππεια και τα "μνημόνια που θα έσχιζαν".
Κια κάπως έτσι πανηγυρίζουμε που δανειζόμαστε, εφτά χρόνια μετά την εμφάνιση της κρίσης, με επιτόκια πολλαπλάσια χωρών που πέρασαν την κρίση.

 

***
Πάντως κι έτσι ακόμα και εφόσον αποδειχθεί πως έβαλαν μυαλό, ήταν μια θετική κίνηση ο δανεισμός από τις αγορές. Μπορεί το επιτόκιο - και η επιβάρυνση-  να είναι πολλαπλάσιο αλλά τουλάχιστον άνοιξε ο δρόμος των αγροτών. Κι αν δείξουμε σε διάρκεια ότι σοβαρευτήκαμε, τα επιτόκια γρήγορα θα κατακρημνιστούν.
Αν επιμείνουμε σε λογικές (έστω παραλλαγές) Σώρρα με την πρώτη ευκαιρία θα "μας πάρει και θα μας σηκώσει".

 

Τα Νούμερα
Ο Σώρρας καταζητείται από την ελληνική Δικαιοσύνη για όσα έπραξε. Οι οπαδοί συνεχίζουν απερίσπαστοι να οργανώνουν "πολιτικές" εκδηλώσεις διαφημίζοντας τα 600 δισεκατομμύριά του που τάχα αρνείται να εισπράξει η Πολιτεία και να απαλλάξει έτσι τους υπόχρεους φορολογούμενους.
Προχθές στο Κιλκίς αυτοκίνητο μα ντουντούκα βγήκε στους δρόμους και διαφήμιζε εκδήλωση της "Ελλήνων Συνέλευσις".
Να πάτε όλοι. Την άλλη φορά - πριν τρεις τέσσερις μήνες- σωρεύτηκαν σε εκδήλωση κάπου 300 Κιλκισιώτες. Να σπεύσουμε λοιπόν. Για να αυξήσουμε τα νούμερα. Να μας εντάξουν και στο Βιβλίο Γκίνες. Ως τα πλέον υψηλά ...Νούμερα της χώρας.