Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 22:44

Ιωαννίδης: Στο Κιλκίς η ανεργία φτάνει το 90%!

Σόκαρε ακόμα και τους συνδικαλιστές και τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Γιώργος Ιωαννίδης, στη σύσκεψη που παραδοσιακά συγκαλείται στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ.
Την περασμένη Τρίτη παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ κλήθηκαν οι πρόεδροι να παρουσιάσουν την εικόνα της αγοράς εργασίας και της ανεργίας ανά νομό.
Οι πρόεδροι λοιπών ξεκινώντας από την Χαλκιδική περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στους νομούς τους όπου τα ποσοστά ανεργίας ξεκινούν από το 14% της Χαλκιδικής και φτάνουν μέχρι το 50% σε Καστοριά και Κατερίνη με ειδική αναφορά στην ανεργία των νέων που είναι ακόμα υψηλότερη.


Ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης αμφισβήτησε κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο παρόμοιων επετειακών ενόψει ΔΕΘ συσκέψεων: Και τι θα γίνει αν καταγράψουμε την ανεργία σε κάθε νομό; Μήπως θα μειωθεί; ή μήπως μειώθηκε από πέρσι; Καταντήσαμε γραφικοί με νούμερα ανεργίας που δίνουμε κάθε χρόνο και δεν συγκινείται κανείς. Μου ζητάτε να προσδιορίσω το ποσοστό ανεργίας στο Κιλκίς. Λοιπόν: η ανεργία φτάνει στο 90%! Κι αν σας φαίνεται περίεργο, να σας το εξηγήσω.
Γιατί να συμπεριλάβω στους εργαζόμενους όσους δουλεύουν και είναι απλήρωτοι;
Γιατί θεωρούνται εργαζόμενοι όσοι δουλεύουν δυο ημέρες την εβδομάδα ή τρεις ώρες την ημέρα;
Θα το πω καθαρά: Εργαζόμενους θεωρώ μόνο όσους εργάζονται στο Δημόσιο τομέα. Δουλεύουν πέντε ημέρες την εβδομάδα και πληρώνονται κανονικά. Όπως θα έπρεπε να εργάζονται και να αμείβονται και στον ιδιωτικό τομέα.
Ξεκαθαρίζω λοιπόν: Η ανεργία στο ν. Κιλκίς ανέρχεται στο 90%.
Η μαχητική αυτή θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς  κ. Γιώργου Ιωαννίδη εκλήφθηκε ως εντελώς ακραία. Και είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την επόμενη ημέρα παρουσιάζονται τα στοιχεία της ανεργίας σε κάθε νομό, πλην του Κιλκίς. Για του λόγου το αληθές καταχωρίζουμε αναλυτικά, τα ποσοστά ανεργίας όπως δόθηκαν από τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων:
Χαλκιδική: 14%-19% (τους καλοκαιρινούς μήνες)
Θεσσαλονίκη: 30%
Δράμα: 40%
Καστοριά: 50%
Καβάλα 30% (60% στους νέους)
Φλώρινα:42% (75% στους νέους)
Κατερίνη: 50%
Έδεσσα: 32%
Ξάνθη: 45%
Σέρρες: 33%
Γιαννιτσά: 36%
Έβρος: 22%
Ημαθία: 35%